0 oy
403 göst.
Aile kategorisinde (2,458 puan) tarafından
Ya ben takıntılı mıyım bilmiyorum. Çocuk parka gidince korona ya da altıncı hastalık falan kapcak diye korkuyorum. Bi ara yine götürüyordum ara ara ama hele de şimdi kusmalı ateşli salgım var diye hiç götürmüyorum. Evin önüne çıkarıyorum o da kimsecikler yok diye valla

14 Cevaplar

+2 oy
(279 puan) tarafından

Sakınan göze çöp batar.... 

Bende her gün çıkarmıyorum evet bende tedbir alıyorum ama çocuğu dört duvarın içine hapis etmek ne kadar doğru??
(2,458 puan) tarafından
Dört duvarin icine hapis ettigimi nerden okudunuz :) evin onune indiriyorum. Yuzlerce cocugun temas ettigi yerdense kendim oynatiyorum daha icime siniyor
(279 puan) tarafından
Hayır yanlış anlamayın siz öyle yapıyorsunuz demek istemedim yani bu şekilde doğru olurmu demek istedim bazı anneler yapabiliyor örnek amaçlı yazdım yanlış anlaşıldım kusura bakmayın tabi kapının önü çok daha temiz parka göre bende çoğunlukla kapının önüne indiriyorum
(2,458 puan) tarafından
Ben üstüme alındım galiba post sahibi olunca :) tabiki eve hapsetmiyorum yani ilk pandemi zamanları zaten küçüktü anlamıyordu ki ben de çıkmıyordum. Ama bu yaz çıkardım yalan yok. O da evin önü dediğim gibi. Bi ara parka da götürdüm ama son zamanlarda çocuklar arasında başka salgınlar başlayınca götürmedim
-Reklam-
+1 oy
(705 puan) tarafından
Benim kızım daha 12 aylık olduğu için çevresindekilere sadece bakıyor birlikte oynamıyor. O yüzden ben götürüyorum salıncakta sallaniyor biraz kayıyor dönüyoruz eve. Bende korkuyorum ama çocukların mikroplarla tanışması gerek sağlıklı olabilmeleri için.
(2,458 puan) tarafından
Evet orası öyle tabiki ama ne bileyim. Ablamın çocukları çok ağır geçirdiler bu salgını. Ben bi de hamileyim uğraşamam zorlanırım diye de korkuyorum
(705 puan) tarafından
Doğrudur. Çocukların hasta olması en çok anneyi yoruyor üzüyor. Hastalık geçiyor ama düzen alt üst oluyor. Ama insan kiyamıyor da :)
(2,458 puan) tarafından
1 ay önce köyde kustu hemen acile götürdük. Kustuğu yerleri de eşim temizledi midem almadı valla. Şuan kaldıramam Rabbim yaşatmasın tekrar
+1 oy
(4,697 puan) tarafından
Parklar koca koca adamların mesken olmuş parka gitmiyoruz 
(2,458 puan) tarafından
Valla biz de gitmiyoruz yalan yok. Evin önünde oynuyor
+1 oy
(15,869 puan) tarafından

