0 oy
270 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Annem de kayinbabam kaynanamda inatla ver artik ogrenir bence diye başımın etini yiyiyor. Benim bildigim okulda da gordugum 18 ayda en erken başlanması. Ama oglum daha 14 aylik. Onlara kalsa 2 ay once baslardim. Gercekten onlar bu kadar erken mi ogretmis yoksa hatırlamayıp  sacmaliyorlar mi 

13 Cevaplar

+1 oy
(28,805 puan) tarafından

He bizde ana karnında eğitim aldık deseydin.

Aceleleri ne çocuğu zorluyorlar herşeyin bir zamanı var

(2,265 puan) tarafından
Sorma her seye konusuyorlar. Yok onlarin cocuklari 9 aylikmis yururmus benim ki hala niye yurumemis yok tuvalet egitimi vermeliymisim biraz susslar aslinda herkes daha mutlu olacak
(28,805 puan) tarafından
Takma boş ver
-Reklam-
0 oy
(1,429 puan) tarafından
Sen anne karnında başlayaydın bacım 16 aylık benimde aklımda ama benimki belli ediyo bide çok pişik oluy
(2,265 puan) tarafından
Bezi dolmuş cekistiriyor ya da bezine dokunuyor hemen ver diyorlar. Erken bence
0 oy
(200 puan) tarafından
Aman sen onlara bakma ben oğlum 2 yaşına girdi doğum gününü kutladım sabahında bezini çıkarttım ve öğreneceğiz artık dedim güzelce anlattım iki güne öğrenci zaten zamanının gelmesi lazım sen bakma onlara 
(2,265 puan) tarafından
Aynen zamani gelmeli bunlara kalsa anne karninda yürüyüp konusmali
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Büyükanneannem torunlarına 10 aylıkken öğretmiş ben şok 
(2,265 puan) tarafından
Demek olan oluyormuş da bence doğru degil ya
(14,168 puan) tarafından
Tabiki çok erken
(2,265 puan) tarafından
Masraf olmasin diye herhalde :)
(14,168 puan) tarafından
Sebebini bilmiyorum ama neneler hep erkenden vermiş eğitimleri nasıl yaptılarsa artık
(2,265 puan) tarafından
Demek bizimkiler de gercekten vermis olabilir
0 oy
(545 puan) tarafından
14 aylık mi geç kalmışsın canım niye doğar doğmaz vermedin çiş eğitimi :) kız 14 aylık bebek ne anlar çiş eğitiminden uzmanlar bile önermiyor çocuk kendini ifade etmeli ki çiş kavramını da öğrensin daha seninki doğru düzgün konuşamaz bile hiç deneme bile çok yipranirsin canım. Ben oğlumu 2 yaşı bitmişti alistirdim ama çok zor bır süreçti 1 ay uğraştım valla çok sabır isteyen bir süreç 
(2,265 puan) tarafından
Canim illa her seye mudahale edecekler iste. Yok niye gec yurumus niye boyle olmus. Bitmezler
(545 puan) tarafından
Ağzı olan konuşur boşver hiç duyma bile her çocuğun gelişimi farklıdır hiç bir çocukla kıyaslama yapma bence yapmalarına da izin verme yoksa çok canını sıkarlar
(2,265 puan) tarafından
Oyle diyorum bende cok sukur belli ayakta durabiliyor cok da hareketli masallah yani fizyolojik bir sorun yok canı istemedigi icin yurumuyor vakti gelince yürür diyorum ama bir yerden sonra ben de uzuluyorum artik
(545 puan) tarafından
Üzülme canım bazı çocuklar geç yürür bir sorun yoksa hiç canını sıkma vakti geldiğinde elbet yürüyecek koşacak
(2,265 puan) tarafından
Aynen canim cok sukur sagligi yerinde gerisi bos. Sagol ❤
0 oy
tarafından

Kiz benim.kizimda 14 aylik dün kaynanam dio simdiden basla ogretmeye dedim bu cocuk ne anlamis tuvaletni haber vermeyi ya azcik büyusün zaten ögretcem yok illa simdiden ogret dio dedim hele sen bi sus zamani gelince bn cocuguma herseyin egitimini veririm dedim sen bilirsin dedi sustu :D

(2,265 puan) tarafından
Iyi demissin :) ya bunlar ultra yasamis her seyi masallah
tarafından
Kendimi seviyim iyi laf sokarim :)
(2,265 puan) tarafından
Sev valla en guzeli :):)
0 oy
(18,577 puan) tarafından
Kızım 23 aylık vermeye başladım hazır değildi daha vazgeçtim 
(2,265 puan) tarafından
En iyisi canim iste cocuk onemli
0 oy
tarafından

Valla youtubda bi kadin gordum 40 gunluk bwbeginin tuvaletinin geldigini anliyor gidip klozete yaptiriyor gece de bezliyorum diyor kaka yapcagi zaman falan surat ifadesinden anliyorum diyo
(2,265 puan) tarafından
Aynen ben de onu gordum garip
0 oy
(15,384 puan) tarafından
Ben 28 aylikken verdim. Bana da ablam benim çocuklarim 1 yaşindayken öğrendiler , sen kizina kiyamiyorsun o yüzden bezliyorsun dedi. Daha erkende öğrenirdi belki ama denemedim hiç. 
(2,265 puan) tarafından
1 yas daerken bence ya
(15,384 puan) tarafından
Daha doğru düzgün konuşmadan ne gerek varki cocuğu zorlamaya. Bencede çok erken.
(2,265 puan) tarafından
Konusmayi birak daha yuruyemiyor canim
0 oy
tarafından
Yok canım daha çok erken. Hem bebek hem de sen çok yıpranırsınız. Ben iki buçuk yaşında başladım hâlâ geceleri altına kaçırıyor. Şu an 3 yaşında. 
(2,265 puan) tarafından
Aynen canim bence de erken sagol
0 oy
(347 puan) tarafından
14 aylık çocuk a tuvalet eğitimi mi :) kı im 31 aylık 24 de zar zor verdim saçmalamasın  kaynanan
(2,265 puan) tarafından
Kiz annem de oyle  deli ettiler beni
(347 puan) tarafından
14 aylık bebek halen 1.5 yasında bile değillll

yani veren vardır belki bilemem ama bence çokça erken
(2,265 puan) tarafından
Aynen en azindan 1bucum yas olmali
0 oy
(7,652 puan) tarafından
Evet annemde teyzemde yaşınıza girmeden alistiriyorduk demişti çünkü eskiden böyle konfor yoktu ellerinde yıkamak zahmetli işti bir de pes peşe yaptıkları için mecbur kalıyorlardı. Kızım 22 aylık besmele çektim başladım bugün rabbim yardım etsin valla zor bir işlem . Kızım aşırı pişik olan bir bebek teni çok hassas onun iyiliği için istiyorum inşallah beceririz zorlanmadan
(2,265 puan) tarafından
Allah yardimcin olsun canim insallah zorlanmadan ogrenir
0 oy
tarafından
Bazen gerçekten insanları boğmak istiyorum bizim bebekler aynı nasıl bilsinler tuvalete çiş yapmayi söylemeyi  Allah aşkına kendiler analarının karnındamı öğrenmiş acaba 
(2,265 puan) tarafından
Benimki daha yuruyemedi canim dusun ne tuvaleti. Anca konusuyorlar iste

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 99 göst.
28 Ocak 2023 Diğer kategorisinde 1Anne1Melek (252 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 139 göst.
15 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Minnos61 (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 281 göst.
15 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Neslihankce (1,947 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 201 göst.
25 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Nick.degistim.bende (572 puan) tarafından soruldu

405,624 soru

12,153,277 cevap

36,576 kullanıcı

...