0 oy
91 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Yoğurt mayalarken kalan yoğurdumla mayalasam ekşi mi olur. Başta tadı çok güzeldi ama durunca ekşidi tabi biraz.

Bide katı yeriyle veya sulu yeriyle mayalamak yoğurdun kıvamını etkiler mi ? Sonuçta katı yeriyle mayalasakta sulandıriyoruz?

2 Cevaplar

0 oy
(544 puan) tarafından
Kıvamını sütü kaynatman ayarlıyor yani ne kadar çok kaynatirsan içindeki su o kadar buharlaşır ve yoğurdun katı olur , diğeri hakkında bişi diyemiyorum biz hep ekşi yiyoruz :D 
tarafından
Yaa bunu hiç duymamıştım eminsin dmi bu konuda :D
tarafından
Kaç dakka kaynatiliyo
tarafından
Çok kaynayınca da vitamini kalmaz ekşi yoğurt probiyotik bakımından en zengin yoğurt oluyo aslında ne kadar ekşi o kadar faydalı
(544 puan) tarafından
En fazla 10 dkka kaynatman lazım vitaminler açısından daha fazla kaynatirsan protein yıkımı başlıyor , ablam gıda mühendisi ordan biliyorum
-Reklam-
0 oy
(4,277 puan) tarafından
Kıvamını etkilemez sanmıyorum ben yoğurdu sütle açıp öyle mayaliyorum sütün sıcaklığını iyi ayarlarsan kıvamını etkilemez
tarafından
Peki tadı
(4,277 puan) tarafından
Mayaladigin yoğurt eksiyse tadını hafiften bozar tatlı olsa bile çok sıcak mayalayip zamanında yoğurdu acmazsan o da yoğurdu eksitir
tarafından
Anladım canım kaç saat bekletiyorsun
(4,277 puan) tarafından
Sıcaklığını el yakmayacak şekilde ayarlayip mayaliyorum 3 saat bekletiyorum her yerini sarıp 3 saat sonra açıp bakıyorum tutmadiysa biraz daha bekletiyorum tutmussa yoğurdun suyu yüzüne cikiyo kaldırıp biraz disarda bekletiyorum sıcağı ciksin diye sonra buz dolabına koyuyorum
(4,277 puan) tarafından
Çok sıcak sütle mayalarsan yoğurt lorlu olur ısısını iyi ayarla

İlgili sorular

0 oy
48 cevap 766 göst.
7 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Aydan YILDIZ (776 puan) tarafından soruldu
0 oy
52 cevap 497 göst.
4 Aralık 2022 Güzellik-Bakım kategorisinde Daisyyy (1,136 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 229 göst.
9 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busra2101 (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 83 göst.
15 Haziran 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Emine314 (225 puan) tarafından soruldu

410,136 soru

12,331,944 cevap

39,247 kullanıcı

Kategoriler

...