0 oy
274 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından
Sarımsak tursusu nasıl kuracam arkadaslar . Genel olarak tursu yapmayı blmıyorum tarıf verır mısınız. 

Bıde deneyen var mı sarımsak tursusu nasıl oluyo merak ettım tadını esımde baya almıs bu sene zay olmasn kucuk bı kavanoz deneyım dedım bende ☺☺

8 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ben turşuyu çok güzel yaparım cnm ama sarımsak turşusu hiç yapmadım dün eşim de diyor yap bir ara :-))) ama nasıl dedim 
tarafından
Bende ılk defa denemek ıstıyorum canm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sarmisak tursusu cok guzel kuru pilavin yaninda makarnanin yaninda baya gidiyo ama evde herkesin yemesi gerek yemeyen yiyenin yanina yaklasamiyo ahahha
tarafından
Benm kaynanada yapıyo hatta suan bızdeler ama geldıgnden berı bana tavırlı  2 3 saat once yaparmısn dıye rıca ettm tamam dedı yaklaşık  1 saat oncede tavır yaptı surat astı bısyler oldu , bende ıstemıyorum yapma bırak kalsn dolaba koyarım soyduklarımı dedım
(13,313 puan) tarafından
Ohh eline sağlık yapar gı neden yapmasın var mı öyle huyları? Benim merak ettiğim komple soymadan mı koyuyor soyarak mı?
tarafından
Soyup koymus kuzu ali ugrasmasin diye aksksk 3kavanoz yapmis bayadir kullaniyoduk bitti oda simdi yeni istiyo:)
(13,313 puan) tarafından
Kıymetli torun Ali efendi :)
tarafından
Aliye ayrim yapilmasindan hoslanmiyorum ama kuzum digerleri icerliyo bende uzuluyorum
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Sirke tuz oranı önemli bence Cnm birde çıtır olması için serin güneş görmeyen bir yer olcak bzde kurunca 2 hafta snra buzdolabıma atarız çabuk tutsun istersen nohut atılıyor.mayalansnndie
tarafından
Canm ölçü verırsen  denemek ısterm yarımlık kavanoza gore
(6,857 puan) tarafından
1 çay bardağı sirke 1 yemek kaşığı kaya tuzu yeterli Cnm ben olsam azıcık limon tuzu atardım yoksa limon dilimleri.
tarafından
Tamam canım cok tesekkur ederm allah razı olsun
(6,857 puan) tarafından
Cnm ben bir lt lik ölçüsü verdm smdi ne kdrlik yapcn bilmiyorum
tarafından
Yarımlık kavanoza yptm canm yarım ölçü ayarladm tesekkur ederm
0 oy
(1,108 puan) tarafından
Biraz sirke koyacaksın tuzlu su yap hepsini kat kavanoza üstüne de maydonoz la ört 
(1,108 puan) tarafından
Kaynar su değil o canım suyu kaynat bir gün önceden tuzunu at annem öyle yapar kaynatıp soğutur tuzunu ayarlar içinde yarısını sirke yarısını tuzlu suyunu koyar hiç yumuşamaz
(1,108 puan) tarafından
O zaman yarısını su yarısını sirke koy
tarafından
Tamam canm denıycem ınsallah olur
(1,108 puan) tarafından
Olur cnm annem hep öyle yapar bende öyle yapıyorum ama bu sene yapamadım annem yaptı turşularımı hep
tarafından
Ohh ellerıne saglık annenın ☺
0 oy
(16,487 puan) tarafından
Öncelikle sarımsağın yerli olması lazım ithal olan sarımsak yeşil oluyor tuzu sirkesi önemli ve karanlık bir yer 
tarafından
Cok tesekkur ederm allah razı olsun canm
(16,487 puan) tarafından
Şunu unutma turşunun anahtari sirkesi ve tuzudur
tarafından
Sırek elma mı uzum mu canm bak onu sormayı unutmustum
(16,487 puan) tarafından
Fark etmez ama üzüm daha iyi derler
tarafından
Tamam canm cok tesekkur ederm allah razı olsun ☺☺❤⚘
0 oy
(50 puan) tarafından
Sarımsak turşusu kurmadım ama yedim güzel
tarafından
Denıycem bende yapıp ınsallah begenırım bende canm
0 oy
tarafından
Kimse tarif vermemiş ben vereyim mademm 

1 lt lik  kavanoz için bu tarif unutma

Kavanozu tam dolduduyorsun sarımsakla 

Üzerine 1 yemek kaşıgı kaya tuzu 

1 çay kaşıgı limon tuzu 

1 küçük çay bardağı sirke 

1 küp şeker 

Bunları koyduktan sonra su kaynat kettleda , sarımsakların üzerine geçecek kadar su koy, kapağı sıkıca kapat, 

2 hafta sonra hazır :) 

Bu miktarı bütün turşularda kullanabilirsin,  mesela 2 litre kavanoz, bunun iki katı ölçüsünü yapacaksın, yada yarım kavanoz ise yarısı, afiyet olsun
tarafından
Çok teşekkür ederim canım  kaynar suyla mı ypıyosun sen

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 195 göst.
12 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 533 göst.
29 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 106 göst.
17 Kasım 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde noluyokk (304 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 129 göst.
8 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde clk38 (1,444 puan) tarafından soruldu

410,227 soru

12,336,609 cevap

39,396 kullanıcı

Kategoriler

...