0 oy
2,210 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Esimin cocukluk arkadasi var cok samimiler biz 2 yillik evliyiz o da 1 yil once evlendi. Arkadasi surekli gelip gitmek istiyo ama ben mesafeliyim cunku bi kac kere gorustuk bi turlu isinamadim esine bilmiyorum nedenini. Neyse dun arkadasi sabahtan aksama kadar surekli esimi darlamis bize gelin bize gelin diye esim de havvayla konusayim haber veririm demis ama bana gunduz hicbir sey soylemedi eve gelince soyledi bizi cagiriyolar hatta benim yanimda da aradi ben esime dedim ki sor bakim karisinin haberi var mi kafasina gore cagirmasin dedim evet var dedi gelin bekliyoruz dedi. Cocuk usur biz cikmayalim onlar gelsinler hem yemegim de misafir icin uygundu bence mercimek corbasi pirinc pilavi ve islim kebabi vardi salata yapardim dolapta da borek vardi borek kizartirdim esim de tatli alirdi cayla da onu yerdik hazirliksiz ancak bu kadar olabilirdi yani. Esim de dedi onlar cagiriyo hazirlik yapmistir simdi ayip olur dedi hazirlandik ciktik. Eve girdik dk bir gol bir kiz dedi ki ac mısınız? Ya eve gelen misafire ac misiniz diye sorulur mu ben mi yanlis dusunuyorum yani sen hazirlarsin biz yersek yeriz yani degil mi benim misafir anlayisim boyle bilmiyorum siz nasil dusunuyosunuz ben de yok degiliz bi cay icmeye geldik dedim açız mı diyecektim? Esim de ben isten geldim direkt buraya geldik dedi yani açız demek istedi o da oyle soyleyince cig kofte siparis etmis. Cay hazirladi cayin yanina tatli almis kuruyemis almis ben kurabiye goturmustum onu koydu bi de cig kofte vardi iste ne bileyim o kadar cagiriyosunuz bi kek de mi yapamadin bisey de mi yapamadin yani tamam yemege cagirmadin ama cayin yanina biseyler yapilmaz mi neyse ben yemede icmede degilim eve gelince de yerdim ama tek sorun bu da degildi kombi acmiyolarmis evleri aşırı soguktu biz dedik hani kucuk bebegimiz var açar misiniz ki ben cocuga kulotlu corap kalin corap polar pijama ustune kazak onun ustune kapusonlu sweat giydirdim hala bile usuyodu yuzu gozu buz gibiydi yani esim bizim icin sıkıntı degil ama cocuk usuyo kombiyi açın dedi actilar ama ev o kadar soguk ki isinmiyo cocugu battaniyeye sariyorum durmuyo 8,5 aylik hani yeni dogmus bebek olsa sarar yatiririm yok durmuyo esime kalkalim diyorm bize abartiyosunuz ev soguk degil diyolar onlara her giden montla oturuyomus ama abartan biziz. Gecen sene minimumda yakmislar 800 tl fatura gelmis de bu sene yakmayacaklarmis zaten cocuk yok niye yakalim diyolar bizim de gecen sene cocugumuz yoktu ama ben actim valla en fazla da 350-400 gelmistir 800 asla degil. Ay o kadar cok yazacak seyim var ki sonuna kadar okuyani alnindan öpüyorum:D cocugu uyutup yatirdim kiz dedi ki onlar orda takilsinlar gel biz mutfakta oturalim. Mutfakta oturalim deyince ben gercekten mutfakta oturcaz sandm meger sigara icecekmis kapali balkona gectik ama sigara icecegi icin camı actik oyle bi esiyo ki titriyorum yani neyse ayip olmasin diye belli etmiyorum sigarayi icti camı kapattim bana diyo ki usuyo musun sanki agustos ayindayiz tabi usuyorum yani o da soru mu ki benim ustumde kazak vardi onda incecik bisey vardi bunlar usumemek icin iksir falan mi iciyolar napiyolar :D baktim kiz hala oturuyo ben dedim ben usudum hadi iceri gecelim sonra da esime soyledim kalktik eve geldik ama nasil usuduysem hala isinamadm normalde atletle yatarim polar giydim yine bile isinamadm midem bulaniyo karnim agriyo uzerime ezan okundu uyuyamiyorum insallah hasta olmayiz hadi ben neyse de cocuk hasta olursa esimin burnundan getiririm boyle olacagini bilsem hayatta evden disari adımımı atmazdım 

45 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ahahahahah ay çok güldüm okurken
tarafından
Ben biraz gergin yazmisim sabaha kadar uyuyamayinca canım sıkıldı buraya yazdim napim :))
-Reklam-
0 oy
(181 puan) tarafından

Uzun lafı kısası kendinizi iyi hissettiğiniz yere gidin image

Şimdi herkesin bu olaya bakış açısı farklı birbirimize saygı duymalıyız herkes aynı fikirde olmak zorunda diye bişey yok.Mesela ben bu olaya hiç yorum yapamadım kim haklı kim haksız onuda bilmiyorum.Durumu iyi olan arkadaşlarım evlerine çaya davet ederler gitsen 50 çeşit ikramlık yaparlar hiç gitmek istemem bahane bulur gitmem yan komşum var benden 10 yaş büyük o beni çağırmaz ben sık sık ona çıkarım evinde oturmaya kanepesi bile eski kırık çıkık çok yoksul bir aile  televizyonları 20 yıllık miş zar zor gösteriyor sehpa ikramlık perde halıya uymuşmu  diye bişey yok bi odalarında soba var çay koyar yerde sobanın yanında otururuz kadın buna şükür der halinden hiç şikayetçi değil öz ablamın evi olsa bu kadar rahat edemem onların evinde huzur var çocukluğum var eşya yemek para mal mülk hiç konuşulmaz değer verilmez.Dun akşamda onlardeydik bi çayla 2 saat nasıl geçti anlatamam hiç zaman geçmese sıcak sohbetimiz hiç bitmese.Benim 3 onun 2 oğlu var oğullarımda o aileyi çok seviyor anne Emine ablaya çıkalım derler. Bu arada bende çok çok durumu iyi olanlardan değilim kirada oturan bir dönercinin fakir fukara eşiyim:)

