0 oy
515 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,635 puan) tarafından
Şimdi kızlar eşimin dayısının karısının yaptıklarından bahsedicem fikir istiyorum.

İlk sinir olduğum zaman 2018 di. Biz kuşburnu marmelatı yapalım dedik beraber yapalım dedi. Kabul ettik. Ben kaynanam görümcem ve dayısının eşi vardı. Biz dayısının kızı görümcem ve ben kpss için kursa gidiyoduk. Sorduk kızın nerde diye dersaneye gidiyo ya ders çalışıyo dedi. Bizde gidiyoruz dersaneye ama burda hem kendimize hem sana yapıyoruz sonuçta 1 gün olsun ders çalışmasa ölmezdi demi.

Her sene beraber tarhana yapılırdı. Ben yoğurma işini yaparım onlar döküp eleme işini. Şimdi bi de çocuğum var hiç durmuyo. Bu sene biz ayrı yaptık tarhanayı. Ertesi gün aramış ben malzemeleri aldım Gamze yoğurmaya gelir mi diye. Ben çalışıyorum izin günümü eşimle çocuğumla geçirmek istiyorum dedim gitmedim. Kaynana ve görümce gitti yardıma.

1 ay önce düğün yaptılar herşeyde bizi aradı gelin şunu yapın diye. Atıyorum kız tarafına gitcek kuruyemişi paketleme işi olsun, arabalara bağlansın diye aldıkları havluları katlama işi olsun kendi yapabileceği herşeye bizi çağırdı. Ben gitmedim tabii.

Ben bamya turşusu kurdum tadına bakmış beğenmiş oğlu. Balayından dönünce marketten almış ama salyalı salyalı olduğu için yiyememişler. Gamze abla kurar mı demiş çocuk bende kurarım dedim. Neyse bugün beraber pazara gittik hem bamya alalım hemde biz ezme yapcaz ona malzeme alalım diye. Alış veriş bitti bana diyoki kadın kendinize yapın bigünde ben allayım malzeme bana yapın. Bende dedimki annemle görümce bilmiyo yapmayı ben yapıyorum ezmeyi ve izin günüme denk getirip yapcaz hani sana yapabilirmiyim bilmiyorum, izin günümü eşimle aynı ayarlıyoruz belki bi işimiz olur falan diye kıvırdım. Tabii bunun suratı düştü bilmem ne. Ama gerçekten kendimi kullanılmış hissediyorum artık. Sürekli bize gelirler çocuğu sevcez diye. Bigünde tutup siz gelin hadi demezler. Bayram günü aradık covid var ama kabul ederseniz size gelelim diye bildiğin reddettiler ama ertesi gün bize geldiler.

Yani en sinir olduğum şeyde banada yapın demesi. Tarifini verin bende deneyim bi yapabilirsem demiyo. Sonuçta oğlunda evlenmiş artık bekar değil bamya turşusu içinde tarif isteyebilir gelini eşim sevmiş bende deneyeyim diye.

Eşim birinde bişey yeyip beğense tarifini alırım gel bizde yap demem hiç bi zaman. Çok değişik bi insanlar yaa.