:DBende bendeee:D

(2,458 puan) tarafından
Korkuyorum valla
(15,869 puan) tarafından
Bende zaten çıkarmıyorum da böyle iyiz yaa
(2,458 puan) tarafından
Aynen öyle canım
0 oy
tarafından
Bizim buradakiler genelde çocukları için değil kadınlar birleşip dedikodu yaptığı için her gün aynı kişileri görüyorum park yakın camdan görüyorum  :D
(2,458 puan) tarafından
Orası da öyle tabi. Bi kere götürdüm kızın biri önümde kusunca ondan beri götürmüyorum valla.
tarafından
Kiz bizimde çocuğun biri kaydırağa işemiş dün Midem bulandı aldım eve getirdim niyetim yok artık
(2,458 puan) tarafından
Ay allahım :D
0 oy
(12,672 puan) tarafından
Küçük bi Park var burda yeni mekanımız orası ;) neredeyse hergün çıkarırdım son günlerde hava serin baya da rüzgarlı pek çıkmıyoruz bu aralar 
(2,458 puan) tarafından
Ne güzel ben çok pimpirikli olmuşum hastalık konusunda sanırım
(12,672 puan) tarafından
Biz annemlere gittik orda hiç parka falan da çıkmadık hastalık bizi evde de buldu kusma ishal ama hakikaten çok kötüydü eridiler resmen çocuklarım
(2,458 puan) tarafından
Ablamın oğlan sokakta çocuklardan kapmış. Küçük kızda 1 yaşında resmen eridi çocuklar. O yüzden çok korkuyorum valla
0 oy
(15,151 puan) tarafından
Bende parla fazla götüremiyorum binanin bahçesine indiriyorum. Gerçi farkeden bişey olmuyor tüm çocuklar başimiza toplaniyor. 
(2,458 puan) tarafından
Ne yalan söyliyim korkuyorum ya birinden bi hastalık kapar diye
(15,151 puan) tarafından
Aynen bende korkuyorum. Hasta olanlar bile geziyorlar. Keşke hasta olanlar evinde otursa ama yok düşünmüyorlar.
(2,458 puan) tarafından
Evet burda da çok okuyoruz kovidliler bile dışarda geziyor. Ya da çocuğu hasta kusuyor ona rağmen sokağa salıyor. Başka çocuklara bulaştırır mı diye düşünmüyorlar. Bu pandemi süreci de çok bozdu paikolojimizi
0 oy
tarafından
Kzıım 8 aylık oynaması için değil hava alsın die çıkarıyordum pazartesiden beri havalar soğuk çıkarmıyorm canm
(2,458 puan) tarafından
Sıcaklarda evin önüne indiriyordum ben de soğuduğundan beri indirmiyorum
0 oy
(33 puan) tarafından
Ben fırsat buldukça çıkarım ama yürüyüş olsun diye gidip oturmam evde otur otur da olamz ödem oluyo heryerimiz bebegimide arabasına koyuyorum oda hava almış oluyor.
(2,458 puan) tarafından
Benim kız park gördüğünde çıldırıyor bi de zor ayrılıyoruz parktan. O yüzden götürmüyorum park olan yerlere
(33 puan) tarafından
Ben yürüyüş parkına giderim cnm diğer türlü götürmem çünkü hiç hijyenik bi ortam kalmadı malesef
(2,458 puan) tarafından
Aynen öyl3 canım
0 oy
(780 puan) tarafından
Al bendende o kadar ama iyi yapmıyoruz galiba canm büyük oğlum 4.5 yaşında ben onda da ayniydim doğru düzgün parka götürmedim şimdi oğlum gitse bile kimseyle kaynasmiyo çok fazla elini siliyo yasitlariyla bı arada bulunmak istemiyo dışarı 2 gün üst üste çıkıp gezse hastanelik oluyoruz mutlaka mikrop kapmış oluyo çok alerjik bı bebek bide bilmiyorum hatayı başta mi yaptm qcaba 
(2,458 puan) tarafından
Kızım çok cana yakın insanlarla konuşmayı çok sever yolda görse bile el sallar konuşmaya çalışır ama biz kalabalık büyüttük ondan da olabilir
(780 puan) tarafından
Tek büyüdü canm ben babaanne anane bile olsa pek opturmeden büyüttüm aprtmanda asla asansöre basmaz merdivenlerden tutmaz parkta kaydıraktan tiksinerek kayar çok titiz bı çocuk olduu aşırı pinpirikli davrandigim için toza güneşe alerjisi vardı biraz ondann da abarttım şimdi ne olacak bilmiyorum
