0 oy
439 göst.
Diğer kategorisinde (450 puan) tarafından

Kızlar ben hamileliğimden dolayı değişik bir iç çamaşırı temizliği rutinine girdim. Önce tüm iç çamaşırlarımı temiz görünse bile sabunlu suyla elde ön yıkama yapıyorum sonra beyazlar için toz deterjanı ve hassas ciltlere özel yumuşatıcıyla 90 derecede makinede yıkıyorum. Kurutup ütüleyip kaldırıyorum. Her gün değiştiriyorum temizse bile. 1 ay önce mantar enfeksiyonundan huylandım çok şükür kültür testlerim tertemiz çıktı ama her hafta böyle yıkıyorum. Camdaki kızdaki Feride teyze var ya galiba sonum onun gibi olucak bu gidişle :D eve çamaşır kazanı alıp çamaşırları kaynatsam mı napsam. Çok mu aşırı rutinim sizce yoksa normal mi? 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Çocuk doğsun bakalım o donları giymeye vaktin olacak mı :D

(450 puan) tarafından
Çocuğun donlarını da böyle yıkarım artık :D
tarafından
Hadi bakalım görücez kuzu
-Reklam-
0 oy
(12,776 puan) tarafından
Ne gerek var atarım renkli ise renkli ile beyaz ise beyazla yikarim ellerime yazik :D hayat çok kksa 
(450 puan) tarafından
Canım valla evim dışındaki tuvaletleri zaten kullanamıyorum çocukluğumdan beri böyle hastanede idrar tahlili verirken bile ağlaya zırlaya giriyorum tuvalete o derece zaten pis leş gibi inanılmaz tiksindim hamilelik öncesi böyle değildim bebeğe bir şey olur rahim ağzı rahime çok yakın bebek enfeksiyon kapıcak diye aklım çıkıyor :(
(1,697 puan) tarafından
Korkma kuzum bu kadar. Bazen korktuğumuzu çağırırız. Şöyle söyliyim ben hamilelikte ciddi anlamda dikkat etmedim edemedim yani duşumu zor alıyodum hastalıklı gibi geçti. Ama bir şey olmadı çünkü aklımda olur mu acaba? sorusu hiç yoktu. Bugün bile hala iç çamaşırlarımı 40’ta, maksimum 60’ta yıkarım o da beyazsa. Ne mantar ne enfeksiyon bilmedim bu yaşıma kadar. Eğer bu kadar takıyorsan günlük minik pedlerden kullan. Çamaşırına akıntın vs geçmez sen de kendini yıpratmazsın ♥️
(450 puan) tarafından
Ne geldiyse başıma o günlük pedlerden geldi doktorum yasakladı bana hatta iç çamaşırlarımı 90 derecede yıkamamı doktorum önerdi o yüzden bu hale geldim
(12,776 puan) tarafından
Günlük ped ve taharet yasak bana da
İlknur dalga geçme harbi zor temizlik
(1,697 puan) tarafından
Kusura bakma canım yani bilmiyordum hani ben de normalde çok kullanmam hava almıyo o bölge diye de. 90’da yıkamak iyi tabii ki. Ama öncesinde elinde yıkamak falan yorar seni bebek olunca daha kötü olur şimdiden bu alışkanlığını hafifletirsen daha mutlu olursun
0 oy
tarafından
Bence anormalsin 

Bende on yıkamalı uzun program da 90 derecede yıkıyorum

Zaten her gün çamaşır değiştirmek gerekiyor normali de bu zaten 
(450 puan) tarafından
Ön yıkanmalı uzun program 90 derece çamaşır makinesinin ömrünü kısaltır demişti tamirci o yüzden öyle yıkamıyorum kısa programda yıkıyorum ama elde yıkamak daha temiz geliyor bana
0 oy
(11,659 puan) tarafından
Cano normali bu =D bende 1 kere 60 derecede camasır suyuyla yıkayıp 1 kere durulayıp 1 kere daha 90 derecede normal deterjan la uzun yıkarım evde kuruturum. Sonra da iyice ütülerim. Her gun de degiştirdim ama benim vucudum yapıyormus  kurtulamıyorum. 
(450 puan) tarafından
Ruh hastası değiliz biz di mi :D
(2,818 puan) tarafından
Bende önce çamaşır suyuyla yıkarım sadece altları. Sonra diğerlerini de ekleyip beyazlatıcıda koyarım. Sonra bir daha durulama yaparım yumuşatıcı koyarsam zararı gitsin diye :)
(11,659 puan) tarafından
Degiliz dir ya degilizdir=D
tarafından
Oha ciddi misin  gerçekten bu kadar ugrasuyir musun ??
(450 puan) tarafından
Ciddiyim valla
0 oy
(1,453 puan) tarafından
O kadar ugatsma normal makina da yika sonra ütü yapman yeter o mikrobu kırıyor zaten 
(450 puan) tarafından
Ön yıkamasız kirli görünüyor benim gözüme ya :(
0 oy
tarafından
Gunde 3 kere camasir degistiriyorum .Elde yikamiyorum kuzu.

Utulemek zaten dogru olan .İc camasirlar enfeksiyon ve mantardan korunmak icin utulenir .
tarafından
Benim ara ara nemli oluyor .Rahatsiz oluyorim o yuzden degistiiryorum kuzum❤️
tarafından
Günlük ped kullansana kız şerife
tarafından
Kuzu onlar asiri zararli bakteriyi ve mantari azdiriyor .ve vajina florasina zarar veriyor.
tarafından
Bende mantar oluştu hamilelikte kaşıntı falan aşırı rahatsız oldum doktorum da pamuklu bez önermişti regl olurken bile artık onlardan kestiriyorum artik yoksa bana ped baya kullanışlı gelmişti ama o mantardan sonra bende bıraktım :/ o kaşıntı aman Allah'ım felaket
tarafından
Evet normalde bile pedler asiri sagliksiz ama mecburen kullaniyoruz .bu yuzden de  surekli degistiriyorum ic camasirimi.
0 oy
(1,779 puan) tarafından
Günlük ped kullan sürekli yenisini takıyosun zaten
(450 puan) tarafından
Günlük ped zaten beni mahvetti kuzum doktor yasakladı
0 oy
tarafından
Bana normal geldi yada ben anormal olduğum için bu konuda az bile geldi ben günde 3-4 kez falan değiştiriyorum. Dediğiniz gibi önce elde yıkama yapıyorum sonra beyazlarda yıkıyorum güzelce çok takıntılıyım bu konuda bende enfeksiyon dan çooook çektim sistitim var kendimi bildim.bileli olurum enfeksiyon 
(450 puan) tarafından
Ya geçmiş olsun ben de su içmediğim zamanlarda çok çektim o sistit meretini böbreklerimi zor kurtardım o yüzden takıntılıyım maalesef
0 oy
tarafından
Kız valla hiç uğraşamam zaten makine yıkıyor renkliyse renklilerle beyazsa beyazlara atarım olur biter..
(450 puan) tarafından
Hamilelik öncesi ben de öyleydim ama  çok pis huylandım pis geliyor bana öyle ne biliyim ya
0 oy
(1,696 puan) tarafından
Ben bazen usenmezsem çamaşırlarımı ayırıp hijjen ekstra programında ayrıca yıkıyorum. 

Seninki abartı olmuş biraz 
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Takintı yapmışsın sen tatlım

Zamanla hastalıga dönüşebilir hafiflet biraz takma kafana 

Yıkar giyerim ütülemem bile :-))

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 107 göst.
21 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,342 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 363 göst.