0 oy
1,167 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (94 puan) tarafından
Simdi diyeceksiniz niye baglatiyorsun Allah vergisi vs vs. 2 tane cocugum var. Biri 20 aylik digeri 3 bucuk aylik. Arka arkasina olunca doktor tehlikeli olabilecegini soyledi. Ben de tüpleri baglatmaya karar verdim ama devlet hastanesi doktorlari baglamaktan yana degil. Özelde bir doktora sordum 3.500 tl dedi. Devlet hastanesini tekrar aradim dr muayene ettikten sonra karar verebilirim dedi. Sorum şu: muayene derken nasil bir muayene, nelere dikkat ediyor, baglatnak icin hangi sebepler gerekiyor. Devlet hastanesinde baglattiran var mi? 

19 Cevaplar

+2 oy
(8,013 puan) tarafından
Allah'a ve ahiret gününe inanan bir insan baglatmaz zaten bilir daha sen doğmadan alnina yazılmıştır kaç tane insan dünyaya gtirecegin . Senin  kaderine yazılmış zaten her şey , baglattin diye değil rabbim vermedi diye bebeğin olmaz eğer olmayacak ise . Çünkü rabbim bir kere diledi ise kulun kıytırık ameliyati buna mani olamaz. Allah bir kere alnına yazdı ise sen ameliyat oldun diye vazgeçmez . O yüzden sen ameliyat olsanda olmasanda kaderinde ki çocuk seninle gelir korunma yolları sadece zamanını degisitirr gelecek olanı engellemez ..
(1,636 puan) tarafından
Canım bayanla alakasız ama bişey sorcam bilmediğim için Mesala spreal taktırmak yada doğum kontrol hapı içmek de günah mı bu aklıma takılıyor
(94 puan) tarafından
Demi. O da engellemis oluyor hamileligi
-Reklam-
0 oy
(9,622 puan) tarafından
Bağlatmak için öncelikle eşinin imzası sonra yaşının uygun olup olmadığı bide hamile olup olmama riskine bakıp o şekilde karar verirler 
(9,622 puan) tarafından
Allah korusun ya öyle deme..30 yaş altı normalde baglamiyolar devlet hastanesi belki biraz süründürebilir
(94 puan) tarafından
Hadi ya. Off. Spiral de %100 engellemiyor. Ya kayarsa spiral. Gebe kalma ihtimalim yine yuksek
(9,622 puan) tarafından
Evet canim malesef baglatma dışında hiç bi yöntem güvenilir değil..gerçi Allah nasip ettikten sonra baglatmada da hamile kaliniyo ama yine en güvenirim olani baglatmak. Bende aynı senin gibiydim oglum 7 buçuk aylıkken kızıma hamile kaldım şuan oldum 18 aylik kızım 2 aylik ve benim hamileligimde riskliydi dogumum güzel geçmiş ben narkozluydum bilmiyorum doktor güzel geçtiğini fakat rahmimin yırtıldıgını söyledi yani kızım içimde baskı yaptıkça içerken rahmimin dikisleri açılmış oglumdan kalan dikislerim ve bi kaç gün doguma gec alinsaymışım bebeğimi bile kaybedebilirmisim bunu duyunca çok kötü oldum ben yani ben de aslında istedim baglatmayi ama sonra çok pişman olurum diye vazgeçtim bugünde eczaneden cerazette aldım kullanmaya basliyicam bakalım ne kadar koruyucak ve inan bende çok korkuyorum tekrar hamile kalmaya çünkü benimde ikisi sezeryandi eger yine senem dolmadan hamile kalırsam nolur bilmiyorum..2 ay oldu dogum yapalı ama afedersin henüz eşimle bile bir araya gelemedik çünkü hemen hamile kalabilen bi bünyem var ve aşırı korkuyorum..bana 2 tane yeter Allah onlara ve diğer çocuklara can sağlığı versin bana bakmak için güç kuvvet versin onlari hakkıyla büyütebileyim ben başka bise istemiyorum Rabbim olmayanlara nasip etsin inşallah
(94 puan) tarafından
Evet cok zor.  Dogum kontrol hapi kullanmak istedim ama doktora sordum yine de. Hapi kullanirsam emzirmeyi birakmam gerekiyormus. Ben de cok kolay hamile kaliyorum. Allah olmayanlara versin. Bana 2 tane yetti
(9,622 puan) tarafından
Amin canım..bende emziriyorum ama hap kullanabiliyorum hatta bütün emzirenler bi onu kullanabiliyomuş eczaneden reçetesiz aliniyo
0 oy
tarafından
İkinci doğumda neden baglatmadin ? Tekrar ameliyat gibi olmuyor mu ? Onu göze alabilecek misin ? Zor degil mi ya
(94 puan) tarafından
Daha hastaneden cikmadan doktora soyledim. Ebeler araya girip istemediler. Ameliyat gibi oluyormus gobek deliginden girilip 1 dikis atiliyormus. Sadece 1 2 gun agir kaldirmamak ve cok hareket etmemek gerekiyormus çözülebilirmis tüpler.
(162,097 puan) tarafından
askim normal dogumda baglama yapiyolarmi
tarafından
Yok o bölgeye yetişemiyorlar herhalde :D
iste dogumdan snr anestexi falam almak.lazim heralde demi
(94 puan) tarafından
Evet anestezi almak gerekiyor. Göbek deliginden giriliyormus. Esimin yengesi baglatti ama cok pnceden. Neredeyse 16 sene oluyor. Simdi 38 yasinda. Ozelde baglatmislar 150 tlye
0 oy
tarafından
Spiral taktir canım 10 yıllık tüplerini bağlatma muhtemelen gençsindir dünyanın bin türlü hali var 
(94 puan) tarafından
Spiral de dusundum ama spiral cocugu cok var cevremde. Ya hamile kalirsam? O cocugun vebalini kaldiramam. Bile bile sakat kalmasina nasil razi olurum, ya da düşmesine
tarafından
Canım haklısın korku nedeniyle neredeyse eşimle aramızdaki ilişki bitti fakat şunu da duydum bir kadın var tüplerini baglatmis yangında çocukları kalıyor ve ölüyorlar kadınin bir daha çocuk dogurma durumu yok Allah muhafaza
(94 puan) tarafından
Allah korusun ama riske girmek de istemiyorum. O sabinin vebalini kaldiramam
0 oy
tarafından
Yasin gencse bağlatma derim bacım spral al.. tüpleri baglatsan bidaha acamazsin görümcen genç yaşta bağlantı çok çok pişman sürekli rahatsız sürekli doktorlarda tavsiye etmem bağlamayın bence
(94 puan) tarafından
Niye acilmasin kiz açılıyor tüpler. Sadece biraz daha maliyetli. Rahatsiz derken hastalik mi yapiyor
tarafından
Evet canım düzenli adet olmuyor oluncada 20 gün fln kanaması oluyor yoğun şekilde hastaneye gidiyor  adeti bitene kadar bazen yatiriyorlar açmak istedi ama doktor açılamaz demişti
(8,013 puan) tarafından
Açılmıyor tabi ki çok zor açılsa bile aç kapa olacak bir şey değil bu durum
0 oy
(1,334 puan) tarafından
Bende 24 yasindayim baglatmayi düşünüyorum ama randevu bulamiyorum devlete beklemedeyim suan ama kararliyim Allah affetsin gönlümü biliyor 3 tane bebegim var 4. Kaldıramam :( testler yapiliyormus gebelik varmi diye sonra gun veriyor birde esinizin imzasi lazimmiş tam bende bilmiyorum.
(94 puan) tarafından
Ben de 3.yü kaldiramam. Esim de istiyor cunku hayatimizi tehlikeye atmak istemiyor. Ben ne kadar ilac takviyesi yapilirsa yapilsin 2. Cocuguma hamileyken surekli vitaminler eksik cikiyordu. Yani 3. Olsa bile vucudum bakabilecek potansiyele sahip degil
(1,334 puan) tarafından
Doğrudur canm saglik probleminde varmiş bak bağlattir bencede. Bi arastir bakalim
0 oy
tarafından
Benim görümcem baglattı 3 çocuğu var ikincisi ikiz ama 36 yaşındaydı 
0 oy
(3,357 puan) tarafından
Ah ah canım 4. Bebeğimi doğurdum 3.yle 4. Bebeğimin arası 19 ay kızım suan 1 yaş 3 aylık oğlum 3 yaşında bende baglatacaktim  4 de normal dogumdu özelde doğum yaptım 6500 tle istedi doğumdan sonra bağlamaya 
0 oy
bende baglatmak istiyom yaa yorumlari okuyum bi
tarafından
Bende okudum ama pek bişey yok
ben kafaya koydum ozel kac isterse istesin yaptircam
tarafından
Senin bu ikinci bebe dimi bende iki gündür araştırıyorum hamile kalmak kabusum oldu kalacam diye korkuyorum. En iyisi kökten çözüm yolları bence. İlaç o bu fayda etmiyo baktım burda her yolla hamile kalan var
aynen oyle yaa
0 oy
(623 puan) tarafından
Yasin gencmis bağlatma korkunu anlıyorum bende 1 tane 4 aylık ona ragmen korkuyorum 2. Ye filan ama bağlatma bence ben 21 yaşındayım ilk bebeğim ve yaşımdan ötürü özel olmasına rağmen sprial bile önermesi doktorum digil ki tüp bağlatmak daha büyük bişey onun yerine senin 2. Ymis zaten sprial taktir aynı zamanda kondom kullanin çift korunma daha yüksek önlem olur 
(623 puan) tarafından
Ben şuan hap kullaniyorum + eşimde korunuyor
(94 puan) tarafından
Kondomun yirtilma ihtimali cok yuksek. Hatta soylemesi ayip 10 gun kadar once 1 tanesi yirtildi. Oyle âdi kondom da değildi. Spiral de kaydı mı, batti mi derdi var. Annem spiral koydurmustu kitle olusturmus yumurtaliklarda.
(623 puan) tarafından
Hap+kondom yapın o zaman canim yine korkuyorum diyosan bide geri çekilme ekleyin
0 oy
(929 puan) tarafından
Bak canım ben 3 sezaryan dogum yaptım son dedi doktor ama baglatmadım aklıma gelmedi aslında bide eşim kabul etmezdi dünyanın kaç türlü hali var ben sürekli korunma ignesi vuruluyorm 100 de  90 koruyor beni şükür kafam rahat kendini gebelik ten koruyabilirsin merak etme her türlü yolu var 3. Çocuğu bir kaç yıl geçer yaparsın sezaryanle ol ve o zaman baglat dogurupta kuru kuru ameliyat olma çünkü çocuklar büyüyünce insan tekrar dogurmak istiyor demişti dersin 
(94 puan) tarafından
Iğne vurulmak istedim aslinda ama emzirdigim icin her ay olan igne vurgulamıyormuşum
 3 ayda bir olaninnda korumasi  yuksek degil bildiginiz uzere. Hap zaten kullanamiyorum. Kondom da daha gecen gun yirtildi. 3. Cocuk Benim icin tehlikeli zaten
tarafından
Yanılıyorsun canım 3 aylık iğne en yüksek koruma oranı olan iğne ve bu iğneyi 1 defa dahi vurulsan 6 ay 18 ay arası hamile kalmak istesen de kalamazsin 18 ay geçtikten sonra hamilelik düşünebilirsin
(94 puan) tarafından
Hadi ya. Ignenin markasi ne peki
tarafından
Depo provera hamileyken 3 aylık vuruyolar aylık  vurmuyolar
0 oy
(423 puan) tarafından
Benim bildiğim kadarıyla devlette yaptircaksan en az 35 yaşında olman, 2 yada 3 tane çocuğunun olması gerekiyor. Özelde de en az 30 yaşında olman lazım. Çocuk sınırı var mı bilmiyorum. Ayrıca eşinden de imza alıyorlar
(94 puan) tarafından
Esimin onayi var ama yas sorunu var. 2 cocugum var zaten ama yine de ümidimi kaybstmeye basladim
(423 puan) tarafından
Yaşın ufakmiş senin ya. Bağlayacaklarini sanmıyorum. Hastanede birini tanımıştım. 26 yaşında 3 çocuğu varmış. Bağlatmak istemiş. Bağlamamışlar. Daha gençsin diye. Demiş benim 3 çocuğum var zaten yeter bunlar. Olsun demişler ne olur ne olmaz. 4.hamile kalmış hastaneye gelmişti. Kendiniz sıkı tedbir alacaksınız artık yapacak bir şey yok
0 oy
(1,412 puan) tarafından
Ben bağlatcam ama seninki gibi bi sebebten değil bnm son doğumda ölümden döndüm rahimi zor kurtardılar bi kez daha gebe kalırsan %80 kurtaramayız dedi doktor hayati tehlikem olduğu için bağlayacaklar yaşımda 33

