0 oy
237 göst.
Diğer kategorisinde (1,264 puan) tarafından
Hemşire topuk kanından sonra kilosuna baktı 6 günlük bu arada 2700 doğmuştu 2800 olmuştu az dedi neye göre dedi bilmiyorum bide sarılık olmuş sütüm var cok şükür bana mama ver dedi ama sütüm fazla geliyor sağıp dolaba atıyorum sizce haklı mı 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bana da sütüm çok geliyordu kuzum da değilmiş mama da veriyorum ben bir saat rahat emiyor yine ağlıyordu mama gelince ağlamamaya başladı çok şükür bende sağıp dolaba koyuyorum da takildigim nokta sarılık olan bebeği nasıl bırakıyor ben mi yanlış anladım ki
(1,264 puan) tarafından
Sarılık ama değer 11 17 olmadan yatırmıyorlar
tarafından
Hayır sarılık vucuda inmediği sürece değerini ölçmezler zaten bize dikkat edin gövdesine eline bacağına inerse doktora götürün dedi
tarafından
Riskli değil mi yani bu durum? Beynim error verdi
tarafından
Yenidoğan sarılığı diye bişey var canım illaki çoğunda oluyor vucuduna inmediği sürece sorun yok geçip gidiyor bol bol emzir uykuya çok yatkın olur emmek istemez yinede uyandır zorla emzir geçip gidiyor. Özellikle geceleri alarm kur uzun uzun aç kalmaması lazım Max 2 saat emmeden dursun ben öyle yaptım
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zaten bebekler doğduktan sonra kilo kaybediyorlar.  15 günlükken dogum kilosunu yakalamış olması gerekiyor ki senin bebegin 6 günlükken bile dogum kilosunu yakalamış.  Mama verme bol bol emzir . Benim kızım 3370 doğdu mama takviyesi yapmama rağmen 1 haftalıkken 2900 e düşmüştü
(1,264 puan) tarafından
Bunu anlatmaya calıştım ama cahil durumuna düştüm
tarafından
Emdiği zaman doyup uyuyor mu günde yeterince tuvalaletini yapıyor mu
(1,264 puan) tarafından
Uyuyor 4 5 bez oluyor günde sütüm iyi
tarafından
O zaman mamaya gerek yok . Yinede doktoruna sor istersen
(1,264 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
6 günlük daha kilosu neye göre az zaten bir dünya şişliği inmiştir bebeğinin . 

Sarılık varsa evet devamlı emzir ama mama da ver benim oğlan bir gece yattı hastanede sariliktan sütüm olmasına rağmen 
(1,264 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
tarafından
Ayyy bana da o günler nasip olur inşallah kızlar ya dua edin nolur
(1,264 puan) tarafından
İnşallah canım
0 oy
(799 puan) tarafından
Sallaaa cnm 

En lakın zmndada değiştir ebeni 

Bebek doğunca ödem atar 15 gün kilo vermesi normal 1 ay sonunda almamışsa sıkıntı olur

Biz mi anlatalım bunu ebeye anlamıyorum 

Daha 6 fünlük bebeğe 

Oldu oldu mama başla deseydi

Sen bol bol emzir başka bişy düşünme 
(1,264 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(44 puan) tarafından
Canim bebegi 2 saat arayla surekli emzir 5 dk da emse o ona yeter oyle oyle sariligi gecer. Oglumda sarilik olmustu 11 cikmisti sariligi yatirmadilar surekli emzir 2 saat arayla alarm kur dedilerdi bana oyle yap sende
(1,264 puan) tarafından
Canım benim kızımında 11 değeri ama saate bir uyandır diyorlar cok zor oluyor
0 oy
(1,158 puan) tarafından
Canım bazen sutlerimizin besin değeri düşük olabiliyor belki ona istinaden söylemiştir tam aciklayamamistir..yine de kötü dusuNmemek lazım..bı kaç gün takip et sariligina da dikkat et sık sık emzir inşallah herşey iyi olur
(1,264 puan) tarafından
İnşallah canım ya teşekkürler
0 oy
(454 puan) tarafından
Şişlik iniyor birde üstüne yeterince kilo almış sakın mama falan veriyim deme öcü değil tabi gerekirse verilir ama mama verecek durum yok şuan çok hemşire takip ediyorum araştırıyorum doktora saygım sonsuz ama saçmalamış 
(1,264 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,024 puan) tarafından
Canim gunde 4-5dolu dolu cisli bez aliyorsan sutun yeterli geliyordur
(1,264 puan) tarafından
Evet 4 5 bez oluyor ama cabuk değiştiriyorum pişik olmasın diye öyle dolu dolu değil
(1,024 puan) tarafından
Doktor bana   4-5 kes cisli bez aliyorsan  doyuyodur dedi canim 1 hafta cok erken bi sure bu cocugu mamaya baslatsak kilo dusuk demek icin sen bol bol emzir bezlerin onunde sari  cizgi var o mavi oluyorsa cis dolmus demektir onu takip et canim
(1,264 puan) tarafından
O cizgi mavi oluyor canım
(1,024 puan) tarafından
Tamam ozaman bez cisle dolmustur demektir 4-5 kerede aliyorsan sutun yariyor bebeginin ihtiyacini karsiliyor demektir
(1,264 puan) tarafından
İnşallah canım teşekkür ederim
0 oy
(272 puan) tarafından
Canım yapman gereken mama vermek değil emzirmek mama verirsen memeden erken kesilir o çocuk daha yeni doğmuş yazık yani sen çocuk doktoruna bı git istersen sağlık ocağından da yanlış yonlendirme oluyor açıkçası 
(1,264 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 374 göst.
13 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Canim (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
7 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Abcdefkjlmn (261 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 202 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Merveee3427 (508 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 185 göst.
15 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,441 soru

12,416,443 cevap

45,046 kullanıcı