Kıymetli anneler ve anne adayları,
Uygulamayı hamile olduğumu öğrendiğimde tecrübeli annelerden bişeyler öğrenmek için indirdim, faydasını da görüyorum, hamilelik dışında sohbet bölümünü de çoğu zaman okuyorum ve gerçekten bazen üzülüyorum, eş ve kayınvalideden kaynaklanan sorunlar beni hem şaşırtıyor hem de kayınvalideler bu cesareti nereden alıyorlar diye sormama sebep oluyor. Sizlerle birtakım gözlemlerimi paylaşmak istiyorum hem kendi hayatımdan hem burada sizin hayatlarınızdan yaptığım gözlemelerimi. Eşimle severek evlendik, öğretmen olmam sebebiyle zorunlu görev yerime geldi evlendikten sonra, kayınvalidem bütün çocukları yanında olduğu için eşimi de göndermek istemedi ama görevim olduğu için çok da sesini çıkaramadı. Uzak yaşıyoruz birbirimizden, kayınvalidem kötü biri değil sadece çok despot ve birlikte yaşadığı gelininin(ev hanımı) her şeyine karışır hep emir yağdırır. Benim yaptığım hiç bir şeye karışmaz ve karışamaz, eşimle istanbula gidince gezeriz, başka yere tatile gideriz, istediğimi alırım evime ya da kendime, bir laf ettiğini duymadım. Arkamdan ediyorsa bilemem. Ben bunu kendi kazancım olmasına ve eşime bağlı bir ekonomik durumum olmamasına bağlıyorum. Eve sadece eşim baksaydı bir çok şeye karışma hakkı görecekti kendine her yaptığım hata olacaktı belki bir tişört bile almak benim için zor olacaktı. Burada okuduğum paylaşımlardan beni en çok etkileyen de bu kayınvalideler gelinlere çok karışıyor hatta bazen yedikleri ekmeği bile sayıyorlar, ben bunun biraz da nasıl olsa oğlum alıyor benim evim sayılır mantığından kaynaklandığını düşünüyorum. Eğer yanılıyorsam siz de fikrinizi paylaşın lütfen anneler, bu benim gözlemimdir. Aslında size bu anlattıklarımdan söylemeye çalıştığım şu, kız çocuklarımızı ayakları üzerinde duracak şekilde ve ekonomik özgürlüğün önemli olduğunu anlatarak yetiştirelim ki kızlarımız bu zorbalıklara maruz kalmasın, bir öğretmen ve bir anne adayı olarak olarak sizden ve kendimden temennim budur. Sizlerin de fikirlerini merak ediyorum