Çocuk sakat olur vs vs sebebten bağlatmayı tehcih etmezdim keşke rahimimin kendini toplama ihtimali olsa iyileşme ihtimali olsa bağlatmayı zerre aklımdan geçirmezdim.. Hoş yine umut arıyorum memleketimde ki üni hastanesinde ki prof ile görüştüm o muayene edecek Rahime bi ameliyat gerekli o sırada gereken tüm incelemeyi yapacak eğer iyileşir bebek sahibi olabilirsin derse bağlatmıcam yoksa da bağlayacak..
(94 puan) tarafından
Iyi de bile bile baglatmamak 3. Cocugu istemek oma da haksizlik olmaz mi? Neden onun da gunahina gireyim
0 oy
(1,423 puan) tarafından
Devlet hastanesi yasin küçük se bağlamaz bide buda dinen asla doğru bisey değil Allah sana ne kadar cocuk yazmış sa kaderine o kadar dogurursun bunun önüne geçemezsin boşuna baglatipta günaha girme çok yakın komşumuz kadın 4 çocuk dan sonra baglatti tekrar hamile kaldı sonra gitti doktora nasıl olur siz benim kordonumu bağladınız dedi muayene olunca yanlış bagladiklari ortaya çıkmış diyeceğim o ki kadın hem günaha girdi hem kaderinin önüne geçemedi 
0 oy
tarafından
Yaşın daha 23'müş bana göre çok erken bı yaş, herşeyi geçtim bağlatmak istiyorsan neden 3 buçuk ay önce doğum yaptığın an baglatmadin aradan çıkardı, bence şuan korunun şöyle bı 7-8 seneye bi tane daha doğur o zaman baglat bu benim düşüncem pişman olabilirsin çok gençsin
(94 puan) tarafından
Dogurdugum gun soyledim doktora ama ebeler de dahil hepsi karsi ciktilar.hem maddi durumdan dolayi 3.ye yetisemeyiz. 2. Cocugu da dusunmuyorduk ama kondomun azizligine ugradik
0 oy
(14,424 puan) tarafından
Yazilanları okudumda bu kontrol neden kadınlara kaliyo