Bi de yüzüme gülüp arkamdan atıp tutarlar kendileri

9 Cevaplar

0 oy
(51,620 puan) tarafından
kiz o değilde bamya tursusu canim çekti ☺️☺️☺️
(1,635 puan) tarafından
Kız onca şeyin içinde niye bamya turşusu ☺️
Valla benimde canım çekiyo ama turşuluk bamya bulamadım :((
(51,620 puan) tarafından
ilk kez duydum severim turşuyu ondan ☺️ alismis onlar sizinle yapmaya bagimsiz yapamiyorlar demekki senin koydugun mesafeyide kayinvalidenler kapatiyo
(1,635 puan) tarafından
Alışmışlık değil canım yaa. Kendi bişey yaparken hiç demez ben bunu yapcam sizle yapalım diye ama bizimkiler boş boğaz hemen herşeyi söylerler buda ortak olur3. Kendi oturur biz yaparız çünkü.
Ay bamya turşusu efsane olur ama kendin yapmalısın tabii ☺️
(51,620 puan) tarafından
bak agzimi sulandirma ☺️☺️☺️
(1,635 puan) tarafından
Kız bulursan büyük bamya orta parmak uzunluğunda al ben sana tarif veririm. 15 güne hazır. Ağzın sulansada yiyemezsin şuan. Söyle o güzel ağzına sulanmasın o yüzden ☺️☺️♥️♥️♥️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Aynen doğru düşünüyorsun kullanmaya çalışıyor
(1,635 puan) tarafından
Ay annem yıllarca kullanıldı anneme bile kızardım küçükken niye kendini kullandırıyosun diye. Şimdi bi de bu musallat oldu bana.
Kibarca yapamam diyorum ama herşeyde beni buluyo.
Gerçi kaynanamla görümcem yüzünden. Adamı kullanıyo diyolar ama bişey için arasa koşa koşa gidiyolar.
Valla ben eşime de söyledim biraz önce ben enayi değilim kimseye kendimi kullandırtmam şu yaştan sonra diye. Hasta olur anlarım ama eli tutuyo ayağı tutuyo sonuçta
tarafından
Komşum balık yapacağım bana fritöz verebilir misin dedi verdim.Ve ben normalde asla yapmam fritözde neyse ertesi gün getirdi yıkamamış o kokuyla kalmış. Başka gün gittim evine fritözde kızartma yapıyor sordum e varmış niye istedin benden ,e benimki kirlenir diye aldım senden O gün o kadar sinir oldum ki o yüzden anlıyorum seni mesafe koydum sende öyle yap
(1,635 puan) tarafından
Ben herkese mesafeliyim zaten canım ama kaynana ve görümce o mesafeyi koyamadığı için banada onlara yaptığı gibi yapabileceğini zannediyo uyanık ☺️
Ulan ne insanlar var yeminle yaaa. Pislik yüzsüz kadına bak sen :@
0 oy
tarafından
E sende görüşme canım. Ben olsam bir gün önce beni reddeden insanları ertesi gün evime almazdım. E senin de artık bir değil iki değil belli ki. Eşinle konuş bence seni kullanmak için hizmet ettirmek için kullanıyorlar resmen 
(51,620 puan) tarafından
napiyo benim yakisiklim
(1,635 puan) tarafından
Yok kız benim evime gelmiyolar ki zaten kaynanama geliyolar ama bende genelde orda olduğum için karşılaşıyoruz mecbur. Ayrıca reddedilenlerin içinde kaynanamda vardı ☺️ kendi yüzsüzlükleri valla banane.
Ben eşime herşeyi söylerim zaten o da sen nasıl istersen öyle yap der sağolsun
tarafından
Napsın İkbal ya, uyumuyor bana şebeklik yapıyor bu saatte. Üstünü açmış diye örttüm, örtmemle uyandı şimdi bende kara kara düşünüyorum ne yapcam diye.  Sabaha kadar uyku yok bize artık
tarafından
E ne güzel işte maşallah kız, sende muhatap olma boşver sinir olurum böyle karşısındakini sa.lak yerine koymaya çalışan insanlara
(1,635 puan) tarafından
Yok kız evimize gelince elimden gelen hizmeti yaparım misafir sonuçta ama onun dışında muhattap olmam. Daha çok yedikleri haltlar varda bilmiyo gibi duruyorum ☺️
Umrumda değiller valla. Hem çocuk hem iş hem eş hem ev canım çıkıyo benim zaten bi de milletle uğraşamam
0 oy
tarafından

Canım bamya sevmem asla ama turşusunu dedin merak ettim ve canım çekti gibi  kız gel yapalım banada :D onların yaptıkları rahatlık aman ben yapmiyayim yapıyor nede olsa. O ağzı verme canım 

