0 oy
182 göst.
Diğer kategorisinde (6,394 puan) tarafından
Soru yukarıda ') 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından

Yapmayip yedigim irmik helvasi var ama okadarmi guzel olur hele bide kaymakli dondurmayla  :D

(6,394 puan) tarafından
Ohh ne güzel bende dün yedim ama doyunca yemedim sjsksks içimde kaldı evde deneyeyim dediö
-Reklam-
0 oy
tarafından
1.5 su bardağı süt

1 su bardağı su

1.5 su bardağı toz şeker

1.5 su bardağı irmik

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Canım bunu hep yaparım benle eşime göre çok az da fazladan kalır 
(6,394 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(3,548 puan) tarafından
Benim ki çok güzel olur canım...

İki su bardağı irmik biraz zevkine göre fındık veya yer fıstığı yada ceviz bir su bardağı süt bir su yarım su bardağı su ve bir bucuk su bardağı şeker.bir paket margarin yada terayg

Önce tereyagını teflon yada granit düz tavada erit. Eriyince içine bir bardağa yakın hangisini tercih edersen ben fındık çok seviyorum fındıgı koyuyorum çok az kavuruyorum. Sonra içine irmiği koyup irmik esmer şeker rengine gelene kadar kavuruyorum. Sürekli karıştırrarak. Ayrı bir yerde herşeyden önce su süt ve şekeri tencere de kaynamaya bırakıyorum. Kaynayınca 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyorum o hazır bekliyor. Neyse irmik rengini alınca üzerine bu şerbeti koyuyorum. O zaten anında şerbetini çekiyor. Üzerini düzeltip kapak örtüyorum 2 dk dinleniyor sonra kalıpla tabaklar koyuyorum. Kalıba koyarken orta kısma bir top maraş dondurma da ekleyip öyle çıkarabilirsin yada yanında servis de yapabilirsin. Enfes oluyor kime yapsam çok beğenir. 
(3,548 puan) tarafından
Canım valla 5 kişiye falan sağlam yeter.. Evet canım karışıklık olmuş. Bire bir yada bire yarım bardak su ile şekeri orantıla.
(6,394 puan) tarafından
İki su bardağı irmik biraz zevkine göre fındık veya yer fıstığı yada ceviz bir su bardağı süt bir su yarım su bardağı su ve bir bucuk su bardağı şeker.bir paket margarin yada terayg
Bir su bardagı sütten sonra karışıklık olmus kız anlamadm
(4,690 puan) tarafından
İki kişilik tarif yok mu bacılarım ❤️
(3,548 puan) tarafından
Bir su bardağı süt yarım su bardağı su o aradaki bir su bardağı iki kere yazmışım canım. Klavye yapmış galiba..
(3,548 puan) tarafından
Bacım malezemeri azaltarak iki. Kişiye yetlik de yapabaipirisn.
0 oy
(8,122 puan) tarafından
(6,394 puan) tarafından
Bunu gördüm ama yorumlarda kimisi lapa oldu kimisi kuru oldu dems teredüttr kaldım
(8,122 puan) tarafından
Ben hep yapıyorum. Islak seviyorum helvayı sanırım ondan çok hoş oluyor. Yaptığım herkes de içine ne yaptın diyor. Oysa ki hiçbir şey yok farklı
(6,394 puan) tarafından
Yaptım canım bugün bu tarifi ama yarı ölçülerle keşke yarım bardak daha su ya da süt katsaymısım :) bende ıslak seviyorum ama yine de güzel oldu teşekkğr ederim
(8,122 puan) tarafından
Afiyet şifa olsun ❤️
0 oy
tarafından
2 bardak irmik 

1 bardak su 

1 bardak süt 

1bucuk yada 2 bardak şeker damak tadına göre 

2 tepeleme kaşık tereyağ yada margarin 

yarı. cay bardağı sıvı yağ

irmiği güzelce kavur altını kis şeker ekle birlikte 2 dk falan tekrar kavur su ve sütü dok karıştır demini alsın tane tane oluyor
(6,394 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım,

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 135 göst.
8 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Zalimfelek (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 184 göst.
24 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde gulistaN_18 (2,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 169 göst.
24 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Prenses annesi23 (1,610 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 1,750 göst.
23 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde ercno (140 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,439,600 soru

23,667,636 cevap

309,341 kullanıcı

...