Kondom denen bişey var hem spiral taktır hem kocan korunsun 
(423 puan) tarafından
Kondom yirtilirsa ertesi gün hapı alırsın ne olacak. Ya da sen de doğum kontrol hapı kullan.
(94 puan) tarafından
Kullanamiyorum cocugum kucuk 3 bucuk aylik. Kullanirsam emzirmeyi kesmem gerekiyormus
(423 puan) tarafından
Doktor mu soyledi bunu ? Emzirirken kullanılan doğum kontrol hapları da var diye biliyorum
(2,080 puan) tarafından
Canım ellayi bebeğini birgün emzirmeden kullanabilirsin
(94 puan) tarafından
Evet doktor soyledi
0 oy
tarafından
Doğum da yapsaydın keşke şimdi sezeryan gibi ameliyat olacaksın 
(94 puan) tarafından
Istedim ama doktor yapmdi. Daha hastaneden bile çıkmamıştım
0 oy
tarafından
Yaşın çok küçük canım bence hiç düşünme bile  öyle bişeyi milyonlarca insan bir şekilde korunmayı başarıyor herkes tüplerini bağlamıyor yani hem dünyanın Bi bir türlü hali var bizim akrabanın oğlu baraja düşüp hayatını kaybetti kadın yine doğurdu mesela Allah korusun evlatlarımızı inşallah ama hayatta her şey biz insanlar için canım her ihtimali düşünmek lazım 
(94 puan) tarafından
Evet dogru ama bu sebeplerin yaninda maddi sorun da var. Ulkenin nereye gidecegi belli degil. Asgari ucret yetmiyor. Kredi kira elektrik su evin gideri derkn bitiyor para malûm. Keyfı hic bir alisveris yapmiyoruz. Sadece evin ihtiyaclari
tarafından
Ne alaka kız sen rabbim in rızkından şüphe duyuyorsun demek ki ne diyeyim yap inşallah pişman olmazsın
(94 puan) tarafından
Ne alaka olur mu? Bakamayacagim rahat ettiremeyecegim cocugu niye dunyaya getirip eziyet edeyim. Tabiki de Allah rızka kefildir ondan suphem yok

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 337 göst.
22 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Fuatburcin (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 320 göst.
0 oy
12 cevap 391 göst.
10 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Almilayla (1,402 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 116 göst.
1 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Buse255 (29 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,985 soru

23,837,805 cevap

319,196 kullanıcı

...