İnsanı en iyi tanıyan kendisidir. Sırf kayınvaliden ve görümcen diye nasıl davransam diye düşünme, sen insan olarak bak olaya yapman gereken neyse onu yap kendini şartlandırma. Yaptıkları şeyi de şöyle düşün kimse kusursuz değil heleki gelin kayınvalide, gelin görümce olaylarında hiçbir zaman kusursuz iletişim olmaz annenle oluyor mu? Ya da kardeslerinle, arkadaslarınla? Omlarlada olması mümkün değil. Sen kendini bildikten sonra onların ne yaptığını düşünme kocanla iyisen, kocan onların yaptıklarını bilip görüyorsa hele hiç takma bana görümcem neler dedii nelerr kocama yazıdıgı mesajları da gördüm şimdi ne yapıyorum onun yaptıklarını utamdıracak sekilde daravnıyorum hep. İyim hep. Eşime de hiç kötülemedim söyledikleri ve yaptıkları için bu yğzdeb eşim benim için birşey dedikleri zaman ne saygısızlıgını ne ayıbını gördünüz benim huzumçrumu bozmayım karımla der benim yanımda beni savunur. Ses etmeyip sus eşin görsün seni rahatsız edicej birşey söylüyorsa bunu eşine kötü sekilde anlatma işte varsayım adı ayse görümcenin ya da kaynanın ayseyle annemde bugğn şöyle dediler niye söylediler anlamadım ama olsun takmadım sadece az üzüldüm de ama uzatma bunu eşin içinde zaten tartıp düşünğr yeri gelince tepkisini gösterir.