+1 oy
406 göst.
Diğer kategorisinde (3,756 puan) tarafından
KESİNTİSİZ HAYIR KAYNAĞI: SADAKA-İ CARİYE - Peygamberimiz,“İnsan ölünce şu üçü dışında amelleri(nin sevabı) kesilir: Sadaka-i cariye (faydası süregelen hayır), faydalanılan ilim, arkasından dua eden hayırlı evlat.” (Müslim, Vasiyye, 14) buyurarak ölümle birlikte amel defterinin kapanacağını, yalnızca bu üç amelin, deftere kaydedilmeye devam edeceğini haber vermiştir.##“Sadaka-i câriye”, “faydası devam eden sadaka” anlamına gelir. Cami, okul, çeşme, köprü yaptırmaya, ağaç dikmeye kadar kişinin kendisinden sonrakilerin faydasına yaptığı tüm ameller buna dâhildir. İlim öğrenmek de aynı şekilde insanın kendisinden sonra kalıcı bir eser bırakmasına ve dolayısıyla amel defterine sevapların yazılmasına bir vesiledir. Bu da kitap yazarak, hayırlı öğrenciler yetiştirerek, okullar, araştırma merkezleri açarak kısacası kişinin kendinden sonrakilere ilmini aktarabileceği hayırlı çalışmalar yapması ile gerçekleştirilmesi mümkün olan bir ameldir.##Yine kişinin arkasından dua eden salih bir evlada sahip olması da amel defterinin kapanmaması için bir sebeptir.

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah razı olsun kuzum +++
tarafından
Boşver herseyi iç kahveni keyfine bak canım
(3,756 puan) tarafından
Öle yapmaya çalışıyorum:/
tarafından
Afferin:-)
(3,756 puan) tarafından
Ben güçlü biriyim elhamdülillah bu ruh halindende ckmasni bilecegm diye umud ediyorum buraya tklmsm birileriyle knsmsm daha kendkmi dnlerdm
tarafından
Ne güzel cnm
-Reklam-
0 oy
(2,304 puan) tarafından
Rabbim hepimizin amel.defterini sag elimizle almayi nasip etsinn amiiinnn . Cok guzel bir post sagol canm ❤
(3,756 puan) tarafından
Amin amin bitanem aminnn♥️♥️♥️
Sen sağol canım okuduğun için ♥️
(2,304 puan) tarafından
Asil okumamiz gereken bunlarda aksama kadar kayjanam soyle gorumcem boyle kocam soyle dunya isleri pesindeyiz hep malesef kuzum
(3,756 puan) tarafından
Ben bekarken dedekodu sevmzdm ciden hiç kimsenin birşeyi ilerde ilglnmezdm hiç

Evlenince yaşadıklarım değiştrdi beni knsmk konuşarak zehiir kusmak zorunda kldm alıştım ama her zmn htrlatiorm kendme ha nekdr yapabliorm tartışılır ama unutrmmaya çalışıyorum en azndn kndme
(2,304 puan) tarafından
Kesinlikle ewlenince bende cigrimdan ciktim cok buyuk gunah isliyoruz cook hele burasi onnumara kafa dagtip vakit gecriyoruz ama giybetinnn kralini yapmis oluyoruz hepimiz malesef
(3,756 puan) tarafından
Çoğu posta yazmıyorum oyzdn günaha girmemk ortak olmamak adına bazen hatta okumuyorm bile
Nadiren de olsa dayanamyp yazıyorum
Yada yorumda bulunuyorm çok üzülüyor şaşırıyorum çünkü
0 oy
tarafından
Rabbim razı olsun canım benim Rabbim bizi imanla gönder ahirete amin:(
(3,756 puan) tarafından
Amin amin cancağızim Allah im dualrnizn yüzü suyu hürmetine bendende razı olur inşallah ❤️
Rabbim hepimizi cennetinde toplanmhi nasıp etsin inşallah ❤️
0 oy
tarafından
Allah razı olsun teşekkür ederim canim ❤️
0 oy
(164,072 puan) tarafından

çok guzel bi post daha <3

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 229 göst.
0 oy
0 cevap 27 göst.