(2,458 puan) tarafından
Sen de haklısın canım insan korkuyor işte
0 oy
(8,028 puan) tarafından
Kız ben zaman bulamıyorum çıkmaya bir de merdivenli evim. Arabayı indir sonra tekrar yukarı çık kızı kucaklayıp çantayı al tekrar aşağı in. Üf şimdi de yoruldum
(2,458 puan) tarafından
Okurkem yoruldum :))
(8,028 puan) tarafından
Ben de yazarken yoruldum :)
0 oy
tarafından
Öğleden önce ben çıkarıyorum bir bir buçuk saat. Akşam üzeri babası. O da ortalama bir bir buçuk saat. Hatta bugün iki buçuk üç saat kadar çıkardı ben uykusuzum diye. Bu arada onbeş aylık kızım. Yemesine içmesine dikkat ederim, sağlıklı beslensin bağışıklığı kuvvetli olsun. Hastalık kısmını da düşünmemeye çalışıyorum. Sonuçta vücudu mikrop da alacak ki bağışıklığı kuvvetlensin. Aşılar da böyle değil mi sonuçta. Hem de çocuk evde atamıyor enerjisini, dışarda çok daha mutlu. E zaman da var, evde tutmak haksızlık gibi geliyor
tarafından
Ceren34 elimden geldiğince bizimki gibi çocukluk geçirsn istiyorum, toza toprağa bulansin, ağaca sarılsn. Zaten o da toprak görünce dayanamıyor, normal yolda yürümek istemez toprak görünce hemen kendini atıyor yere :)
tarafından
Zeynepcelik öyle bir durumu olsa ben de sakınırdm heralde. Kesinlikle hapsediyosunuz demek istemedim, ben kendi şartlarım için evde tutunca haksızlık gibi geliyor dedim. Herkesin zamanı, yaşadığı yer, sağlıgi farklı. Sen kendi çocuğunu daha iyi tanırsın, sınırlarını daha iyi bilirsin. Nerde hasta olacağını, ne olursa daha kötü olacağını. Bu konuda kesinlikle vicdan yapma, elinden geleni yapıyomussn zaten.
(2,458 puan) tarafından
Orası öyle tabiki. Memlekette çok rahattık 2 hafta nerdeyse hergün evin önündeki parkta oynadı. Millet hep tarlaya bahçeye gittiği için akşama kadar sadece kızım oynardı. Süt kardeşiyle falan oynadı ama buradı orası kadar sakin değil malesef çok kalabalık. Ister istemez korkuyorum. Ha maskesiz de asla çıkarmıyorum zaten kendisi de alıştı maskesini indirmeme bile izin vermiyor :)
tarafından
Tabi ki siz daha iyi bilirsiniz ama açık havada çocuğa maske taktirmasaniz mi. Kendi verdiği karbondioksiti geri almış oluyor. Bronşiti varmış bı de. Endisenizi Cook iyi anlıyorum ama kas yapayım diye göz çıkarmış olmayalım diye diyorum.
(2,458 puan) tarafından
Maske mesafe hijyen kurallarına uyuyoruz :) kimse yokken takmıyorum ama yanına başkaları gelirse takıyorum mecbur
0 oy
(14,584 puan) tarafından
Yok her gün değil de hafta sonu hava iyi olursa çıkarız 
(2,458 puan) tarafından
Dogrudur canim
0 oy
(1,429 puan) tarafından
VLal hemen hemen götürüyorum çok dikkat ediyorum çocuk napsın evde telefon vermek istemiyorum oyunda bi süre sonra oynamıyorum ya benim tepeme binip beni bunaltıyo zagen çok kalabalık olmuyo kış geldi zaten gidemicek
(2,458 puan) tarafından
Dogrudur canim

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 678 göst.
7 Ocak 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 471 göst.
4 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Acemianne (204 puan) tarafından soruldu
+1 oy
23 cevap 678 göst.
7 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde nefestugce.asaf (854 puan) tarafından soruldu