0 oy
196 göst.
Diğer kategorisinde (337 puan) tarafından
Aşı olanlar olmayanlar sebeplerini yazar mısınız fikirlere ihtiyacım var.

Bi doktor emzirirken ol diyor diğeri kesinlikle olma etkileri henüz bilinmiyor diyor. 

Allah aşkına kime neye inanıcaz neden diğer aşılarda kağıt imzalanmıyor bu aşıda imzalanıyor sorumluluk alınmıyor. 

Bi tarafta aşıdan sonra ölenler diğer tarafta aşı olmadığı için hastalığı atlatamayanlar kime neye inanalım neye güvenelim herkesin psikolojisi bitik durumda. 

Eşim aşı olmak istemiyor korktuğu için ben emzirdiğim için korkuyorum

Aşı karşıtı değilim çocuklarımın bütün aşılarını yaptırıyorum ama böylede nolucak bilmiyorum çocuğum okula gidiyor eşim işe gidiyor evde bebek var olsak bi türlü olmasak bi türlü düşün düşün işin içinden çıkamıyorum.

Siz ne diyorsunuz bu konuda?.. . 

9 Cevaplar

+2 oy
tarafından
valla cnm çocuk olmasın diye o kadar tedbir alıyoruz iğneler haplar spiraller çeşitli yöntemler var..ama yine de Allah nasip ediyor..yüzde 99 korumayla hamile kalmak var yüzde 100le korumasız istemeyerek hamile kalmak var..

ben buna benzetiyorum aşı olup en azından tedbirini alırsın senin bünyen atlatabilir kimi atlatamaz..aşı yüzde yüz korumuyor zaten ama yüzde 90lık koruması var..yani sen yüzde 90 korumayla mı hasta olmak istersin yüzde 100 korumasız mı? tercih senin kimse ol yada olma diye diretemez..ben gönül rızasıyla oldum 2 doz kimse ol demedi yaşımı bekledim hemen oldum..sadece kol ağrısı yaşıyorsun 1 gün sürmedi benimki..aşı olsan dahi maskene mesafene dikkat etmelisin xnm..çok var aşı oldum birşey olmaz diye düşünenler..sen tedbirini al gerisi Allahtan cnm..

