+1 oy
742 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,265 puan) tarafından
Kuzenim mma hastasi malesef cok sık hastalaniyor. Gecen yine kotulesti ağır yogun bakıma alındı. Yaninda 8 aylik bir bebek rotadan vefat etti. Allah aşkına sacmalamayin şu aşıları yaptırın icim gitti ailesini düşünemiyorum:((

20 Cevaplar

0 oy
(1,315 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Pahalı da olsa hepsini yaptırıyorum çocuğumdan kıymetli hiç birşey yok
(2,265 puan) tarafından
Aynen oyle canim yememden giymemden kisar yaparim
(1,315 puan) tarafından
Valla bende öyle tedavimi yarı biraktim kizimin aşısını yaptırdım önce kizim sonra ben
(2,265 puan) tarafından
Keske herkes bu kadar uyarli olsa canim. Rabbim sana da sifa versin inşallah
(1,315 puan) tarafından
Cümlemize inşallah
-Reklam-
+2 oy
(236 puan) tarafından
Madem rota virusu asisi bu kadar ölümcül kizamikta ölümcül niçin kizamik ucretsiz bu ucretli bekli o bebegin ailesinin maddi imkani yoktu yapmadilar ne alaka asi karsitlari ile mantikli seyler ve uyumlu seyler yazin anca karalamaya calisin onlarin cocuklari kimse bisey diyemez siz annesiniz onlarda anne siz yaptırırsiniz onlar yaptırmaz burada kimseye hakaret edip kucuk dusurme hakkiniz yok herkesin akli var kimse kör degil
(2,265 puan) tarafından
Tabiki her cocuk bir degil benim de yigenim oldu 10 gun hastanede mahvoldu o da asisizdi ama Allah korudu. Evet kesinlikle aşı ucretsiz olmali hic adil değil. Ayrica o anne ile konustugumuz icin biliyorum kadin aşı karsitiymis ve kendi demis keske yaptirsaydim diye kafama gore degil yani
(12,617 puan) tarafından
Rota soğuk zincir aşısıdır saklanma koşulu vs zor ve maliyetli. Evet belki pahalı ama çocuğun canından kıymetli değil. Devlet bir yere kadar senin evladına bazı aşıları sağlıyor ama bazılarını da ebeveyne bırakıyor canım ben rotanın ne B.k bir şey olduğunu biliyorum şahit oldum yani hiç tereddüt etmedim yaptırdım
(2,265 puan) tarafından
Keske insanlar da deneyimlemeden aşı olsa :(
(236 puan) tarafından
Bende deneyimledim ordan biliyorim yapilmasada her ummin sistem bir degil
(2,265 puan) tarafından
Oyle ama her sistem bir degil deyip işi şansa birakmak bana gore degil.
+2 oy
tarafından
Bunun asi karşıtlığı ile alakası olduğunu sanmıyorum kusura bakma o asinin fiyatı malum ve alamayacak bir çok aile var madem ki bu kadar tehlikeli o zaman devlet bu aşıyı ücretsiz hale getirmeli aileyi suçlamak çok saçma 

