0 oy
251 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar ben daha önce hiç kış veya yaz temizliği yapmadım temizlikçi çağırdım hep ev çok kirlenince  de çağırdım ama bubsefer kendim yapmak istiyorum nerden başlamalıyım büyük temizlik nelere dikkat etmeliyim 

11 Cevaplar

0 oy
(134,070 puan) tarafından
en dip odadan yatak odasi evebeyn banyosu ordan cocuk odasi koridor banyo balkonlar oturma odasi salon en son mutfak cunku en zoru mutfak
tarafından
Tamam teşekkür ederim canım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiç yaz kış diye ayırmam neresi gözüme çarparsa orayı o gun temizlerim
(13,598 puan) tarafından
Yani bende öyleyimdir çekmecelerin içi her zaman temiz düzenlidir zaten haftalık bı odayı dip köşe yapıyorum nedir bu temizlik neden yapılır :)
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Mevsimsel temizlik yapmıyorum 
0 oy
tarafından
Ben tek tek oda oda jyaparım canım çocuk olunca malum tuvalet banyo zaten sürekli temizlendiği için öyle aman aman bı şeyi yok perdeler camlar önemli bı onları da yaptın mı biter isim kolayca
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Yaz kış bende ayırmam açıkçası.  Düzenli olarak genel temizlik  dolap icleri altları üstleri vs toparlayıp düzenlediğim için  bana farketmiyo  yani. Genel rutinim  söyle  ama en önce camlardan balkondan başlarım ordan  kapı petek ordan ev süpür sil banyo tuvalet fayans vs en son mutfak 
0 oy
tarafından
Bence mutfaktan başlamalısın mutfak dolaplarını sil 

Çekmece ve dolap içlerini temizle 

Ben öyle yapıyorum sonra yatak odasına dip, köşe giriyorum sonra çocuk odası sonra salon kapılarımı camlarımı siliyorum perdeleri yıkıyorum 
0 oy
(658 puan) tarafından
Size temizliğe gelen hanımefendi nasıl yapıyorsa o sırayı takip edebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum
0 oy
(5,581 puan) tarafından
Once dolap iclerini yapiyorum yazlik-kislik kaldirilcaksa, onun disinda camlarimi, mutfak dolaplarimi 2-3 ayda bir temizlerim

Once salondan basla varsa ilk dolap iclerini falan hallet cam kapi perde sirayla yaparsin, sonra oda da bu sekil hallet, en son mutfaga gec dolap iclerini dislarini falan yap, banyoyu zaten surekli temizliyorum oranin da duvarlarini 3 -4 ayda bi siliyorum, dusakabini her hafta yikiyorum bu sekilde oluyo benim genelde
0 oy
(1,041 puan) tarafından
En dip odadan perdeler ve camlardan başladım ben camlar.perdeler bitti koltukları sildim güzelce konsol içleri sonra en son yerleri bezle eğilerek sildim Vileda güzel sılmiyor maalesef , sonra yatak odası oturma odası mutfak cam ve perdeleri aynı işlemi uyguladım sırayla ama her gün bir odayı yapıp bitirdim canım :)
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Tüm dolapları boşaltıp, silip geri yerleştiriyorum.. Yün yorgan, döşek tarzı şeyleri güneşletiyorum.. Camları, kapıları siliyorum.. Perdeleri, çekyat örtülerini yıkıyorum.. Halıları çok kirli değilse kendim fırçalıyorum (çok kirlenirse yıkamacıya yollamayı düşünürüm).. Yerleri sil süpür, tuvalet banyo yıka tamamdır.. Klasik temizlik işte
0 oy
tarafından
En dip odadan başla sırayla bütün odaları temizle en son koridoru tuvaleti banyoyu hallet bu de duş al çok oh mis ben hep öyle yaparım odalarda ilk önce ne kadar örtü nevresim varsa sök makinaya at halıyı süpür kaldır perdeyi çıkar makina boşalınca örtüleri as kurusun perdeleri yıka o arada camları sil koltukların altlarını dolapları yatağın altını üstünü her yeri güzelce sil süpür eşyaları yerine yerleştir örtüler kuruduysa ser halısını at görünen yerleri tekrar sil ayak izi olmasın kapat kapısını

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 237 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Hiros4434 (488 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 179 göst.
13 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Annelikguzel (1,618 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 259 göst.
3 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 184 göst.