0 oy
438 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kardesim eskisehirde okuyor pandemiden once 500ozel yurda veriyordu simdi ayni yirt 1400 olmuş yegenim devlet anaokula gidiyor tek sefer alisverise 900 civarı odemiş bunları fırsata cevirenlerinde allah ıslah etsin ne diyim

9 Cevaplar

0 oy
(15,132 puan) tarafından
Amin inşallah canım eniştem de ha bire en fazla 500 gönderirim diyo kuzenime imkanı var da halbuki biri yeni mezun oldu da işine öyle geliyor yetecek çocuğa sanki
-Reklam-
0 oy
(16,144 puan) tarafından
O ne yaaa bu çocuklar nasıl okuyacak tek çalışan varsa ? Haberleri yok herhalde of of 
0 oy
tarafından
Yaa devlet okulunda bu kadar masraf niye aklım almıyor. Özeller zaten diyecek laf kalmadı fırsatçı her sektör
0 oy
(2,136 puan) tarafından
Bizde anaokuluna 800 TL kırtasiye parası verdik. 350 TL de aylık vereceğiz. Devlet okulu bu arada. 
0 oy
(818 puan) tarafından
Hic deme oglum anaokuluna basladi bi liste vermisler bi gor Allahtan marka belirtmemişler bakalim bizim ne kadar tutacak alisveris
0 oy
(64,770 puan) tarafından
1400 ne ya ac gözlüler
0 oy
tarafından
Çocuk okutmak önceden zordu şimdi çok zor herhalde ileride de imkansız hale gelecek 3 çocuk yapın diye bir yerlerini yırtıyor hükümet de bize hiç bir kolaylık sağlamıyor çocuk bakımı eğitimi için bu nasıl iş ben anlamadım anca eziyet çekiyoruz 
0 oy
tarafından
Kizim 7.sinifta bu sene baska bir okula nakil aldirdim. 

1000 tl nakil ucreti 

670 tl forma (2 takim yedekli)

200 tl kirtasiye 

200 tl kaynak ek kitaplar 

Seklinde verdik. Simdilik bu kadar ama dewami da gelecek eminim...
tarafından
Evet resmiyette nakil ucreti denen birsey yok ancak cocugun kaydini kesinleyebilmek icin maalesef bu paralar veriliyor İstanbul'da. 2000 dediler aslinda ama pazarlikla 1000 e indirdik bi de dusun.
tarafından
Ya cnm resmen rüşvete giriyor bu sikayet edin boyle bısey yok esım ogretmen biliyor bu isleri yok boyle bısey dıyor. Benm kardesım de ıstnbulda liseden gecıs yaptı Baska lıseye tasındıkları ıcın para fln vermedıler
tarafından
Yani soyle, biz nispeten bir tık iyi bir semtte oturuyoruz, burda devlet okullari ozel okul ayarinda. Siniflar 17-18 kisi, okullar yepyeni tertemiz. Devlet maalesef okullara odenek vermiyor, yardim yapmiyor, ben ilkokulda 4 sene hem sinif annesiydim hem de okul aile birligindeydim o yuzden okulun butce durumunu biliyorum, devletin okula yaptigi hicbisey yok, resmen veliler ceviriyor okullari. Devlet 1 tane gorevli veriyor ornegin, 3 katli okul, 1 gorevli her teneffus 3 katin kiz erkek tuvaletine yetisemiyor, biz 2 gorevli daha tutuyoruz extra. En basit ornegi bu. Sivi sabunu, tuvalet kagidi, dezenfektani bile bu paralarla aliniyor. Hersey ama akla gelecek hersey. Okul tertemiz icinde bilgisayarina kadar var, siniflar ozel okul gibi. Yani o paranin benim cocuguma dondugunu bildigim icin sesimi cikarmadim, konustum pazarlikla odeyebilecegim kadarini odedim. Ama durumum olmasaydi daha azina da tamam derlerdi biliyorum. Maalesef sevgili devletimiz okullara bakmiyor, veliler bakiyor. Bu da egitim sistemimizin guzelligi iste..
tarafından
Cok pahali hersey
tarafından
Hem de nasil...
0 oy
(932 puan) tarafından
Yıllık 14 bin veriyorlar kardeşime kuzum öyle üzülüyorum ki emekli adam babam elimizden geldiğince yardım ediyoruz ama gerçekten müthiş bir fırsatçılık var 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 363 göst.
25 Mart 2026 Aile & Aşk kategorisinde Semos (708 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 653 göst.
0 oy
1 cevap 114 göst.
3 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Trknkrc (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 798 göst.
26 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu