Amacım başka çocuklarla kıyaslama yapmak değil. Acaba normal mi yoksa daha fazla mı ilgilenmeliyim endişelenmeli miyim bunu merak ediyorum. Çünkü çevremdekiler daha konuşmuyor mu dedikçe üzülüyorum... 20 aylık oğlum söylediğim her şeyi anlıyor. Oyuncağını yada herhangi bir eşyasını istediğimde getirip veriyor söylediğim komutları yerine getiriyor.. Vücudundaki duyu organlarını sorduğumda gösterir. Zıpla dediğimde zıplar, sar sar makarayı şarkısının hareketlerini yapar. Bultak oyuncakları var ordaki nesneleri getirir takar vs vs... Yaninbunlardan yana sıkıntımız yok fakat dil gelişimine gelince; herhangi hayva n gördüğünde GEL GEL diyor, birşeyin kapağını açmam için AÇ der. babasına BABA ,dedesine DEDE, suya BUU, hapşurulduğunda HAPŞU, birşey elinden düştüğünde GİTTİ.. Parmaklarını göstererek BİR İKİ diyor. arabasını sürerken vınnvınn diye ses çıkartır bu kadar. Başkada kelime söylemiyor. Çok mu normalde daha fazlasını söylemesi gerekmiyor mu yada baba geldi baba gitti gibi basit cümleler... Anne bile dedirtemiyorum. Çevremdekiler öyle dedikçe bende endişe duydum