+3 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
İMAN SEVGİDİR - Yüce Allah’a iman, sağlıklı bilgiden beslenen sevginin ürünüdür. “Allah’a inanıyorum” demek, “Allah’ı seviyorum” demektir. “De ki, eğer Allah’ı seviyorsanız, bana tabi olun ki Allah da sizi sevsin, günahlarınızı bağışlasın… Allah çok affedici ve engin merhamet sahibidir.” (Âl-i İmrân, 3/31) Bu ayette “Allah’a inanıyorsanız” yerine “Allah’ı seviyorsanız” denmesi çok dikkat çekicidir. Rabbimiz değer verdiği topluluğun önemli meziyetlerini sıralarken ilk önce, onlarla arasındaki karşılıklı sevgiden, sevgi bağından söz etmektedir: “Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler…” (Maide, 5/54) Mümindeki ilahi sevgi derinlikli ve nitelikli bir sevgidir. Yüce Allah’ı sevmeye başlayan mümin, O’na daha yakın olmak için can atar. O’nunla birlikte olmak, O’nunla hem dem olmak, onun için en büyük değer oluverir. Allah’ı sevmek, kişiyi ihsan mertebesine taşır, hayatını ve ahiretini güzelleştirir.

4 Cevaplar

0 oy
tarafından
Rabbim razı olsun canım ❤️:)
(3,756 puan) tarafından
Canımsn❤️❤️❤️❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(16,818 puan) tarafından
Ne güzeldir ki imanını sevene Rabbine yönelip dua edene teşekkürler 
(3,756 puan) tarafından
Rica ederim canısı
0 oy
tarafından
Allah razı olsn bılgı ıcn canm. Rabbım bu dunyamızıda ahıretımızı hayırlı eylesın ınsallah 
(3,756 puan) tarafından
Amin amin inşallah cancağızim
0 oy
(802 puan) tarafından
Amenna ve saddakna, bu gibi postlarin devamını bekliyoruz.HAYİRLİ SONUC ALLAH A BAGLİ OLANADİR.
(3,756 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

İlgili sorular

+5 oy
21 cevap 793 göst.
7 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Gonul yaram (1,117 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 188 göst.
11 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Merve111 (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 238 göst.
13 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu