+1 oy
239 göst.
Diğer kategorisinde (65 puan) tarafından
Kızlar 4 günlüğüz suanda bugün sarılık için yatırdılar 17 sarılıgı dediler daha önce böyle bişey gelen varmı kaç günde düşer sizce sizlere danışmak istiyorum bide bebekte dil bağı var dediler bunuda yaşayan varmı 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Canım birimde 17ydi belki yanlış ama bir akrabamız söylemişti bir çay kaşığı tatlı narın suyunu ver diye doktor yatış dediğinde yarın getirelim geçmezse yatış dedik o bir kaşığını verdim sarılığı düştü 
tarafından
Bize doktorumuz yatış verelim düşmez demişti diğer gün gittiğimizde düşmüştü
tarafından
O yüzden yatış vermedi
(65 puan) tarafından
Geçmiş olsun canm
tarafından
Saol canım bizim geçeli 5.5 ay oldu inşallah sizinde hemen geçer
(65 puan) tarafından
İnşallah canm
-Reklam-
0 oy
(3,548 puan) tarafından
Mavi ışık alması şart olmuş canım. Sarılığı üst sınırda tedavi olmazsa beyninde zeka geriliğine kadar gidebilir. Dil bağı ise çok ama çok kolay bir işlem ile yakarak keserler onu geçer. 
(65 puan) tarafından
Peki kaç gün kalır acaba başınıza geldimi hastanede hiç bişeti net söylemiyolar ya mavi ışıktayız suanda ya
(3,548 puan) tarafından
Çok fazla kalmaz merak etme. Benim bebelerde oluyor sarılık ama mavi ışık alma derecesinde yükselmiyor... Bir iki defa daha sokarlar sonra. Çıkarırlar.
(3,548 puan) tarafından
Altın kıyafet ışık sarı olan herşeyden uzak tutmak lazım. Ordayken doktorunuza sorun isterseniz. Eski usül şeylere bakmayın. Aman ha. Bizim doktorumuz sarı elbise bile giydirme. Sarı ışık yakma evde dedi... Güneşe yaptırıyorum evde. Suan benim bebekte de var ama çok az. Azaldı bayagı. Soyup güneş altına yatırıyorum. Bol bol emziriyorum. Altını vardı takmadım bile. Sarı kıyafet battaniye var kullanmıyorum. Zaten bitince kullanmaya baslarım...
(65 puan) tarafından
Canım emin ol sarı hiç bişeyi yok ya ama oldu işte anlamadm ya
(65 puan) tarafından
Canm zaten mavi ısıktayız ya emzirip koyuyorum emzirip koyuyorum valla ya
(3,548 puan) tarafından
Sarılık doğan her 5 bebekten 4 ünde oluyormuş. Ama bu yüksek olmasının sebeb leri arasında kan uyuşmazlığı veya erken doğum veya anne sütü sarılığı oluyormuş. Benimde 3 ünde de oldu ama şükür hbiri ışın tedavisi almadı. İkinci kızda Bi 40 gün uzadı ama oda açlıktan uzamış. Ben sütüm yetiyor sanıyordum ama meğer sütüm yokmuş. Mamaya basladık 1 hafta da düzeldi. Korkma o ışık ona iyi gelecek. Sadece göz bandwjına dikkat et açılmasın sakın. Gözleri için zararlı çünkü. Emzir sürekli emdikçe işesin idrar ve kaka ile atacak. O ışık vücudundaki bilrubin maddesini parçalamak ve atılımını kolaylaştırmwk için veriliyor. Bebek bakmak çok zor valla. Bende 7 sene sonra tekrar yaptım ama şuan kararımı gözden geçiriyorum. Ona bakınca iyiki de doğurdum diyorum ama gece uykusuzluk gaz aglması hep bişi olacak korkusu beni mahvediyor. Ablasından grip bulaştı daha 18 günlük burnu akıyor hapşırıyor. Tükürğünü yutmakta zorluk cekiyor. Allah yardımcımız olsun.
0 oy
tarafından
Altın koyardı annem banyo yaptıracağı suyun içine küpe yüzük ne olursa 

Bide bolca emzir emzirmekle düzelir 

Geçmiş.olsun
(65 puan) tarafından
Canım aksilik banyo yaptırmayn göbek düşene kadar dediler yaptırmadk bizde annemde koyacaktı vaktimiz olmadı
0 oy
(8,164 puan) tarafından
Sarılığı bilmiyorum ama kızım da dil bağı vardı gün alıyorsun beş dakika da kesiyorlar.
(3,458 puan) tarafından
Kbb mi bakıyor cnm
(8,164 puan) tarafından
Çocuk doktoru nöroloji doktoruna yönlendirmişti sanırım.
0 oy
(7,930 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım dil bağı hakkında bilgim yok

Benim oğlumda 1haftalıkken sarılık geçirdi .3gün hastanede yattı .Çok zordu ya biraz hareketliydi gözündeki bandı çıkarı çıkarıveriyordu.2saate bir küvezden çıkarıp emzirip çay kaşığıyla 2kaşık su veriyordum .Hastaneye yattığında sarılığı 14 tü .3.günn sonunda taburcu olduk , 2ay boyunca 2saate bir gece gündüz emzirdim..
0 oy
(14 puan) tarafından
Bende de dilbağı vardı, annemler geç farketmiş. Konuşmaya zamanında başlamışım ama dilbağından dediklerim anlaşılmıyormuş, ve anlamadıkları zaman sinirleniyormuşum. Sonra kestirmişler. Bende çocukluk travması yarattı, bilinçaltımı etkiledi, psikologumla keşfettik, terapi aldım. İş hayatında çok sinirliyim, dediklerimi anlamayınca karşıdakinden hıncımı çıkaroyorum. Sebebi buymuş. Tavsiyem doktorunuzla konusun, çok basit bi işlem, korkulacak hiçbir şey yok. Geç kalmayın. 
0 oy
(9,621 puan) tarafından
Canim yeğenimde dil bağı vardi 1 yaşında ameliyat oldu 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 187 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Lotus26 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 119 göst.
12 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Lotus26 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 194 göst.
12 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Baharafsn (18 puan) tarafından soruldu

414,053 soru

12,461,935 cevap

46,752 kullanıcı

Kategoriler

...