0 oy
217 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,267 puan) tarafından

Kızlar doğum yapalı 8 gün oldu ilk günler yok denecek kadar az geldi sütüm çocuğum sarılık oldu mamaya başladık, sonra göğüslerim yara oldu kanadı süte kan karıştı 2 gün dinlendirip tedavi uygulamak zorunda kaldım emziremedim, bugün tedavi bitti emzirmeye başladım ama yine yetersiz süt, çocuğum doymuyor mama takviyesine devam etmek zorundayım humana still tee, tahin helvası, lokum, şekerli gıdalar ne varsa hepsini yiyorum, etrafta da malesef sütü yetmiyor sütü yetmiyor diyip duran insanlar var , ben mamayı tamamen bırakıp sütüm yetsin istiyorum lütfen yardımcı olun :( 

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Pompayla denedin mi masaj yaparak gelmesini sagla canım .
(1,267 puan) tarafından
Denedim canım zaten az geldiğini oradan anladım sağınca maximum 30 ml geliyor iki göğüs
tarafından
Humana çay var veya başka yiyecek içecek moralini bozma bunları ye iç ılık duş al bebeğini gelmese de emzirmeye çalış inşallah bir faydası olur .
-Reklam-
0 oy
(8,582 puan) tarafından
Ama üzülürsen iyice gider geri

Moralini yüksek tut. Bol su iç 
(1,267 puan) tarafından
Evet üzülmemek istiyorum ama faydasız:(
0 oy
(1,073 puan) tarafından
Kuru incir kuru kayısı dene canım bol fındık ben Furkan anne çayı diye bir çay içiyorum iyi geldi gibi sanki 
0 oy
(7,790 puan) tarafından
Göğsünün ucunu değil tamamını ver süt olsn olmasn emzir zamnla artacak biberonda lansinoh al 
0 oy
(2,658 puan) tarafından
Sıcak suyla masaj yap bebişte sürekli emsin etkisi oluyo ayrıca komposto hurma bunlarda çok güzel süt yapıyo bol su tüketimi rezene çayı kimyon çayı aklıma bunlar geliyo sadece inşallah birisi işe yarar
0 oy
(213 puan) tarafından
Zaten şu el alemin çenesi durmaz sen ne diye takiyosun ya kafana sanki mama icen cocuklar buyumuyormu yetismiyormu Tabiki sende istersin cocugum anne sutu alsin diye sonucta keyfi yaptihin bi durum degil bu sekil moralini bozup hepten kotu etme kendini sen memen boşta olsa ver bebegine o ceke ceke allahin izniyle gelir sutun gelmezsede rabbim size can sagligi versin milletin agzi durmaz hicbirini önemseme he de gec onlarin derdi bitermi emzirsen de yine onlar bi b.ok bulur diyecek sen merak etme sinir oluyorum boyle insanlara ya bak benimde sutum haddinden fazla vardi yani belki 10 cocuk doyardi o sutumden ama kizim 9 aylikken birakdi hicbisekil emziremedim doktora goturdum sutum falanmi eksidi diye hicbisey yokken birakti dedim neyse bukadarda emdiya cok sukur dedim 
0 oy
(159 puan) tarafından
Ben hic yemek yemiyordun istahsizdim diyebilirim a bol bol su içerdim afdersin cisim gelene kadar sonuç ise sutum baya geldi hatta hemsiremde yok cok yiyin sut olur laflarina bakma bol bol su dedi ve oylede oldu sende dene bana dua et ise yarayacak ve bulgur da ise yarıyor
0 oy
(2,973 puan) tarafından
Bende doğum yaptıktan 3 gün sonra sütüm geldi ama az az göğüs ucum yoktu bebek tutamiyordu bir türlü silikon başlık taktım göğüs ucum.hep yara oldu bütün süt kanlallarinda iltihaplanma oldu neler çektim bir ben birde Allah bilir doğduğundan beri mama + anne sütü veriyorum sütüm yetmiyor malesef her ne yapıyorsan.ne içiyorsam ne yiyorsam o kadar etkili olmuyor bı gece sütüm bol oluyor gündüz odur idare ediyor mamayla destekliyorum açlıktan aglmasinda gerisi önemli değil 2+ay 12 günlük olduk göğsüm biraz iyilesmisti ama yine tekrarladı yaralar  3 gündür sol göğsümden ememiyor vermiyorum merhem kullanıyorum iyileşsin diye sütüm artsın diye her yolu denemedim ama bende pek etkili olamadı 
0 oy
(3,547 puan) tarafından
Benimki 40 günlük olmasına 6 gün var benimki de iyice çekildi. Bu benim 3 cü bebeğim. Hepsinde aynı şey oldu. Bazen naparsan yap olmuyor bacım. Benimki bugün hiç emmedş mesela. Emmek istemiyor süt gelmeyince. Göğüslerim boş aldı tamemen. İkincide arkadaşımdsn makina aldım sagdım gene gelmedi. Şimdi buna makine alıp sağa sağa gelir mi acaba diyorum. Şimdi gelmezse boşuna makineye para vermiş olcam. Kaldım kalık gibi. Olmayınca olmuyor. Kimisi sütü kesemiyor 3 sene emziriyır. Bizim de böyle işte. Yara kanama givi sıkıntım da olmadı. Sürekli emzirdim de ama nafile. 
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Öncelikle stresi bırak benim o kadarkençok daha azdı şimdi çok şükür ben nerdeyse 3 litre komposto bi okadar belki daha fazla su içtim bestlak damla ve lactamil poşet çay kullandım hurma ye helvada daha etkili ve faydalı en önemlisi fırsat buldukça uyu 
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Bestlak ben de ise yaramıştı isterseniz deneyin . Ayrıca herkes ister emzirsin sütü olsun . Ama olmayınca olmuyor onunda rızkı mamaymis . Kimseye kulak asmayın yapcak bişey yok sağlıklı olsun yeter .
0 oy
tarafından
Bestlak damla çok iyi birşey bol su ile tuketiyorsun bende bebeğe meme kabul ettiremiyorum boşuna sütümü arttirdim dene derim faydasını görürsün 20 damla at suyun içine bol su iç üstüne iki günde artıyor sütün artmasa benim armazdi 
0 oy
(1,207 puan) tarafından

Ay bazen saçmalamakta sınır tanımıyorsunuz senin lokusalıgına veriyorumda mama zehir degil.

Sütünden daha çok bebegin önemli olmalı saglıklı olması yetmiyormu mama verdinmi ne oluyormuş herkesinde sütü yetecek diye bir şey yok. 
Etrafı bırakın artık istediklerini desinler sütün yetse sudacaklarmı sanıyorsun yine bir kup bulacaklar öyle deyince çocugum saglıklı olsun yeter deyin ya birde şükretmeyi görenin azcık. 
0 oy
tarafından

Canm geçmiş olsn , gelir sütün merak etme ayrıca mama zehir değil nu gözle bakma mamaya , etraf ne diyosa desin sen bol sıvı al aütün gelir inş

Ben kızımı hep mama işe besledim çok şükür 9 aylık oldu bile 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 74 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,691 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
5 cevap 97 göst.
27 Ekim 2022 Diğer kategorisinde nazeymenn1 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 93 göst.