0 oy
1,119 göst.
Diğer kategorisinde (221 puan) tarafından
Kızlar yenidogan bebek kundaklanirmi. Eşimin ailesi urfali burda sürme falan çekiyorlar bebeğin gözlerine kundak yapiyorlar. Ben gözlerinin boyanmasına asla izin vermicemi kayınvalideme söyledim kundak konusunuda istemiyorum ama sizce onun zararı varmi cokda laf etmek istemiyorum aşağıda kundak yapsalar ben yukarıda evimde çözerim hiç yoktan sesleri çıkmaz diyorum

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Çok sıkı kundak vücut yapısını bozuyor kalça cikigina neden oluyor öyle bağlamalı falan kundak yapılmasına tabiki izin  verme ama bebeklerin gözüme hakiki sürme çekmek ağzına hurma ve zemzem vermek sünnettir 
tarafından
Yani napcan artık bir şekilde yolunu bulucan sen güzellikle söylesen çocuk doktoru falan özellikle uyarsa yinede yaparlar mı?
(221 puan) tarafından
Aslında doğumdan sonra doktorum kontrole geldinde eve gidince kundaklimmi diye sorarım yanlarında :) bence doktor yok der sağol canım ya aklıma gelmemisti
tarafından
Rica ederim canım ")) doktor uyarırsa bence dinlerler
(221 puan) tarafından
Doktor yok dese hiç yoktan onu kullanırım :))
tarafından
Aynen en azından dersin doktor kundaklamayın zararlı dedi ya yanınızda hemde yapmayın dersin ;)
-Reklam-
+1 oy
(881 puan) tarafından
Geçen gün instagramda gezerken çocuk doktoru bebeklerin özellikle bacak bölgelerinin kundak yapılması kalça çıkıklığına neden olur kesinlikle yapmayın demişti. Bende 3 aydır hiç kundaklamadım bebeğimi. 
(221 puan) tarafından
Aynen canım istemiyorum bende onlar böyle alışmış
(2,348 puan) tarafından
Aaa bn aksine iyi diye biliorm cok sıkı olmadgi surece bide ole rahat uyuyo viyy hep yalns bilgi
(881 puan) tarafından
Kuzum sıkı olmadığı sürece iyide bizim milletimiz öyle bir kundak yapıyor ki çocuk hiç hareket edemiyor
(2,348 puan) tarafından
Him anladm cnm bnde arkdsa yalns bilgi verdm die sey ermistm cnku bn cok sıkı olmadan bazen sariorm kizimi
+1 oy
(404 puan) tarafından
Yarim kundak yapabilirsin cocuk kendini daha guvende hisseder ve eliyle koluyla kendini korkutup uyanmaz. Ama ayak bolgesini serbest birak sadece kol kısımlarını yap zaten cocuk kendini korkutup surekli uyandikca kendin farkli farkli kundaklama yontemleri gelistirceksin ilk iki ay yapilmasi gerekiyor bence ben gunduzleri serbest birakiyorum geceleri yarim kundak yapiyorum 
(221 puan) tarafından
Aynen bende geceleri yapmayi düşünüyorum gündüz zaten hep gözümün önünde olacak
0 oy
tarafından
bizde kundakla buyumusuzde ben kizimi hic kundaklamadim canım ne yarım ne de tam  hep etek bezi derler bizde en ince battaniye varya penye onunla aldik kucagimiza 
(1,351 puan) tarafından
Valla ben sordum önceden öylemi yapiyoduz diye yok gene bunla yapiyoduk dediler esiminkide benimkide duruyor oğluma kullandım kışında benim tulumumu giymişti insan cok zevk aliyor bu durumdan:)
tarafından
bende benim bebeklik elbiselerimi giydiriyorum gercekten cok guzel bir duygu:)
(1,351 puan) tarafından
Elbiselerimi giydiriyorum ben benim oğlum var çünkü  bir iki tulum anca giydirebildim:)
tarafından
ben elbiselerimi giydirip benim resmimle yanyana koyuyorum :)
(1,351 puan) tarafından
Kiz olduğu için şanslısın:) bende tulumumla yaptım aynısını:)
0 oy
(2,348 puan) tarafından
Kundagin zarari olmaz aksine yeni dogan bebekler icn kundak iyidir. Hem bek rahat eder hem bacaklari duzgun durur tutmasida kolay olur  anne karninda bacaklari hep katli oldgmdan dogduklarndada ole tutuyolar kundak o konuda iyi  ( arkdslar doktor tavsiye etmio demis yapnis bilgi vermis olmiyim sen arastr en iyisi canm )

Ama sürme ne demk ya surme cektrme canm gozleri mikrop kapar Allh korusun

Surme cekmek sunnet die sey ediolarsa dudagina zemzem suyu sursunler oda sunnet surme ne demk tovbe yarbbi
(221 puan) tarafından
Cok yapıyorlar canım hemde toz sürme varya ondan yapıyorlar ben kendime denedim bir kere yandım durdum onu asla yaptırmam kundagida istemiyorum bizim orda yok ama biz altli ustlu oturuyoruz orda kundak yaparlar ben evime çıkınca cozerim ne yapayım onlara cokda onu istemiyorum bunu istemiyorum demek istemiyorum aramız bozulur kesin biliyorum şimdi çok iyiyiz ama bu çocuk konularında bu durumlardegiisyor :)
0 oy
(304 puan) tarafından
Ben ilk başta kundaklamıyodum sürekli uyanıyodu sonra yarım kundak yaptım rahat etti
0 oy
tarafından
Tam kundak kalçaya zarar verebiliyor ama yarım kundak tavsiye ederim çünkü minnoşlar çok atıyor kendilerini uykuda. Elleriyle kendilerini uyandırıyorlar, ben hala ellerini yarım kundak yapıyorum daha uzun uyuyor 10 dakika :D 
(221 puan) tarafından
Sağol canım benim :)
0 oy
tarafından
Ayak kismi daha bolca ellerini de dışarı çıkarmayacak şekilde kundak yaparsanız uykusunu uyurken rahat edersiniz. Çünkü kendi kendilerini uyandirabilme özelliğine sahip bebekler :)
(221 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım :)
0 oy
(3,141 puan) tarafından
Kundak yapmakta sıkıntı yok ki hatta ilerde iyi ki diyebilirsin bebekler çok sıçrıyor uyanıyor 
(221 puan) tarafından
Kundak yapayım o zaman bende :)
0 oy
(1,634 puan) tarafından
Canım 4 tane yeğenim var 1 tanesi dışında hepsi kundaklandı ve o kundak yapılmayan yeğenim çok güçsüz ve çelimsiz. Kendinden 2 yaş küçük kardeşi var ama gören ikiz sanıyo düşün. Ben oğlumu 3 ay boyunca kundakladım havalar ısınınca çok terlediği için kundağı bıraktım. Ama sana tavsiyem kesinlikle uyurken kundakla ki sık sık kendini uyandırmasın sende rahat et. Sık sık sıçrayarak uyanırsa sürekli emmek isteyecek ve bu senin içinde zor olcak. Yapışık ikiz gibi olcaksınız, göğüslerin acıyacak çok emzirmekten. Sadece kollarını kundakla çıkaramayacağı şekilde. Ben gece sıkıca kundaklayıp yatırırdım sabaha eller çıkmış olurdu. Birazda kendini kurtarmaya çalışırken kasları falan güçlenmiş oluyo. Daha 5 aylık ama vurdummu iyi vurur maşallah. Ben bununda kundağa bağlı olduğunu düşünüyorum 
(221 puan) tarafından
Anladım canım o zaman bende kundak yaparım :)
(1,634 puan) tarafından
Yap canım kundağın bi zararı yok aksine çok faydası var bacaklarını sarma kollarını sar uykuda sıçramasını engelle çok rahat edersin
0 oy
tarafından
Yeni doganlar genelde uykusunda sicrarlar onun icin kundak yapiyolar ben oglumda yaptim cok sıki olmadi bi problemde yok
(221 puan) tarafından
Sağol canım ben alışkın olmadım iicn bir sorayım dedim yaparım o zaman bende
0 oy
tarafından
Kundağı co sıkı ol.ayacak şekilde yapılsa bi zararı yok bence. Ben yarim kundak yapıyorum sıkı değil fazla bebeğim öyle rahat uyuyor kolları açık şekilde yatamıyor irkilip ağlamaya başlıyor 

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,491,698 soru

24,375,333 cevap

348,290 kullanıcı

...