+1 oy
375 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar evde hep kendim hazırladığım şeyleri verdim kızıma.

Eşim gittiği müşterilerden 8 aylık bebegi olan bir müşterisi 5 tahıllı mı 8 tahıllı mı neyse işte hazır mama alıp veriyormuş. 

Kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum .

Oysaki evde kendim hep sebzeleri kaynatıp yapıyorum. Eşimde gelmiş diyor bak biz hiç öyle vermiyoruz alayimda ver diyor. Ki markete gidince alsak mı acaba dedim yok kendin yap daha iyi olur dedi. 

Eski postumda 6 şişe bebek ürünleri almıştım bebek irmiği pirinç unu bebek tarhanası vs. Müşterisi onlar kabız eder demiş. Eşimde boş yere mı aldık onları ozaman diyor.

Hazır veriyorsanız hangi marka hangi ürün ? 

Moralsizim. 

Şeytan bazen öyle dürtüyor kii kizimida bırakıp gidesim geliyor şöyle 1 hafta kafa donleyip gelmek istiyorum :'(

Her kafadan ayrı ses çıkması beni yoruyor. Ne yapacağımı bilememek dahada ...

Yaşayan bilir :'(


14 Cevaplar

0 oy
(202 puan) tarafından
Neden kendini kotu hissediosunki anlamadim en guzelini yapmissin. Oglum 19 aylik hala emiyo ama 6 aydan sonra brn de hep kendi hazirladigim corbalari verdim. Sebze meyve tavuk balik evde ne varsa. Hazir hic bisey vermedim mama falan. En sagliklisi bu bence. Zaten disleri cikinca sen ne yiyorsan evde ne pisiyosa onu yiycek bu cocuk. 
tarafından
Müşterisi  şeftali kabız yapar demiş eşimde gelip bana söylüyor böyle ver söyle yap. Sanki kendimi beceriksiz gibi hissediyorum. Birşey bilmiyorum gibi. Evet ilk gebeliğim tecrübem yok. Ama ne biliyim :( sürekli kıza ne hazirlayacam diye düşünüyorum.
(202 puan) tarafından
Canim seftali kabiz yapmazki muz cok verirsen yapabilir. Ben bi gun miz veriosam oyuzden seftali yada nektarin veririmki kabiz olmasin. Sen onu bunu dinlemeye kalkarsan kafan iyice karisir. Kizin kac aylik bilmiyorum ama ben kendi sistemimi anlatiyim mesela sana. Kahvalti harici ara ogun (meyve veya muhallebi) disinda iki ogun yer oglum. Iki cesit corba yaparim yani onu iki gun yer iki gunden sonra vermem vitamini kalmaz diye. Corbanin biri sebze agirlikli digeri ya tavuk ya balik yada kiymali olur. Sebze corbasi yerine bazen tarhana sehriye yogurt corbasi vs yaparim. Bazen de sadece haslama sebze yapaeim elinde kendi yesin diye. Patates kabak havuc gb.
-Reklam-
0 oy
(2,323 puan) tarafından
İnsan kendi kendisinin psikolojisini bozuyor gerçekten annelik hep yetememe duygusu barındırıyor bitmek bilmeyen bir vicdan mahkemesi sürüyor evlat büyüyene kadar ben kızıma şeftali de veriyorum muz da ne yersem yedirdim hep sürekli özel bı şeyler yapmadım kabız olursa da bı kere olur bı daha vermezsin sıkma canını sürekli kendini mutlu et ki çocuğunla da mutlu olasın herkes bı şeyler der herkesin hayatı böyle insanlar hep bı şey der önemli olan sensin bebeğin eşin de çocuğunu düşünüyordur onun da ilk tecrübesi kırmayın birbirinizi annen var mı bilmiyorum varsa onun yanına git bebeginle orda annenle birlikte ilgilenirsiniz sen de biraz gezersin hem bebeginle de ayrı kalmazsın bence bir hafta bile olsa bebeğini bırakma şimdi sıkıntıdan böyle diyorsun ama sonra gittiğin yerde aklın hep onda olmaz mı bir de öyle düşün 
0 oy
tarafından
O bı hafta gitme düşüncesi bende de hep var. O hazır manalara güvenmiyorum. Madem içindeki tahıllardan alıp kendin yap. Bende hep evde hazırlıyorum. Ruseyli irmik, ruseyli yulaf aldım. Sebzeli bebek sehriyesi aldım. Senin aldıklarım daha sagliklidir bence
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Ben arı mama veriyorum canım 7 tahılli olandan cokta sevdi
0 oy
(863 puan) tarafından
Ben o her kafadan çıkan sesi hiç duymuyor artık inan ki otomatik beynim engelliyor gerçekten konuşmaya başlıyorlar ya şöyle yap böyle yap diye hiçbirini duymuyorum niye keyfini kaçırasın ki sende öyle yap duyma çünkü çok konuşan olacak. Bende öyle yaptım aldım öyle yapma böyle yap dediler almadım söyle yapma böyle yap artık ne yaparsam onu veriyorum böylesi çok daha iyi sen doktoruna danış kendi içine sinen gibi yap
0 oy
tarafından
Bence senin psikolojin bozuk sürekli ufacık şeyleri çok büyük dert ediyosun kendine. Önceki postlarını biliyorum eşinle olanları vs vs. 
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Hazır gıdalar iyi değil kaldı ki o bilmem kaç tahıllı olan mamalar çok da masum değil En güzeli evde doğal yapılanlar Bence çoğu doktor da bunu söylüyor Herkes kendi bildiğinin en iyisi olduğunu düşünür o yüzden kendin araştır eşine de ona göre cevabını kanıtlarıyla ver o da o şekilde anlayacak
0 oy
(4,889 puan) tarafından
Kafan da neden bu kadar büyütüyorsun ki. Yok yani bizde strese girdik bunaldık kararsız kaldık ama bırakıp gidecek kadar değil bi hafta bile olsa. Bak buraya sor araştır kendi bildiğini yap boşver herkes  bişey der. 

Yargılamak için yazmıyorum kesinlikle gurbetteyim ikiz büyüttüm bende bişey bilmiyordum herşeyi ama herşeyi araştırdım takıldığım noktada görümceme eltime sordum.  Mamayla büyüdüler ek gıdalarını hep evde yaptım hiç hazır paket almadım. 1 buçuk yaşından sonra o tahilli mamalari alıp normal mamalariyla karıştırıp içirdim. 

Yoğurt muhallebi sebze çorbaları vs yaptım hep 
0 oy
tarafından
Arı mama aldım cnm onun tadını çok sevdi oğlum ☺️ Bebelac aldım yemedi şuan arı mama yiyo☺️
0 oy
tarafından
Valla ben sofrada ne yersek ondan veriyom ikinci çocuğum ilkinide böyle büyüttüm maşallah cin gibi 
0 oy
(7,187 puan) tarafından
Hiç kavanoz mama alıp vermedim . Hiç bir ambalajli ürün anne evinde pişene denk değildir 
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Hazır mama vermediğin için niye üzülüyorsun ki, tahıllar da faydalı tabi verebilirsin ama buna üzülmen anlamsız bişey zaten olması gereken meyve sebze et VS evde temiz olarak yapıp vermek
0 oy
(465 puan) tarafından
Waaat dedin gülüm:D

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 142 göst.
14 Kasım 2021 Aile kategorisinde nerminin annesi (1,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 260 göst.
15 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hasret03 (346 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
3 cevap 90 göst.
17 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Ayparca (42 puan) tarafından soruldu

379,406 soru

11,356,914 cevap

34,833 kullanıcı

...