+1 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Yeğenim 2 yaşında konuşamıyor derdini çığlık atarak anlatmaya çalışıyor. Ama kulaklarimizi tıkayacak şekilde bağırıyor. Ne yapacağımizi şaşırdık. Sürekli bağırıyor sürekli. Bağırmasını nasıl önleriz? Derdini farklı şekilde anlatmasini nasıl öğretebiliriz

9 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Bagirmasini önlemek le mi sorun çözülüyor .doktora goturmelisiniz bagirmasini inlemeli değilsiniz.yazik derdini anlatamiyor diye bağırıyor konuşmadan nasıl çözülebilir ki
tarafından
Kibirlisin işte.su konuşmaya bak
tarafından
Yazma o zaman zorunda mısın
tarafından
Ben kibirli isem Rabb'im beni yerin dibine geçirsin sen bana iftira atiyorsan?
tarafından
İftira olmayan şeyi uydurmaktir.senin konuşman ortada.sanki hakaret etmişim küfür etmişim gibi dik dik konuşuyorsun.havali halde.su an yaptığın kibirdir başka birşey degil
tarafından
Tamam bacım tamam.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ağzına kozalak tikanmiyor malesef bende de var birtane aynısından:/
tarafından
Yapma demiyoruz da sürekli ne yapacağını öğretmeye çalışıyoruz ama yine bağırıyor:(
(12,269 puan) tarafından
Ne yaparsanız yapın o çığlık atılacak ☺️ 19 aylık başladık biz bir ay oldu bırakalı
tarafından
Nasıl başardın:)
(12,269 puan) tarafından
Eşim taşıyordu söyle kızım ne soyluyursn göster bakalım doyurduk bazen istediği şeyde olsa görünce istiyor susuyurdu
Ve dikkatini de çok dağıttık
Aaaa bak sahra burda ne var ne olmuş kız ayağına falan diye diye terk etti
Akılsız kayindelerim terbiye verin bağırmasın bile dedi
Valla yapacak birşey yok
Deyince delirdi sinirden
Ne yapayım dovsem mi dedim valla kimse kusura bakmasın dedim
Birde bir yerde okudum çocuklar seslerini tanımaya çalışıyor ondan bağiriyurlarmjs
tarafından
Sağolasın bilgilendirdiğin için:)
0 oy
(15,740 puan) tarafından
Hic mi konuşmuyor canim. Aslinda konuşsa bağırmaya ihtiyaç duymaz. Boyle.olunca çocukta etrafindakilerde agresifleşiyor. En iyisi konuşmasi yönunde bişeyler yapmak. 
tarafından
Çok uğraşıyoruz canım konuşması için. Beden dilini falan kullandirtmaya çalışıyoruz ama olmuyor
(15,740 puan) tarafından
Canim benim eltimin ogluda konuşamiyordu. Sağlik sorunu yoktu. Bir hocanin tavsiyesiyle bu duayi okudular. Hem hirçinliğına hemde dilinin çözülmesine çok faydasi oldu. Sizde okuyun bence.
“Rabbişrah lî sadrî ve yessir lî emrî, vahlül ukdeten min lisanî yefkahu kavlî -Ya Rabbî, genişlet göğsümü, kolaylaştır işimi, çözüver şu dilimin bağını. Ta ki anlasınlar sözümü!” (Ta Ha, 20/25-28)
tarafından
Biz meramımızı anlatacağımiz zaman veya bir dersi anlatmaya başladığımız zaman bu duayı okuyoruz. Deneyelim inşaAllah:)
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Kocamın bi akrabasinin kizi da öyle tmm kinamiyorum ama o kizla ayni ortama gelmek bile istemiyorum o da 2 yaşında az çok konuşuyor da ama niye o kadar çığlık atiyor anlayamiyorum oyle boyle degil ama 
tarafından
Bizimkisi konuşamıyor canım. O yüzden bağırıyor :(
0 oy
(12,269 puan) tarafından
Sakin bağırma ona valla daha kötü olur kulak vinnnnn diye çınlar mi benim çınlıyor du ama onun canı sağolsun 
tarafından
Kız ne bağırması:) yapma demiyoruz da yapması gerektiği şeyleri göstermeye çalışıyoruz olmuyor. Sanırım zamana ihtiyacımız var
(12,269 puan) tarafından
Ne Zaman başladı peki biz iki yaşındayız daha yeni bıraktık
tarafından
Son 5 aydır canım
(12,269 puan) tarafından
Ooo baya olmuş canım
0 oy
tarafından
Kendini ifade edemediği icin bagırıyordür güzelim
tarafından
Biliyoruz canım. Bizde olması gerektiği şeyi öğretmeye çalışıyoruz olmuyor
0 oy
tarafından
İşitme testi yapıldı mı çocuğa karşıdakinin ne dediğini duymadigi için derdini bagirarak anlayabiliyor mus
tarafından
Yok canım duyma problemi yok elhamdulillah
tarafından
Doktorumuz oyle söylemişti ya işitme sorunu vardır algilayamiyor demişti yada bir kere bağırarak biseyleri halletmeye öğrendiğinde öyle uzunca bir süre sürer demişti tek yapmanız gereken bağırmaya başladığında böyle bağırarak onu anlamadığınizi anlatmaya çalışmak Aybars da ilk zamanlar öyle yapıyordu hala tam konuşamıyor ama derdini anlatacak kadar kelimeleri var ben sürekli seni anlamıyorum bagirirsan eğer istediğini yapamam diye diye yaklaşık on beş gün sürdü ama düzeldi çok şükür psikologla görüşmüştüm bu arada
tarafından
Çok sağol canım bilgilendirdiğin için
0 oy
tarafından
İşini öyle yürütüyor demekki bazı çocuklar ya ağlayarak yada bağırarak istedikleri şeyleri daha çabuk elde etmek istiyor aileler bağırınca direk istediği şeyi yapıyor dur mutlaka o yüzden böyle olmuş çocuklarla sürekli iletişim halinde olsun konuşa konuşa ne zaman seni anladıysa elbet vazgeçer bırakın bağırsın bağırınca direk sesini kesmesin konuşsun sürekli bana nolduğunu söyle ne istiyorsun vss gibi 
tarafından
Hepsini deniyoruz ama tık yok. Sanırım biraz zamana ihtiyacımız var
tarafından
Evet çok hırçın bir ortamda büyüyor sa oda yapar çocuk ortamı yani biraz sakin ve zamana ihtiyacı var aynen oyle
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Canim sey yapsan mesela bagirarak su istedi suyu isaret etti sen duzgunce anlatana kadar veremem ne istedigini duzgunce soyle diye senee diretsen...istedigi seyi hic yapmasan? Yani bagirarak isterse
tarafından
Onuda denedik kuzu. Olmadı
(7,791 puan) tarafından
Ya gorumcemin oglu da oyle konuşamadıklari icin hircin oluyolar anlatamadikca cildiriyolar yani konusana kadar boyke galiba..

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 161 göst.
5 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 85 göst.
23 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 170 göst.
17 Şubat 2021 Diğer kategorisinde tugcevepars (392 puan) tarafından soruldu
0 oy
30 cevap 525 göst.