(1,635 puan) tarafından
Kız büyük bamya bulursan al kur azcık bişey çok leziz oluyo. Yakın olsak gelir yaparım elbet ne demek.
O ağzı verdim başta ama 2018 de yaptıkları şeyden sonra maymun gözünü açtı. Benden fayda yok artık onlara ☺️
tarafından
Kız onu bilerek söyledim :) teşekkür ederim düşünmen için :) değmiyor böyle insanlara nankorler
(1,635 puan) tarafından
Benim hakkımda ne düşünüyolarsa Allah kat ve kat fazlasını onlara nasip etsin valla. Kendileri kaybetti
0 oy
(3,148 puan) tarafından
Bir iki terlersen bir daha böyle olmaz sen çok yüz vermişsin canım kullandırma kendini
(1,635 puan) tarafından
Terslemek istemiyorum ama güzelce reddediyorum. Son olaydan sonra bişey isteyeceğini sanmıyorum zatende. Ben yapmam desem bile kaynana ve görümce hemen gidiyo yardıma ☺️
0 oy
(496 puan) tarafından
Çok da güzel mesafeni koymuşsun böyleleri yüz vermeye gelmiyo . Tabiki de yardımlaşmak güzeldir ancak hep bi taraftan bişeyler beklenmez bir olur iki olur snra olmaz ben de bişy yaoarken kimseye demem durumlarda falan hayatta paylaşmam öuleleri var benden kaç yaş büyük biz de isteriz bize de yaparsın rica minnet yok sadece emrivakiyle ben de hayır diyemiyorum en iyisi ne yaptıgımı bilmemeleri hee misafirim olurlar ikram ederim ama öbür türlü gerçkten parazit gibi bazılıarı yapmayınca da gönl koyuyolar ama yardıma çağırsan bintürlü bahaneleri oluyo ben 25 yaşndayım çoğu şeyi netten bakarak deneye yanıla öğrendim ben yapabiliyosam 40-45 yaşndaki nsanlar hayli hayli yapar bazıları insan kullanmaya bayılıyolar
(1,635 puan) tarafından
Aynen canım baktım kullanmaya çalışıyo çektim ben kendimi. Kaynanam ve görümcem gidiyo her işine ama benden hayır yok bundan sonra.
Hem çalışıyorum hem kendimize yapılanlara yardım ediyorum hemde onun gibi adam kullanan birine yardıma gidemem.
Ben bi çok şeyi biliyorum annemle yaptığım için ama sadece kendimize yaparım bu saatten sonra
0 oy
(1,851 puan) tarafından

Kuşburnu marmelatini kuşburnu ameliyatı olarak anladım ahhaah :woot:

(1,635 puan) tarafından
Ameliyat gibi meşakkatli bi iş sonuçta ☺️
0 oy
tarafından

Tabiki davanda haklısın 

Elleri bir yerlerine kaçmamış yapsınlar 

(1,635 puan) tarafından
Bende haklı olduğumu düşünüyorum. Eşimde haklısın ama yengem sevmediği insandan bi bardak su istemez diyo. Ula ne sevgiymiş arkamdan atıp tutup yüzüme gülüyo dedim. Onda da haklısın dedi ☺️
İnsanlar çok acayip yaa valla
tarafından
Kullanmak için seviyor
(1,635 puan) tarafından
Sevgisi batsın yaa bundan sonra benden hayır yok onlara ☺️
0 oy
(1,144 puan) tarafından
Ay o değilde maşallah sana canım hem çalışıp hem de bu kadar iş yapıyorsun 

Bence bundan sonra sonra onun gibi davran mesala gideceğin zaman size geliyoruz çayı koyun gibisinden yüssüzlük yap onun gibi 

İş için çağırdığında hep bir bahane bul 
(1,635 puan) tarafından
İzin günlerimde yardım etmeye çalışıyorum canım sonuçta kış boyunca hep beraber yiyoruz. Çocuğa onlar baktığı için yapması zor oluyo onlarada. Bende elimden gelen yardımı yapıyorum mecbur.
Biz pek gitmeyiz onlara ama giderken öyle yapıyoruz genelde. Gidince çayını yemeğini yapar Allah var ama böyle zor işlerde bize yüklenmek ister.
Ben çocuk var yada eşimle dışarı çıkcaz diyorum gitmiyorum artık zaten. En olmadı direk kaynana ve görümceye ben gitmem onlar adam kullanıyo ve ben bundan hoşlanmıyorum diyorum ☺️ onlarda bişey diyemiyo bana paşa paşa kendileri gidiyo
(1,144 puan) tarafından
İyi yapmışsın canım kullandırma kendini
(1,635 puan) tarafından
Yok uzun zamandır kendimi çektim onların işinden zaten ☺️

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 1,272 göst.
8 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Nazan-12 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 304 göst.
21 Nisan 2022 Diğer kategorisinde 0234_sevim. (86 puan) tarafından soruldu
0 oy