Arkadaşım hemşire olduğu halde oğluna hiçbir aşıyı yaptirmadi ücretsiz olanları bile yaptırmadı ne diyebilirim onun evladıni ondan çok düşünecek halim yok 
(2,265 puan) tarafından
Oyle tabiki herkesin sahsi fikri. Ama olay ozel hastanede oluyor ve annenin kendi soylemi yaptırdığına pisman o yuzden yazdim canim durumu olmaayip gercekten yapamayanlar vardir elbet ama bu durum oyle degildi. Keske ucretsiz olsa
+1 oy
tarafından
Bence de yapılması gereken bir aşı ben kızıma yaptırdım ancak maddi durumu olmayan çok insan var devletin bu aşıyada el atıp yapması gerekiyor şahsi fikrim
(2,265 puan) tarafından
Kesinlikle canim ucretsiz olmali. Hele ki bilgilendirmesi bile yapilmiyor
tarafından
Sağlık ocağındaki hemşiremiz bilgilendirme yaptı canm saolsn , kızımın çocuk doktorundan daha iyi bilgilendirme yapar kendisi
(2,265 puan) tarafından
Sagolsun canim isini iyi yapmali insan hele söz konusu sagliksa
+1 oy
(25,224 puan) tarafından
Offf bu aşı karşıtlarıyla aynı dünyada yaşamaya utanıyorum..... Olan zavallı cocuklara oluyo yeter yaa
(2,265 puan) tarafından
Oyle malesef annesi simdi bin pisman evlat acisi üstüne vicdan azabi... ama hala anlamayan anlamiyor
0 oy
tarafından
Evet hepsi çok önemli özel aşılar evet çok pahallı ama yaptırmak zorundayız ben yarın 533 liraya menenjit aşısı yaptıracam kızıma napalim sağlıklarından önemli değil ki
(1,697 puan) tarafından
Kaç aylıkken oluyor özel menenjit aşısı? Biz rotayı yaptırdık ama menenjiti duymadım
tarafından
Normalde 5 aylıkken başlanıyor canım ilk dozu ama biz geç kalmıştık doktorum 7. Ayda başlattı aşının ismide Bexero 1. Doz vurulduk, şimdi 9 aylık olduk 2. Dozu vurulacaz. Nimerix diye bi özel asimiz tek kaldı
(1,697 puan) tarafından
Çok geç kalmışız ya doktorla bi konusayım bakalım belki yapar
tarafından
Kaç aylık kuzum seninki evet konuş bakalım
(1,697 puan) tarafından
16 ya :/ sorucam yine de
tarafından
Kuzum 21 aylıkken 1 dozumuz daha var bizim size yapabilir sor hemen
(1,697 puan) tarafından
Sorcam canım teşekkürler
tarafından
Rica ederim canım
(2,751 puan) tarafından
Menenjit yapılabiliyor canım. Biz 1 yaş sonrası başladık menenjitleri yaptırmaya.
(2,265 puan) tarafından
Oyle tabi biz de gecen ay iki aileden borc alip yaptirdik menenjit
0 oy
tarafından

Bu ay sonu son doz rotasını yaptırıcam

Kendimden kısarım ama çocuğumun tüm aşılarını yaptırıcam
(2,265 puan) tarafından
Aynen oyle canim borç harç kısa kısa yapmali
0 oy
(580 puan) tarafından
Nedir bu rota aşısı ne kadarlikken yapılıyor?
(1,697 puan) tarafından
4 aylıkken yapılıyor 2 ya da 3 doz şeklinde yapılan çeşidine bağlı ben 2 doz yaptırmıştım. Her doz ücretli ama değer kesinlikle. Çünkü 3 milyon bebekte 600bin ölüm oranı olan bi virüs
0 oy
(7,792 puan) tarafından

Bu asilar hakkinda bilgilendirme yapmıyor saglik ocaklari paralida olsa yaptirirdim ben ama hanerim dahi olmadi:ermm: 

