+7 oy
495 göst.
Aile kategorisinde (231 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Zor şeyler yaşayan arkadaşlar, elinden bir şey gelmeyenler vs sözüm asla size değil. Allah çaresiz bırakanlardan sorsun inşallah hesabını. Şimdi yazacaklarımı kimse yanlış anlayıp gönlü kırılmasın diye baştan bunu yazmak istedim. 

Asıl konuya gelecek olursak... Erkektir yapar, erkeğin nefsi daha zayıf, erkek daha sinirli, erkeği hoş tutmazsan şöyle olur, erkeklerin neredeyse hepsi zaten aynı, kıskanıyor ne yapayım falan söylemlerini artık bıraksak mı? Çocuk yetiştiriyoruz hepimiz. Bu zihniyetle yetişen erkek çocukları büyüyünce ne olacak Allah aşkına? "Ben porno da izlerim kadınlara da bakarım benim hakkım benim nefsim zayıf ama karım pencereden burnunu uzatamaz", "kıskanırsam zarar veririm çünkü sevdiğimden yapıyorum, karım sözümden çıkmasın beni ruhsal fiziksel her yönden tatmin etsin ben ona hiçbir şey vermeyim çünkü ben erkeğim" böyle diyen adamlr olacak. 

Erkeğin nefsi zayıf falan değil haram aynı haram günah aynı günah bu toplum yıllarca erkeği hoş görmüş. Karısını dövüp onun rızası olmadan başka kadınla ev açmasını normalleştirmiş. Kadını çocuk doğurup evi pırıl pırıl yapmaktan başka bir işi olmayan bir robota çevirmiş. Kadının istekleri, duyguları, arzuları olmazmış gibi davranmış herkes. Şimdi bakıyorum 20li yaşlarda genç kızlar burada aynı şeyleri yazıyor yapmayın Allah aşkına. 

Kadın çiçek değildir erkeğin sulayıp büyümesine ihtiyacı yoktur kadın temizlik çocuk yapma robotu da değildir. İsteklerinizi, arzularınızı, hayallerinizi, korkularınızı eşlerinizle konuşun. Hayır her erkek aldatmaya meyilli değildir. Hayır her erkeğin tek derdi cinsellik değildir. Hayır her erkek her tartışmada şiddete başvurmaz. Hayır her erkek kıskançlıktan karısını eve kapatmaz. Bunlar hastalık. Tedavi edilmesi gereken şeyler. Çocuklarımızı iyi adamlar olarak yetiştirelim, kibar, kadının kıymetini bilen. Eşini "eş" olarak gören. 

Uzun oldu artık keseyim bu kadarı bile okunmaz belki ama artık tutamadım içimde :)

10 Cevaplar

0 oy
(802 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Bunlar hep kadınlara sahip çıkmayan gelenek görenek  örf ve adetlerimiz kaynaklı bu zamana kadar sure gelmis anaerkil düzenin eseridir.O yüzden İslami hükmü olmayan hiçbir geleneği kabul etmiyorum.Cagdas modern kendini güncelleyen zamana ayak uyduran insana insan gözüyle bakan İslam ışığı çerçevesinde şekillenen nesil yetişsin istiyorum. Koklenmis bağnaz zihniyetlerden uzak toplumlarin refah seviyelerinin üst düzeyde olacağı kanaatindeyim.
(231 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum :)
(802 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yazdıklarınizin dogrulugu üzerine içimde kalmasın istedim.Tskler :)
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Genelleme yapmıyorum ama çoğu kadın hele ki eski kadınlar aman oğlum gelicek yemek hazır olsun kalk kız sofrayı kur abine kalk kız abin susadi su getir kalk kız kalk kız .... 

Aman oğlum sen rahatsız olma hopp kırlent gelir sırtına 

Aman oğlum tuzsuz mu olmuş yemek dur getireyim diye diye ağzımıza sictilar 

Yemek tuzsuz ise kalkıp kendisi alacak. Aç mı gerekirse kendisi önüne bir tas çorbasını koyup getirip yiyecek. Hep kalk kız olmayacak.. 

Sinirlendim ☺️☺️
tarafından
Kaynanamda eşimi öyle yetiştirmişti su bile almazdı ilk başlarda kendine güzelce konuştum şimdi bazen ben oturuyorum o kahve yapıyor getiriyor meyve getiriyor işte malesef onları böyle yetiştirenlerde kadın
tarafından
He benim kaynananada aynı yetiştirmiş robot ya bunlar herşeyi önüne getirmiş etmiş şimdi herşeyi yapıyor . Ben istemem öyle put gibi herşey önüne gelsin. Dediğin gibi yetiştirme eğitme
(231 puan) tarafından
Aynen öyle, bebekten başlyacak kız nasıl yetişiyorsa erkek de öyle olacak :)
0 oy
tarafından
Başlığa göre cevap veriyorum erkeğini bilen ama ADAM GİBİ ADAM OLAN ALDATMAZ 
0 oy
(1,698 puan) tarafından

Bu yazıyı ancak ayakta alkışlarım :happy:

(231 puan) tarafından
:))) eyvallah
0 oy
tarafından
İnsansa yapmaz 
0 oy
(5,220 puan) tarafından
bacım sen parti kur oy verelim harbiden bunların bilincine varılması lazım insanların ama kimbilir kaç kuşak sonra anca olur. biz ara kuşağız analarının bebek gibi davrandığı eteğinden ayırmadığı  erkeklerin dönemini kırmaya çalışan. inşallah sonraki nesil bu anlamda daha düzgün olur ya herşey bizde bitiyo erkek evlatları daha iyi yetiştirmemiz lazım eski kafayla değil
(231 puan) tarafından
İnşallah öyle yetişir çocuklarımız :)
0 oy
(10,978 puan) tarafından
Eskiler ne der bilir misin?

