Kızlar diğer bölümde sordum cvp yok nasipse sezaryen olcam nası aşamalardan geçcem ne olcak baştan bi anlatr msnz herşeyini siz neler yaşadınız yani en baştan nası bi ortam ne yapacaklar bana anlatın öğrenelim ya tırsıyorum
Cnm neden sezeryan sorabilirmiyim?
İçim acısada anlaticeyim ilk önce geceden saat 10 dan sonra bisey yememen söylendi tabi gece heyecandan uyuyamadım ben sonra sabah oldu saat 5 de hastanedeydim üzerimi çıkardım önlük giydim bonemi giydim saat 8 miydi neydi aldılar doğuma bana nasıl hissediyosun iyimisin heyecen varmı dediler evet hemde çok hem heyecan hem korku dedim sohbet ettik kolumdan damar açıldı ve hazirmisin başlıyoruz dedi doktor tamam dedim gerisini hatırlamıyorum uyandım ama boğazım aciyodu sanki balgam var gibiydi odaya aldılar beni birazda kg fazla olduğu için dikişlerime baskı yapdı bir süre çok ağladım yatağa koyarlarken canım çok acıyo demişim eşime eşimde sakin ol gececek hemşire ilaç serum verecek demiş uyudum ondan sonra zaten bir uyandım saat 3 dü sanırsam tam net şey edemedim yani uyanınca hemşire geldi nasılsın diye sordu biraz iyiyim ağrımı pek hissetmiyorum dedim bebeğini getirelimmi dedi evet getirin dedim üzerini giydirsinler ben gidip getireyim dedi hızlıca üzerimi giydim oyyy birde geldiki misss kokulummm minnacık bişey oyş hemşirenin ilk dediği çok güzel bir bebek kocaman kiprikleri var maşallah falan halende öyle oğlum 4 yaşinda ama sonda takdılarmi vallahi orasını hiç bilmiyorum ben kalkınca yokdu çünkü
Bişey hissetmiyosun canım korkma. Ben ameliyathaneye girerken öyle korktum ki o an başka ameliyat olsa kaçardım. Ama çocuk içerde olunca mecbur kaldım
sonrasında benimle hep konuştular telkin ettiler.zaten cevap vercem derken kızımı getirdiler . yanağım yüzüne değdi o an girerken mezbane gibi gördüğüm yeri ve herşeyi unuttum. O sıcacık yanak bi sn değdi ama o anı hala unutmuyorum. Farkında olmadan öptüm hatta kızımı bi kaç tanede poz verdik anı oldu bunlar güzel kısmıydı sonrasında yürüdüm gaz çıkardım imza attım çıktım hastaneden bi gece kaldım sadece. Sezeryanın ikinci günü kötü oldum çünkü sade nescafe içmem gerektiğini bilmiyordum 3 gün başım çatladı. Sana tavsiyem yeme içme iznin verilince hemen sade neskafe iç içebildiğin kadar anestezi gitsin vücudundan. Bide kendini kasma boşa korkmuşum dersin sütün hemen gelmeyecek bu yüzden izotonik su yada mama verin sarılık olmasın. Ben bunuda bilmiyordum süt geliyor sandık. Çocuk sarılık oldu ameliyattan çıkınca kendini iyi hissettiğinde göğüslerine sıcak kompres yada ılık su tut süt insin. Geçmiş olsun şimdiden...
Sezaryen saatine göre doktorun kactan itibaren yemek yememen gerektiğini soyluyor canim gidip yatisini yapıyorlar damar yolu açılıyor elden sonra önlük giydiriyorlar hop ameliyathaneye belden igne yapiyorlar 10 dakkada falan bebeğini görüyorsun benim iceri girip cikmam 25 dakika sürdü ve cok rahattı
Biz kontrle diye gitmiştik meğersem agrim varmis çatım dar ve bebek iri olduğu için hemen sezeryan dedi 39+4 De doktor. Ben plansız hazırlıksız oldu diye dedim yarın geleyim yok hemen bugun dedi cok ağladım cok korktum kağıtları imzalarken falan cok ağlamıştım doktrun yanında) sonra yatış işlemlerini falan yaptırdı esim tabi ben tüm bunlar olurken hala hıçkıra hıçkıra agliyodum kesilcem diye neyse esim eve gitti eşyaları almaya bna nst bağlandı serum takıldı sonra esim geldi falan odada hemşireler bikac biisi sorup imza attırdılar sonra sedye önlük geldi giydirdiler asansörde esimde geldi ameliyhaneye kadr hala agliyodum taa ki içeri grip ordakinlerle konuşasıya kadr ağladım korktum amelythane cok soğuktu belden iğne falan yapıldı uyuşunca sonda takıldı doktor geldi 5 dakikaya bebek çıktı tepende kocaman bi lamba gibu bisi olcak ona sakin bakma bebek çıktıktan sonra ben baktım kan revandi ortalık dedim goruyom ben gözümü kapattılar kziim odaya gitti bende dikişten sonra odaya gittik 1 gece kalıp ciktik simdi 31 günlügüz iyiyiz yani şükür
Kız anlatsalarda yaşamak daha güzel bırak öğrenme doğum anını saniye saniye yasa
1,490,127 soru
24,353,684 cevap
346,617 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın