Bir kaç postu baktım . Gördüm ki herkes stresli ve üzgün . O yüzden eski bir anımı anlatmak istedim. Belki bir nebzede olsa kafanız dağılır umuduyla...
Bekarlık dönemimde 2 hafta kadar sokak köpeğine baktım. Yedirdim icirdim tabi korktuğum için pek yaklasamadim köpek bana geliyor karnını doyurunca sanırım teşekkür etmek için ben kaçıyorum . Köpek bile şaşkın bakıyordu neden kaçıyor benden der gibi
Neyse 2 hafta sonra da ablamla konusuyorduk köpeğin yanında bende el kol işaretiyle çok konuşurum . Karşı tarafa dokunarak değil . Köpekte elime saldırdı ağzı açık havada gördüm elime doğru uçuyordu resmen refleksten geriye dogru itip kaçtım resmen altıma ettim
Komsularda gördü tabi uzun süre baktığımı. Üst komşumuzun kızı da civciv almış babası sinirlenmis hiç susmuyor bu alın Funda'ya götürün hayvanseverdir bakar o demiş. Eşi getirdi canım sana hediye getirdik dedi elinde de küçük bir kutu. Şaşırdım ne hediyesi diye. Açtım baktım ki civciv boş boş baktım. Daha önce hiç civciv bakmadığım için nasıl bakacağımi bilmiyorum tabi doğal olarak . Teşekkür edip eve aldım. Evde de yengem,yengemin kızı ve annem var. Annem de civcivi küçük kutuda görünce ayy ne kadar vicdansizlar küçücük kutuda hayvancagiz nasıl kostursun hareket edemez dedi. Gitti marketten karton istedi kocaman. Nefes alamaz diye büyük pencereler açtı. Dedim anne birde kapı yap tam olsun ev gibi ordan kaçar diye açmadık şakasına söylemiştim zaten . İçine hep pamuk doldurduk. Sıcak su koyduk. Poposu sıcak olsun diye
Sabaha kadar susmadı sağolsun
Benim odam salona uzak olmasına rağmen yinede sesi çok geliyordu. Annemin odası dahada yakın. Neyse sabah oldu 6-7 gibi uyandım çalışsam öyle erken kalkmam hayvancagiz ne yaptı diye erken kalktım. Hiç ses yok ohh dedim uyumuş galiba kıyamam sabaha kadar susmadı yoruldu heralde diye düşündüm
Kutusunun üstünü açtım . Baktım ağzı açık bir şekilde ölmüş Anaam bir üzüldüm bir üzüldüm . Annemi uyandırdım anne civciv ölmüş dedim. Annemde iyi ki kendi kendine ölmüş yoksa kalkıp ben öldürecektim bir susmadı basım şişti bu nasıl birşeymis dedi istemsizce güldüm tabi oldureceginden değil de bayağı sinirlenmiş ondan
Dedim ki gidip bir yere gömelim anne dedim. Tamam mezar taşı da üstüne koyalım gidip arada dua ederiz dedi. Kız dedim ne gaddarsin(dalga geçer gibi söyledi) yazık 24 saat gecmeden öldü bizim evde dedim. Annemde gidip çöpün oraya bıraktı. Kediler kopekler yesin karnı doysun dedi
Komşu geldi 1 hafta sonra bizim civciv ne alemde diye öldü dedim inanmadı kız cidden öldü dedim büyük kutuya koyduk ev gibiydi pencerede yaptık dedim. Kız dedi hiç öyle kutuya konur mu ? Sicak yerde durması lazımdı biz bilerek küçük kutuda bakıyorduk ona dedi. Soğuktan ölmüştür dedi. Ayy bi üzüldüm kii . Ne biliyim ben daha önce hiç civciv bakmadım kii
Nerden aklıma geldi bilmiyorum ama Allah rahmet eylesin bizi affetsin
Ayyy eglenceli diye girdim ama .
406,541 soru
12,194,147 cevap
36,727 kullanıcı