+1 oy
791 göst.
Diğer kategorisinde (3,538 puan) tarafından
2 erken doğum yaptigim için bu hamileligim de sürekli yatıyorum kaynanamla yaşıyorum eğer tek olsaydım annemi de cagirabilirdim ama zaten aynı evdeyiz o bana bakıyor yemeğimi tepside yatağıma getiriyor yemek çamaşır böyle şeyler onda ben elimi sürmüyorum.

Kizimiz olacak allahin izniyle bu isim konusunda çok hassaslar biliyorum ki kendi kızının ismini koymami isticekler öyle ki diğer doğumumda kızım olmuştu ben hala ameliyattayken gidip kiznin ismini yazdirmislar çocuğum vefat etti mezar taşına ismini yazdırmak istemediler kendi kızının ismi ya onu orda yazili görmek istemediği için benim evladım yetim gibi yatıyor ben dogum tarihini unutsam tek başıma yerini bulamam mesela

Allah biliyor ben kızım olsun hep istedim ama şu isim konusu yüzünden sevinemiyorum bile erkek olsaydı keşke ilk cocuk kayın pederin ismi olsaydı da kurtulsaydim 

Simdi de koymak istemeyince bana diycek ben sana kaç ay yatalak gibi baktim sen bunu mu diyorsun valla aglicam aklima geldikçe 

23 Cevaplar

+2 oy
(9,683 puan) tarafından
Ya sağolsun köy diyecektim ama o mezar kısmi olmamis yani 
(3,538 puan) tarafından
Erkek olsa koyardım benim kızlara zaafım var koymak istemiyorum ismini de beğenmiyorum zaten
-Reklam-
+2 oy
(3,832 puan) tarafından
Demekki kızları ismini vermek istemiyor benim inancım bu şekilde birine koyduk durmadı ya buna da bişey olursa diye korkuyorum diyebilirsin o zaman bişey diyemezler 
(3,538 puan) tarafından
Iyi fikir olmadı böyle soylicem
(12,006 puan) tarafından
Heh tm bnu dicektim. Bana o yavrumu hatırlatır  psikolojimi bozarsınız de
0 oy
tarafından
Valla mecbur degilsin baktiysa Allah rizasi icin kendi torunu oglu icin bakti
(3,538 puan) tarafından
Bende biliyorum ama bunlar olucak biliyorum bakalım hayırlısı
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Bende sevmyrm ya sen onu 9 ay taşı acisini çek doğur ama çocuğunda ışık koyck  hakkın olmasn 
(3,538 puan) tarafından
Aynen öyle illaki ilk onların isminden olacak
0 oy
tarafından

İlk doğumunda kendi kızının ismini koymuş ve bebek vefat etmiş ,zaten.

Şimdi ne gerek var ikinci defa yine bebeğe aynı ismi vermeyi.

O isim bir defa verilmiş zaten yeni doğan bir bebege.

Kabul etme bence.

