Oturup konuşabilirseniz konuşun. Durumu açıkla, birbirimize saygı duymadığımızı hissediyorum bu evliliğimizi kötü etkiliyor sevgimizi bile etkileyebilir belki daha ileri zamanda. Artık yeni bir sayfa açalım ve birbirimizi sayalım sevdiğimizi unutmadan davranalım birbirimize. Bazen ben de sana saygısız davranıyo olabilirim bunu sen de aynı davranışı bana yapınca farkettim. Artık düzeltelim. Diyebilirsin. Konuşurken yalnız karşıyı suçlayarak konuşmazsan sonuca varma olasılığın daha yüksek çünkü suçlanan kişi savunmaya geçer dinlemez anlamaz. Ama eğer konuşamam diyorsan önce sen ona saygılı davranmaya çalış, o saygısızlık yaptığında da senden hiç beklemezdim bana saygı duyduğunu düşünüyordum, diyerek yine çözüme ulaşabilirsin. Önce ona ve kendine saygılı olmaya başla.
O sana hakaret etse bile mesela hakaret ile cevap vermek yerine bana bu kelimeyi kullanmanı sana hiç yakıştıramadım de.
Saygı kaybedilmesi çok kolay bi şey malesef ama düzeltmek asla imkansız değil bir taraf bilincinde olsun yeter ki. Sen farketmişsinve bi çözüm arıyorsun bu güzel bişey inşallah aranızdaki sevgi ve saygı bağı daha kuvvenlenir. Bu süreçte sabırlı olmanı dilerim