0 oy
415 göst.
Diğer kategorisinde (3,767 puan) tarafından
HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR - Ölüm, insanoğlunun tamamının doğumdan sonraki tek gerçeğidir. Aslında ölüm, sadece insanoğlunun değil dünya üzerinde bulunan bütün canlıların ortak kaderidir. Varlık sahnesinde bulunan her şey, günün birinde ölmeye mahkûmdur.##Âlemleri yaratan Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de bu gerçekten birçok kez bahsetmiştir. Ayet-i kerimelerde, “De ki: Kaçıp durduğunuz ölüm, muhakkak sizi bulacaktır…” (Cum’a, 62/8) ve “Nerede olursanız olun, sağlam ve güçlendirilmiş kaleler içinde bulunsanız bile ölüm size ulaşacaktır.” (Nisâ, 4/78) buyrularak ölümün kaçınılması mümkün olmayan bir gerçek olduğu vurgulanmaktadır. Hatta Yüce Allah, bu durumun yeryüzündeki bütün canlılar için geçerli olduğunu “Her canlı ölümü tadacaktır.” (Âl-i İmrân, 3/185; Ankebût, 29/57; Enbiyâ, 21/35) ifadeleriyle Kur’an-ı Kerim’in farklı sûrelerinde tekrarlamıştır.##Ölüm, Yüce Yaratıcı’nın kanunudur ve bu nedenle de onu değiştirmeye O’nun dışında hiç kimsenin gücü yetmez: “Aranızda ölümü takdir eden biziz. Ve biz, önüne geçilebileceklerden değiliz.” (Vâkı’a, 56/60).

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
insan sürekli ölüm ölüm derse yaşayamaz kafayı her delirir o öyle bir gerçektir.
(1,862 puan) tarafından
+++++++
-Reklam-
+1 oy
tarafından
hiç ölmeyecek gibi dünyan için her an ölecek gibi ahiretin için çalış. 
(1,862 puan) tarafından
++++++++++
tarafından
bebitom♥️
0 oy
tarafından
Her an ölümü hatırlamamız lazım 
(3,767 puan) tarafından
Öyle cancağızim unutuorz ama maalesef
0 oy
tarafından
Ölüm diye bir gerçek varken neden yalan dünyaya kanıp gidiyoruz ki biz sonunda öleceğiz zaten
(3,767 puan) tarafından
Bizi aldatan çok şey var çünkü insanız zayıf varlıklarız bir rüzgarla savrulup gidebiliyoruz bazen
(1,862 puan) tarafından
Oturup ölümü beklemek çok saçma olurdu:)
(3,767 puan) tarafından
Ölümü beklemek kötü birşey değil ki Salih bir kul olana:) ama evet ölümu düşünerek sdce yaşanılmaz bunun için çabalamak yerimizi hzrlmk lzm
(1,862 puan) tarafından
Ölüme bekleyen salih kullar bir süre sonra kafayı yiyorlar :)
tarafından
Ben ölüm var diye bir şey yapmayalım demedim ki ölüm diye gerçek varken yalan dünya için çabalıyoruz dedim burda kötü birşey yok ki
(1,862 puan) tarafından
Yok tabiki ama ölüm için çabalamak çok.zor sürekli namaz kılabilmek çok zor iki sene kılabildim sadece
tarafından
Neden sadece namaza takılıyorsun ki elbette namaz kılabilmek çok güzel  ne mutlu hiç aksatmadan namaz kılanlara
(1,862 puan) tarafından
Çünkü allah peygarimizin kızına bile demişki peygamber çocuğu olduğuna güvenme namaz kılmazsan senide almiycam cennete bu sözün üstüne ne denir ki
0 oy
tarafından
Amenna ve saddakna
0 oy
(2,679 puan) tarafından
Allah tan gelen herşeye razı olduğum için ölümün gerek olduğunu biliyorum bu paylaşımın için teşekkür ediyorum cnm keşke herkez bunu bilsede öyle yaşasa 
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Ölmek istiyorum ama olmekten çok korkuyorum
tarafından
gerçekten isteyen korkmaz
(1,862 puan) tarafından
Gerçekten istemiyorum çünkü yaşamak zorundayım:) hani söyle gelip beni bulsa güzel olurdu
tarafından
şapşal deme öyle bebislerin var senin
bi gün elimde kalacan hee
(1,862 puan) tarafından
Ne güzel işte istediğimi verirsin haa :)
tarafından
öldürmem süründürürüm bende o vakit sjajajj
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Bu hayatta kimseye güvenmiyorum zira ölüme bile:) öldürecekmiş gibi yapıp öldürmeyip  hasar  bırakabiliyor 
tarafından
++++++

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 385 göst.
30 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 504 göst.
0 oy
4 cevap 507 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,767 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 344 göst.
21 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,216 soru

12,377,852 cevap

42,972 kullanıcı

Kategoriler