Şimdi kızlar eşimin dayısının karısının yaptıklarından bahsedicem fikir istiyorum.
İlk sinir olduğum zaman 2018 di. Biz kuşburnu marmelatı yapalım dedik beraber yapalım dedi. Kabul ettik. Ben kaynanam görümcem ve dayısının eşi vardı. Biz dayısının kızı görümcem ve ben kpss için kursa gidiyoduk. Sorduk kızın nerde diye dersaneye gidiyo ya ders çalışıyo dedi. Bizde gidiyoruz dersaneye ama burda hem kendimize hem sana yapıyoruz sonuçta 1 gün olsun ders çalışmasa ölmezdi demi.
Her sene beraber tarhana yapılırdı. Ben yoğurma işini yaparım onlar döküp eleme işini. Şimdi bi de çocuğum var hiç durmuyo. Bu sene biz ayrı yaptık tarhanayı. Ertesi gün aramış ben malzemeleri aldım Gamze yoğurmaya gelir mi diye. Ben çalışıyorum izin günümü eşimle çocuğumla geçirmek istiyorum dedim gitmedim. Kaynana ve görümce gitti yardıma.
1 ay önce düğün yaptılar herşeyde bizi aradı gelin şunu yapın diye. Atıyorum kız tarafına gitcek kuruyemişi paketleme işi olsun, arabalara bağlansın diye aldıkları havluları katlama işi olsun kendi yapabileceği herşeye bizi çağırdı. Ben gitmedim tabii.
Ben bamya turşusu kurdum tadına bakmış beğenmiş oğlu. Balayından dönünce marketten almış ama salyalı salyalı olduğu için yiyememişler. Gamze abla kurar mı demiş çocuk bende kurarım dedim. Neyse bugün beraber pazara gittik hem bamya alalım hemde biz ezme yapcaz ona malzeme alalım diye. Alış veriş bitti bana diyoki kadın kendinize yapın bigünde ben allayım malzeme bana yapın. Bende dedimki annemle görümce bilmiyo yapmayı ben yapıyorum ezmeyi ve izin günüme denk getirip yapcaz hani sana yapabilirmiyim bilmiyorum, izin günümü eşimle aynı ayarlıyoruz belki bi işimiz olur falan diye kıvırdım. Tabii bunun suratı düştü bilmem ne. Ama gerçekten kendimi kullanılmış hissediyorum artık. Sürekli bize gelirler çocuğu sevcez diye. Bigünde tutup siz gelin hadi demezler. Bayram günü aradık covid var ama kabul ederseniz size gelelim diye bildiğin reddettiler ama ertesi gün bize geldiler.
Yani en sinir olduğum şeyde banada yapın demesi. Tarifini verin bende deneyim bi yapabilirsem demiyo. Sonuçta oğlunda evlenmiş artık bekar değil bamya turşusu içinde tarif isteyebilir gelini eşim sevmiş bende deneyeyim diye.
Eşim birinde bişey yeyip beğense tarifini alırım gel bizde yap demem hiç bi zaman. Çok değişik bi insanlar yaa.
Bi de yüzüme gülüp arkamdan atıp tutarlar kendileri