+1 oy
629 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (734 puan) tarafından
Merhaba günaydın :) hanımlar ben hamileyim normal et tavuk dan aşırı tiksintim kokusuna bile dayanamıyorum hamileliğin ilk ayından beri nasıl bir miğdem var ise artık kelle paça çorbasına aş erdim evde pişirsem aşırı kokardı yine yiyemezdim eşimde bildiği tanıdığını bir yerden almış gelmiş hijyenikmiş bayağı sabah sabah dayanamadım yarım kase yedim yerken sonuç ta sakatat dedim netten araştırdım kesinlikle önerilmiyormuş hemen kaşığı bıraktım elimden sizler yediniz mi kelle paça çorbası o kadar yemeyin diyecek kadar zararı olurmu? 

26 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben yedim hiç duymadım böyle bişi de bişey de olmadı 
tarafından
Bilmeden bişey de demek istemeö aöa nete güven olmuyor
(734 puan) tarafından
İşin tuaf tarafı hiç bir sayfada olumlu yazmamışlar aslında kelle paça her derde deva koronadan bile koruma etkisi yüksek ilaç gibi bir yemek nasıl oluyor da bebeğe zararı oluyor çözemedim ki
tarafından
Valla bilemedim canım o zaman doktora danış da iç
-Reklam-
0 oy
(2,635 puan) tarafından
Ben yemiştim. 

Pişmiş bir şeyin nasıl zararı olur ki
(734 puan) tarafından
Nette o kadar katı yazmışlar ki kesinlikle önerilmez tüketmeyin diye normal de kelle paça helede kışın her hastalığa deva
0 oy
tarafından
Yedim bı defa temiz yapılmışsa birşey olmaz yinede bundan sonra dikkat edersin :) bişey olmz
(734 puan) tarafından
Evde yapılsa aslında kendimiz temizlesek daha hijyenik olacak ama ben pek güvenemedim et tavuk proteğin alamıyorum en azından onu tüketeyim dedim ama
tarafından
Yiyip yememe olayı bakterilerle ilgili doktorum bana toprak bitkilerini sirkeli suda beklet ye dedi özellikle kedi dışkısından geçen hastalığa neden oluyormuş bu da bebeği etkiliyor sen yinede bundan sonra yeme bence. Yeşil mercimek balık bakliyat ürünü tüket aynısını karşılar.
tarafından
Havyan dışkıları da hastalık yapan bişey vardı unuttum şuan
(734 puan) tarafından
Nette de aynen bakterilerin bebeğe zararı olur olarak yazıyor du o yüzden zaten direk kafama takıldı
(7,570 puan) tarafından
Toksoplazma
0 oy
(2,860 puan) tarafından
Yani bacım günluķ sakatat yemeyecen ya en azından senin asermeni bastırır ....  valla hamileligkmde full yedim ;)
(734 puan) tarafından
Aslında et tavuktan proteğin alamadığım için haftada 1 tüketeyim yada 2 3 güne bir diye düşünüyordum aslında en çokda onun için sordum :)
0 oy
(1,307 puan) tarafından
İllaki yiceksin cNm aşıtı yemediğin sürece hiç bir şey olmaz o kadar kndini kasma 
(734 puan) tarafından
Aslında et tavuk tan proteğin alamadığım için en azından o şifa olsun diye 2 3 güne bir tüketeyim düşüncesi vardı kafamda eti değil yemek görüntüsüne kalmadı tuhamülüm o yüzden biraz da sordum
(1,307 puan) tarafından
Olsun canm kafana takmakelle paça çorbasını etten yap evde hem için rahat eder
(734 puan) tarafından
Aslında eti de ince ince kırpsam o şekilde yapsam kokmaz herhalde burnuma bide öyle deneyeyim valla
(1,307 puan) tarafından
Aynen öyle bide ole dene afiyet olsun canım
0 oy
tarafından
O kadardam da bişey olmaz ya 
(734 puan) tarafından
2 3 güne 1 tüketeyim en azından diye düşünmüştüm et tavuk görüntüsüne dayanamıyorum nasıl bişey se kelle paça kokmadı aksine canım bile istedi
tarafından
Hamilelik canım bunlar normal tabi :)
0 oy
tarafından
Ondan sağlıklımisi var ye gitsin ya işte ne güzel nete bakma sen
(734 puan) tarafından
Ya kelle paça kadar şifalı yemek bilmem ben her türlü hastalıktan koruyor bağışıklık sistemini güçlendiriyor nasıl oluyor da gebelere yemeyin kesinlikle diyorlar
tarafından
Onlara bakarsak hiç birşeyi yemeyin diyorlar ye ye fazla yeme yağlı olduğu için yeter
0 oy
(865 puan) tarafından
İnternete baksan 5 dk sonra ölcez
(1,307 puan) tarafından
Hahahahhaha valla doğru
(734 puan) tarafından
Oda doğru nete baksak dediğin gibi herşeyden kaçın şunu yemeğin bunu yemeğin ben en iyisi yiyeyim :D
0 oy
tarafından

Ben çoğu kez şirdan aşerdim eşim gece alıp geldi yedim hiçbişey de olmadı çok şükür hatta annem kelle paça çorbası da yaptı yedim 