Erkegin 7 aklı 1 nefsi vardır, kadının 7 nefsi 1 aklı. Fakat kadın 1 aklıyla 7 nefsine hakim olur da erkek 7 aklıyla 1 nefsine hakim olamaz. Erkektir YAPAMAZ. HARAM HARAM HARAM. Allah eşittir adildir. Cehennemde gözü harama kayan erkekte olsa kadında olsa aynı cezayı alacak aynı şekilde yanacak. Vay ki ne vay. 2 dk lık zevk için cennetini yakana. Vay ki ne vay bir bilse yapar mı acaba cehennemde o etlerinin yanıp yanıp dökülüpte tekrardan olusup tekrardan yanacağını. Evet herkesin bir aklı var fakat erkeklerin fikrini düşünce tarzını değiştirmek biz erkek annelerinin elinde. Erkektir yapar degil yapamayacağını anlatmalıyız. Karsıdaki nin karısı, karısının allahın emaneti olduğunu Anlatmalıyız. Koruyup kollaması gerektiğini önce onun gönlünü hoş tutması gerektiğini anlatabilmeliyiz. Biz elin kızı dersek hem oglumuza cehennemin kapısını açmış oluruz hemde bu kaynana gelin tartışmaları sonsuza kadar sürer. 
(715 puan) tarafından
Aynen öyle ben nasıl kaslı erkek görüyorsam nefsime hakim oluyorsam ondan haz almıyorsam banane diyorsam erkekte bunu diyebilmeli ben nasıl umursamıyorsam erkekte umursamıycak banane erkeğin ne giydiğinden bu hem erkek için hemde kadın için işlerine geldim mi kadın erkek eşit işlerine gelmedim mi kadınla erkek bir mi oluyor .
(10,978 puan) tarafından
Aynen oyle. Gececek ler onları gunah olan herkese günah. Bende bakarsam günah o da bakarsa gunah
(231 puan) tarafından
Kadının günahı erkeğin elinin kiri fikri sürdükçe her şey aynı gider inşallah artık biraz bilinç oluşur da bizim çocuklarımız bunları yaşamaz
(10,978 puan) tarafından
İnşallah yasamazlar. Ama Allah izin verirse her zaman evladımın arkasında  olacagım
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Çok haklısın cnm 
0 oy
(3,052 puan) tarafından
O kadar haklısın ki. Geçenlerde eşimin ayakkabısını silmedim diye ters şeyler söyleyenler oldu. Eşinin ayağını yıkayıp hergun banyosunu yaptıran varmış. Saygı duyarım herkesin kendi hayatı ama bırakalım da kendi işlerini yapmayı da öğrensinler. Herşeyi altın tepside önlerine sunmak zorunda değiliz. Bu hem  onlara hem bize fayda değil zarar getirir. Malesef hâlâ eşine çocuğuna bebek muamelesi yapan anneler var. 
(231 puan) tarafından
Şaka yaptığına inanmak istiyorum. Görmedim o yazılanları da delilik resmen. Saygı da duymam ben sen nazik bir insan olarak saygı duymuşsun. 30 yaşında adamın ayağını yıkayıp banyosunu da yaptıramam yani nasıl bir saçmalık bu. Eskiden zormuş tek yıkanmak belki hız kazanmak için yardım ediyormuş insanlar birbirine de 2021 yılındayız yahu. Herkesin evinde duş var kocaları hiçbir şey bilmiyorsa hareketsiz dursunlar suyun altında :D
(3,052 puan) tarafından
İnan ki şaka değil. O kadar çok bildirim geldi ki yetişemeyince postu gizledim. Akşama kadar bizim için çalışıyorlarmış. Bizde bi zahmet ayakkabısını silelimmiş. Suyunu da ayağına götürürüm çayını da masajıni da yaparımlar falan görmen lazım. Sanırsın paşa torunuyla evliler. Eşlerine eş değil hizmetçi olmuşlar. Ama pardon yaa eşine bu denli hizmet etmek onları hizmetçi yapmazmış:)) Ondan sonra vay efendim eşim bana niye değer vermiyor diyormuşuz:)
0 oy
(2,466 puan) tarafından
Keşke bu yazıyı erkekler okusa
(231 puan) tarafından
Şu anda okuyan erkeklere çok faydası olmayabilir anne babaları öyle yetiştirmiş çünkü onları. Ama bizim çocuklarımız bunları anlayacak insanlar olacak inşallah.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 577 göst.

381,240 soru

11,413,441 cevap

34,959 kullanıcı

...