0 oy
386 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
Tebbet Suresi Kur'an-ı Kerim'in 111. suresidir. 5 ayetten oluşur.

Tebbet Suresi Mekke'de, Fatiha Suresinden sonra, Tekvir suresinden önce indirilmiştir. Ebu Leheb hakkında indirilen bu sure, kurusun manasına gelen bir bedduadır. Tebbet Suresi, Ebu Leheb ve karısının cehennemlik olduklarını bildiriyor.

Ebu Leheb, Peygamber Efendimizin öz amcasıydı. Aynı zamanda da en büyük düşmanı da oydu. Ebû Leheb, karısını da kışkırtmış, onun beynini yıkamıştı ki, o dahi kocası gibi azılı bir düşman olmuştu.Öyle ki, gerdanlıklarını satıyor, Hz. Muhammed'e(sav) düşmanlık yapacak adamlar tutuyordu. Hz. Muhammed'e (sav) düşmanlık yapanlara paralar yağdırıyordu. Arkasıyla çalı çırpı topluyor. Peygamberimizin geçtiği yollara dökerek o Allâh sevgilisine eziyet ediyordu. Hiç bir Peygamber ve din düşmanı Ebu Leheb gibi Kur'an-ı Kerim de açık adı ile zikredilmemiştir. Tebbet suresinde Ebû Leheb gibilerin daima var olacağı haberinin verilmesidir. Böylece, onlara karşı dikkatli davranılması gerektiği noktasında Müslümanlar uyarılmaktadır.

Bismillahirrahmanirrahim

Tebbet yeda ebiy lehebiv ve tebb

Ma ağna ‘anhü malühu ve ma keseb

Seyasla naran zate leheb

Vemraetüh* hammaletel hatab

Fi cidiha hablüm mim mesed

TEBBET SURESİNİN TÜRKÇE MEALİ

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla

Ebû Leheb’in elleri kurusun. Zaten kurudu.

Ona ne malı fayda verdi, ne de kazandığı.

O, bir alevli ateşe girecektir.

Boynunda bükülmüş hurma liflerinden bir ip olduğu hâlde sırtında odun taşıyarak karısı da (o ateşe girecektir).

7 Cevaplar

0 oy
(19 puan) tarafından
Yaa yalnız değilmişim tablet süresi benide herzamn çok etkilemistir
(3,756 puan) tarafından
Seni ne açıdan etkiliyor cancağızım? Bende yanlız olmadgma sevindim
-Reklam-
0 oy
(2,137 puan) tarafından

Allah razı olsun inşallah. Bu güzel bilgiyi okuyup tazelemek ne iyi geldi <3

(3,756 puan) tarafından
Nedemk cancağızim Allah'im mesleğine şifa versin inşallah ❤️
(2,137 puan) tarafından
Aminnnn inşallah canım....
0 oy
(4,234 puan) tarafından
Beni de inşirah ve rahman suresi çok etkiler ❤️
(3,756 puan) tarafından
İnşirah süresini okuyan bir hoca var çok güzel eşlik ediyorum okurken okdr güzel ki ♥️
(3,756 puan) tarafından
Yasin suresi de etkiler beni
(4,234 puan) tarafından
Ne güzel süreler Rabbim emirlerini yaşamayı nasip etsin inşallah ❤️
(3,756 puan) tarafından
İnşallah amin amin cancağızim ♥️♥️❤️
0 oy
tarafından

Ve bu sure indiğinde onlar yaşıyormuş bunu duyup hala da inanmamislar :ermm: Allah herkese hidayet versin doğru yoldan şaşırmasin

(3,756 puan) tarafından
Düşündükçe okdr üzülüyorum ki biz görmediğimiz halde seviyoruz özlüyoruz görmek için can atıyor inanıyoruz onlar görmesine rağmen inkarcı olup gül peygamberime eziyetler edip cehennemlik oldular Ne acı
tarafından
Aynen öyle herkese nasip olmuyor
0 oy
(4,722 puan) tarafından
Ayrıca bir papaz Tebbet sûresi nedeni ile müslüman olmuş. Bu sûre nazil olduktan sonra Ebu Leheb 8 sene daha yaşadı der, yalandan bile iman etse bu sûre geçersiz kalacaktı demiş ve müslüman olmuş elhamdülillah.  
(3,756 puan) tarafından
Hmmm alla alla blmiordm bunu
0 oy
(3,694 puan) tarafından
O kadar güzel anlamları var ki  tüm  surelerin, ders çıkarmamız gereken.. kuran okumak ayrı meal okumak ayrı  ferahlatıyor içimi ❤ Rabbim yolundan,kitabından,huzurundan ayırmasın insallah❤❤❤
0 oy
tarafından
Kabe imamı çok güzel okuyor bunu benide cok etkiliyor 

Canım benim  güzel postlarını okumaya bayılıyorum ❤❤
(3,756 puan) tarafından
Okumana çok sevindim cancağızim ♥️♥️

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 1,036 göst.
13 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Buket0606 (326 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 612 göst.