(734 puan) tarafından
Şırdanı 1 aylık hamile iken oturdum 3 tane yedim valla hiç de bişey olmadı ben anlamıyorum bu eski toprak annelerimiz ne bulsa yiyor muş onlar sağlıklıca getirmiş dünyaya bide kelle paça kadar şifalı yemek mi var ki
tarafından
Aynen bacım çok şifalıdır bizim burda da meşhurdur Adanadayım burda çok var şirdancı kelle paçacı benim annem de her ay illaki yapar kocaman tencerede ateşin üstünde pişirir doyasıyla yeriz çok da lezzetli off şuan bile canım çekti :D
0 oy
(196 puan) tarafından
İlk hamileligim kış ayindaydi haftada bir yapardım yerdim valla sıcak sıcak
(734 puan) tarafından
Etten tavuktan aşırı tiksindim bunuda sevmişken en azından proteğini ondan alayım demiştim o kadar da katı yazmışlar ki kesinlikle yemeyin diye korktum biran :)
0 oy
(122,083 puan) tarafından
ben nefret ederim sakatattan 
(734 puan) tarafından
Bendeki miğde değilki çöp tenekesi mis gibi et varken yiyemem şırdan işkembe kelle paça çeker canım neye aş ereceğimizi de şaşırıyor uz
(122,083 puan) tarafından
☺☺☺☺☺
0 oy
tarafından
Ben hamileyken 3-4 kere sakatat ürünü  yedim 
(734 puan) tarafından
Bende ilk ay oturdum 3 4 şırdanı çatlayana kadar yedim valla
tarafından
Hijyenik olsun da bişey olmaz bence
0 oy
tarafından

Hicbisey olmaz canim bende işkembe asermistim hatta iyi temizlenmemis bile yedim bisey olmadi:D

(734 puan) tarafından
O zaman hiç bişey olmuyor bu nette abartıyor lar bunu benim bildiğim kelle paça çorbası her derde deva
0 oy
tarafından
Midene ağır gelmediyse birşey olmaz ben surkeli yiyorum
0 oy
(1,763 puan) tarafından
Bunun azi cogu yok cnm simdi bunladi tuketilmesini istenmemesinin sebebi gebeligin basinda da sonuclarina baktiklari toxsoplazma gondii hastaligina yakalanmamak icin ozellik cig et daha tehkilidir mesela etli cig kofte hayvandan bulastigi icing hayvanjn etinin cok iyi pismesi gerekir hauvanda bu hastalik varsa bir kasiktan da bulasir.hayvanda bu hastalik yoksa 10 kasede icsen bulasmaz Ana kelle pacada etler uzun sure pisiyor o Yuzden bir problem olacagini sanmiyorum
0 oy
tarafından

Ben yedim şuan 2 yaşında yanımda uyuyor:D o kadar kasma kendini

(734 puan) tarafından
Ohhh maşallah allahım bağışlasın kuzumu❤️☺️☺️
0 oy
tarafından
Ben bi kerelik yemiştim yanlış hatırlamıyorsam 12 haftalik falandım hatta 39 da kokoreç falan yiyordum kesmedim hic yediğinden 1 seferlik bisey olmaz dedim 
(734 puan) tarafından
Lokanta dan gelmiş olmasa içim rahattı aslında orda ne kadar temiz yapıldı hiç fikrim yok kendim yapsam yada evde yapılsa kendi temizlik şartlarında doya doya yicektim :(
tarafından
Bende dışarıdan yemiştim canim çok düşünme güzel düşün güzel olsun olumsuz düşünme ben hamilelikte ciğerde yedim kelle pacada kokoreçte çok şükür cokta sağlıklı bi oglum var :)
0 oy
(50 puan) tarafından
 Temiz yapılmış yarım kase çorbadan ne olur içiniz rahat olsun
(734 puan) tarafından
İşte sıkıntıda orda lokantada geldi ne kadar hijyenik yapıldı zerre fikrim yok normal de annem yapardı oda memlekette diğer ablalarımın yanına gitti yapan olmadı :(
0 oy
tarafından
Evet normalde yasak ama 1 kereden bişey olmaz bnce canm
(734 puan) tarafından
Haftada 1 kereden en azından bişey olmaz sa yerim diye düşündüm valla
0 oy
tarafından
Gebeliğin ilk üç aynı kayinvalidem yapmıştı kelle yedim mumbar yedim sonra yemeyi kestim ama dışardan kesinlikle yemedim çünkü temizliğine güvenemem. Bişe olmaz bence abartmamissin ki
(734 puan) tarafından
Bende dışardan geldi diye şüphe ettim valla aynı annem de yapar işkembe mumbar yerim bayıla bayıla oda yok memlekette yapanda olmayınca lokanta dan geldi oda ne kadar hijyenik alşah bilir :(

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 446 göst.
16 Kasım 2021 Aile kategorisinde Sahraatay3 (188 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 523 göst.
0 oy
42 cevap 2,570 göst.
0 oy
3 cevap 332 göst.
23 Aralık 2020 Diğer kategorisinde Ümmühan (5 puan) tarafından soruldu

402,444 soru