0 oy
284 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (741 puan) tarafından




Şimdi ıslattım yarın yapacağım da, gazını nasıl alıyosunz ben önce ni haşlıyorum nette sirke koyun veya kimyon dökün demiş haşlama suyuna emin olamadım :)



Var mı sizin bildiğiniz ☺️

18 Cevaplar

+2 oy
(1,206 puan) tarafından

Islayıp haşlıyorum yemeden gazı nasıl çıkar ki:)))))) önce ye sonra çıkarırsın bence 

(659 puan) tarafından
Hahahahahahah istemsizce güldüm buna
(741 puan) tarafından
Jahahajahajajajjajaajjakakaklakskskssjjs
(2,755 puan) tarafından
Çok mantıklı :d
(1,206 puan) tarafından
:)))))))))))))
-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ben direk haşlıyorum başka da bir şey yapmıyorum 

(741 puan) tarafından
O zaman tam çıkmıyormuş gibime geliyor
tarafından
Ben de boyle yapiyorum onden suya koyup direk hasliyorum gaz falan kalmiyor
tarafından
Miss gibi oluyor :D
+1 oy
(5,749 puan) tarafından
Kimyonla canim pisirirken az kimyon at
(741 puan) tarafından
İşte bu cevabı bekliyordum kokmuyormu sonra kimyon cnm
(5,749 puan) tarafından
Yok yok cokda lezzet veriyor inan bak
(7,034 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum çok lezetli oluyor arnavut biberde deniyebilirsin
0 oy
(3,147 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Haşlama suyuna kimyon tohumu ve toz kimyon atıyorum azıcık valla hiç kuru fasülye yemiş gibi olmuyo normal yemek gibi hiç gaz olmuyor bacı lskslsksjdnsj
(741 puan) tarafından
Oh be bu cevp işime yaradı :D kimyon kokmuyo dimi sonra kuruda
(3,147 puan) tarafından
Yok kız hiç almıyorsun bile sonrada saçla soğan derken mis gibi normal kuru fasülye ıslat önce sonra haşlarken kimyon kimyon tohumu ne atarsan artık ikisi birlikte de olur sadece toz olanı çeyrek çay kaşığı kadar yada yarım çay kaşığı at canım diğerini de yarım çay kaşığı yeter gaz falan olmuyo ben bebeğime yedirdim 11 aylıkken maşallah onda bile gaz yapmadı ki bizde yapsın sen düşün
0 oy
(1,022 puan) tarafından
Haşlama suyuna az limon ve 1 çay kaşığı karbonat atiyorum.
0 oy
(4,378 puan) tarafından
Ben Bi gece önceden ıslarım ertesi gün o suyu döker iyice yıkar tencereye öyle alırım temiz suyla haşlarım sonre o suyu da dökerim kimyon falan atmadım hiç böyle yapınca kalmıyor bence 
0 oy
(361 puan) tarafından
Ben akşamdan yıkayıp haşlıyorum o suyu döküp soğuk suya ıslıyorum sabaha kadar ertesi günü suyunu süzüp yağlıyorum hiç bişey kalmıyo ama bunu yapmaya vaktin yoksada ilk haşlattığın suyu mutlaka dök o zamanda gidiyo 
0 oy
(51,495 puan) tarafından
yedikten sonra cikiyo iste ☺️
0 oy
(768 puan) tarafından
Haslarken cikan köpük gaz oluyo diye biliyorum ustunden alip suyu döküyorum 
0 oy
(132,186 puan) tarafından
hic islamam direk haslayip pisiriyom
0 oy
tarafından
Once yiyoruz asko sonrasi ev halkı senfoni orkestrası :D herkesten farklı ses çıkıyor :D
0 oy
(629 puan) tarafından
Hasladigin suda gazi oluyor canim o auyu dokunce gdyr ama kimyon mantikliymis 
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Pişirirken kimyon atıyorum.. Hem lezzet veriyor hem gaz yapmıyor
0 oy
tarafından
Ben ıslatırken değil ama yemeği yaparken en son biraz kimyon atıp kapağı kapatıyorum
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Hiç İslamiyoruz biz pisircem den 1 saat önce oca koyuyorum tencere ile bide sıcak su biraz Bi 10 15 dk kaynatuyorum üste çıkıyor altını kapatıp üstüne bir iki şu bardağı soğuk su döküp kapağını kapayıp bekletiyorum suyunu süzüp kullanıyorum daha hiç gaz yapmadı babaannemin tarifi bu babaannem öyle yapardı 
0 oy
(2,247 puan) tarafından
Kuru fasulye kimyonsuz olur mu tabiki de kimyon hem çok lezzetli oluyor hem gaz sorunu olmuyo 
0 oy
(1,207 puan) tarafından
Geceden islarim  yapacağım zaman işte haslar o sarı  suyunu hani gazını alirim ama salcasini  falan kavurunca  kimyon katarim  kimyon yemeklerin gazını alır 
0 oy
(7,034 puan) tarafından
Kimyon gazı alıyor diye biliyorum kaynanam pisireceği zaman soğan atardi içine

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 201 göst.
0 oy
4 cevap 55 göst.
5 gün önce Ev & Yaşam kategorisinde Kizannesiyim (330 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 143 göst.
2 Ocak 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 244 göst.

409,138 soru

12,296,480 cevap

38,340 kullanıcı

Kategoriler

...