annem astım şeker kolestrol hastası aşı olmuştu babam ve kardeşim olmadı..önce kardeşimden bulaşıyor 14 gün karantina bittiği gün  babama bulaşıyor ve ilaçları da içmiyor 14 gün daha karantina(1ay) hastanelik oluyor ciğerlere inmiş doktor ilaçları iç demiş öyle toparladı..bu arada anneme 1 ay içinde hiçbir şey olmuyor bulaşmıyor cnm..bünye ve bağışıklık meselesi
(337 puan) tarafından
Çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim haklısın
-Reklam-
0 oy
(11,927 puan) tarafından
Önce tetbir ini al sonra Allaha bırak demişler. Ben vurulup tetbir imi aldım. Yani acıkcası aldıgım inanamıyorum. Sosyal mesafe ve maskeyle de cok dikkat ediyorum. Emziriyorum vuruldum. 2 dozda. 
(337 puan) tarafından
Ne gibi yan etkileri oldu peki kimisi aşıdan sonra çok kötü oldum diyor
(11,927 puan) tarafından
Bemde tam 1. Haftasında hafifff bir bogaz acısı oldu o kadar. Bebekte hiç bir etki yasamadık
(337 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim yorumun için
0 oy
(2,658 puan) tarafından
Aşıdan hayatını kaybedenlerin geneli kronik rahatsızlığı olanlarmış annemde kalp şeker tansiyon hepsi var ve doktoru kesinlikle olma demiş yani aşı olup hayatını kaybedenlerin belki alerjisi var bilinmiyo o da olabilir insanlar ondan tedirgin bi de hiç bi aşı tam korumaz ki su çiçeği aşım var sözde ama çocukken su çiçeği geçirdim ama hafif olarak o hesap covitte işte aşı yeni evet ama hastalığın etkisini azaltıyo en azından
(337 puan) tarafından
Yani bilmediğimiz bi hastalığımız varsa tehlike ama şansa diyorsun yani bişey olabilirde olmayabilir de
(2,658 puan) tarafından
Onu doktorlar bilir benim öyle bi eğitimim yok ne yazık ki ben sadece annemin doktorunun dediğini yazdım benim bi rahatsızlığım yok aşımı oldum kolum ağrıdı iki gün o kadar doktorunuz en doğrusunu bilir
(337 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
(2,658 puan) tarafından
Ne demek rica ederimm
0 oy
tarafından
Sen evde isen sürekli çok da olman taraftarı olmam ama eşin mutlaka olmalı. Ben kendim de evden çıkmıyorum ama sene içinde ucak yolculuğu çok yapabiliyorum o yüzden oldum 
(337 puan) tarafından
Eşim olucak artık cuma günü bende doktora sorucam bakalım bidaha
0 oy
tarafından
Yan etkisi yıllar sonra bile ortaya çıkabilir. Ayrıca Aşılamalarla birlikte ölümler de artıyor nedense. Ben asla güvenmiyorum. 
(337 puan) tarafından
Bilmiyorum canım bi yanım ol diyor bi yanım olma
0 oy
tarafından
Bende emziriyorum ve çok kararsız kaldım çocuğa etkisi olur diye gecen sağlık ocağındaki ebeye sordum sen bilirsin dedi ben sana ne ol derim ne olma derim dedi çok kararsızım evden çıkmıyorum zaten bi kaynanama bi ablama bi teyzeme giderim onlarada kendi arabamizla gidiyorum ve gittiğim kişiler aşılı onun dışında markete bile gitmiyorum ekmek almaya 
(337 puan) tarafından
Doktorlar bile ikiye ayrılmış bu konuda bende bilmiyorum canım kafam çok karışık
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Ben sevdiğim güvendiğim doktorumun tavsiyesi ile emzirirken aşı oldum. Hatta rmzirmesem olurmu bı sure sagayimmi dedim hayır hemen emzirki antikor bebeğime de geçsin dedi. Bende ona güvendim bir sorun yasamadik bebeğim 4 aylık iki dozu da oldum biontech
(337 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ben oldum imza istediler gecen hafta cuma oldum .emzirmiyorum
(337 puan) tarafından
İşte o imza niye diğer aşılarda yokta bunda var demek ki ağır baya sorumluluk kabul etmiyolar şansına diyolar sanki
tarafından
Hangi asida imza var
tarafından
Pardon yanlis yazilmis klavyeden galiba . Benden imza istemediler biontech oldum
0 oy
(2,595 puan) tarafından
emzirmiyorum ama emziren arkadaşlarım ve akrabalarımda oldu.. çalışıyorum 15 aylık bir oğlum var Allah korusun yakalandığım da aşısız ağır geçirsem kendimi suçlarım çünkü tedbir almadım diye kendim için değil oğlum için oldum onun bana ihtiyacı var hala masfe mesafe temizliğe önem veriyorum ve ayın 21.de 3. dozumu da olacağım benim babam ilk doz olduktan sonra yakalandı kemoterapi görüyordu çok korkmuştuk zaten bağışıklığı düşük diye ama çok şükür hafif atlattı
(337 puan) tarafından
Çok gelmiş geçmiş olsun canım doktorlarda ikiye ayrılıyor bu konuda hiç bilmiyorum bende napıcam bi yanım ol diyor bi yanım olma
(2,595 puan) tarafından
teşekkür ederim canım ben olmaktan yanayım bitmiyor ve daha da şekil değiştiriyor yani ben sanmıyorum ki yakalanmadan bitsin bu illet o yüzden en azından tedbirimi alayım
(337 puan) tarafından
Haklısın kuzum

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 244 göst.
27 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Simayyy (1,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 173 göst.
1 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Kardelen.kardelen (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 183 göst.
25 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2121erva (1,535 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 147 göst.
15 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Cano6can (150 puan) tarafından soruldu

412,664 soru

12,424,098 cevap

45,382 kullanıcı

Kategoriler

...