Benim ki çok güzel olur canım...
İki su bardağı irmik biraz zevkine göre fındık veya yer fıstığı yada ceviz bir su bardağı süt bir su yarım su bardağı su ve bir bucuk su bardağı şeker.bir paket margarin yada terayg
Önce tereyagını teflon yada granit düz tavada erit. Eriyince içine bir bardağa yakın hangisini tercih edersen ben fındık çok seviyorum fındıgı koyuyorum çok az kavuruyorum. Sonra içine irmiği koyup irmik esmer şeker rengine gelene kadar kavuruyorum. Sürekli karıştırrarak. Ayrı bir yerde herşeyden önce su süt ve şekeri tencere de kaynamaya bırakıyorum. Kaynayınca 5 dk daha kaynatıp altını kapatıyorum o hazır bekliyor. Neyse irmik rengini alınca üzerine bu şerbeti koyuyorum. O zaten anında şerbetini çekiyor. Üzerini düzeltip kapak örtüyorum 2 dk dinleniyor sonra kalıpla tabaklar koyuyorum. Kalıba koyarken orta kısma bir top maraş dondurma da ekleyip öyle çıkarabilirsin yada yanında servis de yapabilirsin. Enfes oluyor kime yapsam çok beğenir.