(3,538 puan) tarafından
Darilmalar küsmeler olacak ama istemiyorum ne yapabilirim
tarafından
Boşver olacaksa olsun
0 oy
tarafından
Bir tane e bebeğine zaten o ismi koymuşlar bidaha bidaha aynı adı koymanın manası yok sende açık açık başka bir isim önerisi iste beğenmezsen koymazsın
(3,538 puan) tarafından
Bu konu hakkında bayağı tartışma darılma olacak ama bakalim ben istemiyorum yani
tarafından
Bende isim konularında çok muzdaribim benzer durumu yaşıyorum 2 çocuğumun adıda içime sinmedi 2. Dash doğmadı aylardır kavgası sürüyor darılan darılsın takma kafana kayınvalidende kafana kalkıcaksa hiç bakmasın
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Ama bu çok saçma ya isim yazdırmamak ne demek hatta isimi konusu da bi o kadar saçma allah yardımcın olsun
(3,538 puan) tarafından
Amin sagkl
0 oy
(1,698 puan) tarafından
Sen de dersin, anne bir kez koydunuz bak mezar taşında adı yok evladımın diye.. ay çok kötü tövbe ya off.. şimdi bırakın da bu evladımın sıfırdan yeni adı olsun kendi kaderini kendi çizsin kendi karakteri olsun dersin.. bilemiyorum Allah sabır versin
(3,538 puan) tarafından
Öyle dicem kavga tartışma olsun  napabilirim
0 oy
tarafından
Neden kızının adını koymak istiyor öldüğğ için mi 
(3,538 puan) tarafından
Yok ne ölmesi Burda o da
tarafından
E ne gerek var o zaman Allahım Yarabbim ya
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Ne kdr ayıp mezar taşına isim yazdırmamak ne demek sırf bunun için koyulmaz sn istediğin ismi koy hem görümcene ne oldu o da vefat mı etti
(3,538 puan) tarafından
Yok o da bizimle yaşıyor
(7,791 puan) tarafından
Eee ne *** yemeye illa o isim oluyor allahım şaka gbi baştan eşinede söyle hem ne münasebet sn dha ameliyattan çıkmadan kimlik almak
(3,538 puan) tarafından
Biraz daha zaman geçmesini bekliyorum çünkü hamileligim zaten riskli hele bi sağlıcakla 7 aylık olsun ozaman esimle konusucam
(7,791 puan) tarafından
Sert ol ya ezdirme kendini
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Daha önce vermişşin rabbim ömür biçmemiş ve sana bakıyor diyede istemediğin ismi koyamazsın yani 
(3,538 puan) tarafından
Maalesef onlar bu kafada lar bakalım nasıl anlasicaz
0 oy
(487 puan) tarafından
Öncelikle basın sağolsun cnm Allah o evladın yattikca karnindakine ömür versin inşallah kendi adını vermek isteyen kaynanayida hadi anlarımda hayatta olan görümce ne alaka sende dersin ki ben bir evlat gömmusum ona verilen ismi binada koymak istemiyorum kendimi ömür boyu daha kötü mü hissedeyim de anlayışlı olmak zorundalar onun kızı en azından hayattaymis aynı ismi bu yavruyada vererek yaranı daha çok düşmek olur bence bu.esine söyle gerekirse anlat bu şekilde o kessin önlerini.
(3,538 puan) tarafından
Sağol evet böyle demeyi düşünüyorum
0 oy
tarafından
Koymazdim bence sende koyma ömür boyu pişman olacağına biraz dirildar en fazla 
(3,538 puan) tarafından
Evet bwn geleceği düşünüyorum
0 oy
(13,308 puan) tarafından
Görümcene ne olmuş ki? Ben sırf bu yüzden vefat eden birinin adını koymam iğrenç psikoloji çünkü 
(3,538 puan) tarafından
Gorumceme bisey olmadı ilk çocuk bizim ismimizden olacak takıntıları var
(13,308 puan) tarafından
Saçmalık tamamen. Kendi bildiğini oku onlara ne isimden
0 oy
(505 puan) tarafından
Canm aynısını ablam yaşadı ilk çocuğu 8 aylık doğdu e gün yaşadı kaynanasını adını koymuşlardı bebek vefat etti 2. Oldu ablam başka koydu ilki zaten o işimde diye. Soranlara da ismini bunu koyarsan o çocuğum aklımdan çıkmayacak ben kaldıramaz deli olurum felan de ondan koymak istemiyorum de ablam öyle dedi
(3,538 puan) tarafından
Benim de 1 hafta yaşadı bunu söyleyebilirim evet
(505 puan) tarafından
Tamam canm üzülme bebeğini düşün
0 oy
(8,066 puan) tarafından
Önceki hesap adın sezer miydi? Bu konuyu hatırlıyorum sanki
(3,538 puan) tarafından
Evet benim yine aynı konu maalesef gün yüzüne çıkıyor
(8,066 puan) tarafından
Öncelikle başın sagolsun ama sen o acılar içindeyken sana acimadilar ki simdi böyle talepleri var
(3,538 puan) tarafından
Daha bisey demediler ama böyle olacağını biliyorum
0 oy
(3,103 puan) tarafından
Anlamadığım kaynananın kızı hayatta değil mi. Bi de sana karşılık bekleyerek bakıyorsa hiç bakmasın daha iyi. Bi de sana sormadan gidip bebeğine kimlik çıkartmaları büyük saygısızlık. Mezartaşina isim yazdırmamaları da aynen saygısızlık. 
(3,538 puan) tarafından
Yok kızı hayatta  ama ilk çocuk onların tarafından isim olacak egosu var tamam ben olmaz demedim ama erkek olursa koyucam dedim
(3,103 puan) tarafından
O zaman ne alaka yani. Sen hastaneden çıkmadan gidip isim koymaları çok saçma. Kaynanan da kendi adı değil bi de kızının adı mı olacakmış bana saçma geldi açıkçası.
0 oy
(1,018 puan) tarafından
Mecbur deyilsin koymaya ben olsam asla koymam diyer bebeyine once koyup vefat eti diye yazdirmamışlarsa kesinlikle bence koyma nasil vicdan onlardaki anlamadim  kizarlarsada kızsin
(3,538 puan) tarafından
Bende koymak istemiyorum zaten koymicamda
(1,018 puan) tarafından
Bencede koyma zaten ilkine koymuşsun
0 oy
tarafından
Diger kızına koydukları ismi tekrar buna koy diyeceklerini hiç zannetmiyorum kuzum
(3,538 puan) tarafından
İnşallah öyle olur
0 oy
tarafından
Bnce yapmamalısın. Cnku bı tane evladına zaten ismi vermıssın vefat etmıs. Basın sagolsun bu arada . Ikıncıye vermenın anlamı mantıgı yok. Belkıde kadın sana o amacla bakıyo  ısmını koysun dıye o zaman 
(3,538 puan) tarafından
Bende öyle dicem sen cikar uğruna mi baktın bana diye
tarafından
Kuzum bı tane evladına koymussun zaten sureklı her dogurduguna onun ısmını veremezsın ya

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap 92 göst.
+2 oy
11 cevap 690 göst.
2 Ocak 2025 Diğer kategorisinde 2801 (813 puan) tarafından soruldu
+4 oy
4 cevap 189 göst.
9 Kasım 2023 Diğer kategorisinde BirbalAnnesi (19,866 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 206 göst.
17 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Sadevatandas (2,156 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,438,711 soru

23,654,411 cevap

308,654 kullanıcı

...