Aslinda rutin asiya ekleseler bunlari da parası olmayanlar ne yapacak? 5-10 lira da degil ki fiyatlari..
(2,265 puan) tarafından
Keske iste. Sağlığa parayla ulasmak başlı başına sacmalik. Ki dedigin gibi soylemiyorlar bile
(7,792 puan) tarafından
Kesinlikle cnm tek carem dua iste inşallah yakalanmax en azindan bilgi verseler onemini anlatsar borc bulur yine yaptirir insan..
(2,265 puan) tarafından
Oyle tabi biz menenjiti oyle yaptik annemden biraz kayinbabamdan biraz borc aldik. Yakalanmaz Allahin izniyle canim insallah
(7,792 puan) tarafından
Kuzum bildirseler bende oyle yapardim burda okudum ama esimin isi denk gelmedi kendim de gidemiyorum ki... Zaten burda da geç okudum yani son bi ay mi ne vardi yada yoktu..  
İnşallah bunları ücretsiz rutin asiya koyarlar artik.
(2,265 puan) tarafından
Insallah canim
0 oy
(7,960 puan) tarafından
Simdi rota aşısı olsaydi vefat etmeyecek mi derler. Anlatamazsın
(2,265 puan) tarafından
Oyle malesef fikir degistirmek zor. Ama annesi kendi demis yaptirsaydim diye en azindan simdi vicdanen rahat olurdu
0 oy
(1,885 puan) tarafından
Biz yeni tayinci geldik. Buradaki hemşireye sordum ben de yaptırmak istiyorum, sınıra yakınız Suriyeli Afgan girişi çok fazla. Ama hemşire tavsiye etmiyorm şebeke suyundan da çocuğa geçiyor aşı yaptrsan bile dedi.kararsiz kaldm:(
(1,656 puan) tarafından
Aşı zaten bulaşmasını engellemiyor. Ama bulaşan aşısiz yoğun bakımlarda sürünüyor. Aşılı evde bı şekilde belki bı serumla toparliyo canim
(1,885 puan) tarafından
Bı hemşire yaptrmayin deyince kafa karışıyor işte. Memleketime gidicem yakında aşılar konusunda kendi güvendiğim doktorumla konusucam.
(2,265 puan) tarafından
Herkes farkli diyor canim ama bence kesinlikle yapmalisin en azindan hafif atlatir
0 oy
(687 puan) tarafından
Rota aşısı nedir cnm bn sadece sağlık ocaginin verdiği asi kartına her ay yapılan aşı yi biliyorum.bana anlatır misiniz nedir
tarafından
Canım çocuk doktoru sana bi kart veriyor bunlar özel paralı sana kalmış yaptırmak diye zorunlu değil ama çok önemli aşılar, 2-4 ay veya 3-5 ayda rotavirus aşısı yaptirilmali, daha sonra 5 veya 7. Ayda menenjit aşısı başlıyor Bexero diye sonrasında da nimerix diye bir aşı var bunların hepsi özel ama çocuklarımızdan önemli değil çocuk doktorun varsa söyle sana liste versin
0 oy
(7,639 puan) tarafından
Asla karşıt olmam söz konusu oğlum çünkü.  Bı yaş sınırı var mı o zaman 5 aya kadar dendi bana bide kızlar benim yegenlerime hiç bu tür asırlardan söz edilmedi yapılmadı yenimi çıktı bu aşı   
(5,406 puan) tarafından
Yok yeni değil canim. Ücretli olduğu için yaygın değil ama çocukların bir çoğu hastalaniyor aşırı ishal olup hastaneye yatıyor
(2,265 puan) tarafından
Evet canim malesef ulkemizin eksikligi ucretli bile olmamaliydi. Ki soylemiyorlar bile
0 oy
(5,406 puan) tarafından
Ayy çok üzüldüm Rabbım annesine büyük sabır versin.Allah bütün bebekleri esirgesin inşallah. Geçen salı 2.doz rotayı yaptırdık şükür 
(2,265 puan) tarafından
Amin canim cok zor
0 oy
(18,548 puan) tarafından
Heer aşıyı yaptırdım yaptırmaya devam edecem ben 
(2,265 puan) tarafından
Ben de oyle canim Rabbim cocuklarimizi korusun
0 oy
tarafından
Canm benım 6 çocuğum var bu aşılardan haberım bile yok ne sağlık ocağı doktoru ne hemşıre birşey demedı ler 
(2,265 puan) tarafından
Ucretli oldugu icin soylemiyorlar canim ulkemizin eksikligi malesef
0 oy
(13,316 puan) tarafından
Başınız sağ olsun canım Allah anasına babasına sabırlar versin. Çok şükür tüm aşılarını vururdum 
(2,265 puan) tarafından
Amin canim Rabbim hicbir anneye bu acıyı yasatmasin
(13,316 puan) tarafından
Amin inşallah canım
0 oy
(3,282 puan) tarafından
Kimse aşıya karşı değil durumu olmayan napsın 
(2,265 puan) tarafından
Annesi karsiydi ve yapmadigi icin pisman bu durum üzerine yazdim. Tabiki durumu olmayanlar da var malesef. Ulkemizin eksigi bu da ucretsiz olmali sagliga parayla ulasilmamali!
0 oy
(465 puan) tarafından
Maddi yonden sikintjmiz var yaptiramadik devlet babamız niye bi el atmiyo buna ?
(2,265 puan) tarafından
Ah bacım kesinlikle atılmalı. Disariya bakmak yerine ulkemizin evlatlarinin sagligi oncelik olmali. Sagliga parayla ulasilmamali
(465 puan) tarafından
Ki bu en basiti ya smalılar nolucak rabbimizden baska yardim edenimiz yok hepsi boş
(2,265 puan) tarafından
Onlar zaten insanin psikolojisini bozuyor. Allah anne babalarina yardim etsin. Zenginlerimiz de el atsaydi minik canlarimiza
0 oy
(1,807 puan) tarafından
Oyy Rabbim sabır versin ben yaptıracaktim ama geç öğrendim hemsiresini aradım o zaman dedi bir yaşını geçmiş olmaz keşke erken ogrenseydim de yaptirsaydim diyorum
(2,265 puan) tarafından
Bilgilendirme yapmiyorlar malesef. Rabbim evlatlarimizi korusun canim

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 541 göst.
25 Nisan 2024 Aile kategorisinde Ahsen61 (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 120 göst.
18 Haziran 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 80 göst.
17 Haziran 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde Melek06 (869 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 397 göst.

404,118 soru

12,106,617 cevap

36,424 kullanıcı

...