0 oy
336 göst.
Aile kategorisinde tarafından

Hanımlar ben arkadaşıma zincirimi vardim. 1 saat içinde biyere ödeme yapması lazımdı. 7 bine bozdu. Ama yaparken 9 .860 a yapacak.  Ben kuyumcu da başka bir Zincir beğendim onu almak istiyorum. Oda 4 bin kadar fazla şimdi ben arkadasa soyleyecem kuyumcuya gidelim. Benim Zinciri hesaplayalım. Parasını nakit olarak alayım. Ama bozduğu fiyattanmi nakit almam lazım. Yoksa yapılış fiyatindanmi.   

İnşallah anlata bilmisimdir. Teşekkür ederim şimdiden

20 Cevaplar

0 oy
(4,069 puan) tarafından
Altını genelde gr hesabı yaparak alırlar geri öderken de öyle ödenir 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
(4,069 puan) tarafından
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gramını tartır canım o gramı versin sana geri 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(851 puan) tarafından
Gramından alman lazım
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(2,055 puan) tarafından
Canım grami ne kadarsa onunla ödeme yapması lazım yani alış fiyatından satışta zaten düşüyor fiyat
tarafından
Çok teşekkür ederim cnm. Açıklayıcı oldu benim için
0 oy
(19 puan) tarafından
Tabki alacağın fiyati vermesi lazım daha doğrusu kaç gramsa okdar para ödemesi gerekir altin fiyati her saniye değişiyor 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
tarafından
Tabikide yapılış fiyatından 

Ama söylese var altını bozarken altın ne kadardı

Çok karışık bee
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
tarafından
Tabikide simdiki fiyatindan bebegim senin zincir suan nekadar ediyosa 
tarafından
Teşekkür ederim cnm.
0 oy
(122,901 puan) tarafından
9.860 gram hesaplat ne kadarda odesin ustunu senin ekle
tarafından
Teşekkür ederim cnm. Çok sağol
0 oy
(15 puan) tarafından
Cnm senin zincirin kuyumcudan alis fiyati nekadarsa okadara hesaplicaksiniz aksine hakki gecer.şuan satiya tekrar gidio aynisini alsan nejadar tutar o fiyatan yani anlatabildimi yani bide gramina.altin dusup yuksrliyo daha pahaliyada gelebilir 
tarafından
Kuyumcuya gidip hesaplaticaz cnm ona göre nakit olarak almak istiyorum. Üzerine ben ekleyip beğendiğim zinciri almak istiyorum
(15 puan) tarafından
Aynen cnm hayirli gunlerde kullan insallh.buarada arkadasina guvenip destek olman cok ince bi dusunce kimse 50 lira borc vermiyo birbirine.sen zincirini vermissin.Allah gonlune gore versin kardesim
tarafından
Cnm biz zamanın da 1 lirayı bolusur öyle harcardik.  Onun ailesi haslik versin bakkala beraber giderdik. Benim ailem verirdi. Yine beraber harcardik
(15 puan) tarafından
Kaldimi boyle dostluklar masallah Allah bozmasin insallh.rabbim herkesi iyilerle karsilastirsin insallh.
0 oy
(1,673 puan) tarafından
Tabiki yeni fiyattan hesap et sonuçta onun bozduğu zamanki altın fiyatlarıyla şimdiki altın fiyatları bir değil şimdi o paraya alamazsın senin zinciri 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(1,144 puan) tarafından
İşçilik maliyeti de var canım alış fiyatı ile vermesi gerekir diye düşünüyorum yani sen yaptırma bana nakit olarak ver diyebilirsin 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(1,763 puan) tarafından
Bu konj karisik cnm simdi senin kolyen 20 gramdir 9 bin tldir satarken 7 bine satarsin ama yeniden almaya geldiginde 20 gram parasina 9 bine 20 Grandma her zincir alamazsin yani her turlu zarara girersin den grami uzerinden hesapliyorsun ama alirken geri iscilik ekliyorlar kar ekliyorlar 
tarafından
Aldığım yer işçilik eklemiyor kesinlikle cnm sürekli alışveriş yaptığım kuyumcu
(1,763 puan) tarafından
O zmn problem yok cnm  gram uzerinden ver o zmn normalde hani 20 gram dersin 20 gram parasi 9 bin tl eder onunla.kuyumcuya gitsen 20 gram zincir alamaSin hem gram basi kar koyuyor hemde iscilik icin 300 400 ekliyor . ama iscilik yoksa o zmn gramini soykeceksin o kadar gram alacak Benm ailem baba 20 ceyrek parasi verdi 7 bin tlye bozdurduk biz yaptirmaya 16 bin tl oldu hepsini geri ceyrek olrak verdik
0 oy
tarafından
Bozdugu fiyattan olmaz. Kaç gr kaç ayardı ona göre parasını alman gerekir 
tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
tarafından
Altın olarak mi verdin 
tarafından
Evet cnm
tarafından
O zaman gram olarak verir canım
0 oy
tarafından
Kac gram aldiysa o kadar gram alman lazım 
tarafından
Teşekkür ederim cnm nasılsın
tarafından
Iyiyim canım sen nasılsın
0 oy
(14,429 puan) tarafından
Sen arkadaşin için zarar etme yani

Kaç gram verdinse o kadar geri al tatlım
0 oy
(1,414 puan) tarafından
Bozdururken kac gram verdigine dikkat etmen lazimdi parasi pek onemli olmuyor kac gram sa o kadar etmek zorunda sana 
tarafından
Kağıda yazıldı cnm.kac Gr ne kadar diye arabada arabaya inemiyorum. Oğlum uyanık
0 oy
tarafından
Gramina göre şuan ki fiyattan vermesi lazım canim
0 oy
tarafından
Şimdi şöyle zincirde işçilik olduğu için aynı gramdan aynı zincirin yapılışı üzerinden sana ödeme yapması gerekli ama bunu baştan konuşmadıysanız ve bilmiyorsa yapılabilecek şey gram üzerinden hesaplamak olur.
0 oy
tarafından
Gr hesabı olarak alınır cnm. Kaç gramsa öyle hesapla ☺️

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 317 göst.
13 Şubat 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Oykulku (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 127 göst.
27 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 119 göst.
6 Nisan 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Hellomam (4,962 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.
23 Ekim 2022 Aile kategorisinde Goncagull (1,154 puan) tarafından soruldu

405,728 soru

12,158,226 cevap

36,598 kullanıcı

...