tarafından
Allah muhabbetinizi artirsin canm biz de kiraciyiz tek esim calisiyo ben kimsenin evine yemegine bakmaya gitmedim kurban olayim imdat diye bagircm ya ben biz gidiyoruz diye bize kurban kessinler kuzu cevirsinler demedim ama durumlari cok cok iyi masallah Rabbim daha cok versin ama ona ragmen onemsememisti yani ben demek istiyorum ki bana antep fistigi badem koymasaydi da biskuvili pasta yapsaydi yani misafiri geliyo diye bi emegi olsaydi anlatabiliyo muyum ben pastasinda boreginde degilim benim demek istedigim misafire verilen onem ozenmemis yani anladin mi biz onun evine her gun giden insanlar degiliz bu 2.gidisimiz ilk gittigimizde de dunki yemekleri ısıttım dedi bari deme de ben bizim icin yaptigini dusuneyim. Bunda da gitmek istemedim cok israr ettiler onyargilarimi kiriyim belki ilkini telafi eder dedim ama yok ayni muamele yani sen oyle bi ortamda olmak ister misin kucuk bebegin var oda buz gibi cocugun montunu giydir diyo boyle bisey var mi
(181 puan) tarafından
Canım onlarda misafir karşılamak diye bişey yokmuş demek.Dediğin gibi birini evimize bir gün öncesinden söyleyip davet ediyorsak elimizden geleni kadar birşeyler yapar koyarız evi temizler hazırlarız misafirin küçük çocuğu varsa ben sabahtan peteklerimi açar evi ısıtırdım yani madem çağırıyorsak biraz önem vermeliyiz.Çat kapı gelen bulduğunu yer evin soğuk yada dağınık diyemez. Davetli misafir başka olur.
tarafından
Evet canm ben zaten cat kapi gitmeyi asla sevmem musait olur olmaz bana da cat kapi gelinmesini sevmem kucuk bebegim var belki temizlik yapamam belki hazirlik yapamam o yuzden 1 gun oncesinden haber verin derim ya da sabahtan soyleyin derim yani ben de ustune basa basa karisi biliyo mu diye sordurdum siz bize gelin dedim yok yok siz gelin dediler
0 oy
(1,814 puan) tarafından
Bence haklısın biz misafir isterse tok gelsin hazirlık yaparız hazirlığımız olmasa bile ne varsa dökeriz ortaya ister yer ister yemez hiç bisey yoksa kahvaltılik konur çayın yanına bebekli misafir alıyosa onun için evi ısıtması gerekti neyse bidahada gitmessin olur biter canım onlar size gelnek isterse sen elinden geleni yaparsın oda öğrenir belki 
tarafından
Zaten ilk onlar bana geldiler canm nisanlilardi o zaman ben calisiyodm 5 te isten ciktm onlar da 8 de gelmislerdi yorgun yorgun yemek yemeden hazirlik yapmistim helali hos olsun asla yaptigimi anlatmak icin soylemiyorum ama ben bilmiyo muydm hazir alip yorgunum diyip ayaklarimi uzatip dinlenmeyi ama misafirim geliyo diye ozendim bu bizim 2.gidisimiz ilk gittigimizde de dunki yemekleri ısıttım demisti bari soyleme de ben bizim icin yaptigini bize ozendigini dusuneyim bu sefer de gitmeyecektim ama asiri israr ettiler onyargi yapmayim gideyim dedim yine ayni muamele yani ben yine diyorum pastasinda boreginde degilim onemli olan evine gelen misafir icin biseyler yapmak istemis misin caba gostermis misin ona bakarim bizde eve gelene ac misin diye sorulmaz ayiptir yani ki ben asla acım demem esim dedi isten geldim direkt buraya geldik diye
(1,814 puan) tarafından
Çok haklısın ben senin ne demek istediğini çok iyi anlıyorum birak bidahada gitmessin
tarafından
Allah razi olsun anlayan birileri var az da olsa ilk yoruma 38 arti gelmis ne linc yedim be :D
(1,814 puan) tarafından
Bosver takma hiç
0 oy
(7,785 puan) tarafından
Dogalgaz konusunda haklisin bu arada en düşükte 800 cok degil oluyor oyle... Ama acmalari lazim misafir cocuklu sonucta. 

İkram konusunda katılmıyorum bi cay bi kahve dahi kafi. Yemek diye anlasmamissiniz sonucta 
tarafından
Bilmem canm en dusukte yakip da 800 bana cok geldi olabiliyo demek ki basima hic gelmedigi icin abarti oldugunu dusunmustum. O sekilde belirtseydi biz zaten yemegimizi yiyip de giderdik ama kendileri davet ettiler israrla cagirinca biz de hazirlik yaptigini dusunerek ac gittik. Tok gidersek ayip olur diye dusunduk hani zahmet etmis ve biz yemiyoruz bilmiyorum bana tok gelene ben gonul koyuyorum ki her gun gorusen insanlar degiliz eslerimiz gorusuyo ama biz 2 yilda 3 kere ancak gorusmusuzdur ozenmez misin 40 yilda bir evine gelen misafirine
(7,785 puan) tarafından
Ben ısrarla misafir cagirmam canim gelene derim tabi gel zaten hazırlık luksum yok kizim yeni yirdi yasina ve cok zordur bi dk durmaz. Düşün su an esime kahvalti hazirladim kizima da yedirrdim ben daha bi lokma aldim acim kizimi uyutcam.. oyle bi bebek neyse israrla cagirsam ozenirim tabi cocugum yokken olsaydi ama yeni evluymis oda gormedigi seyi bilemez belji onun annesi de oyledir anladin mi yani bilemezsin.
Ha ben gelen kişiye aç mısın derim çünkü yemege cagirmadiysam yemek hazirlamam yada yemege gel diye belirtirim karsimdaki de acim derse yaparim.
tarafından
Canim benim bebegim de 8,5 aylik ve asiri mizmiz surekli ilgi ister kycak ister dis sıkıntısı var ama ben yine de elimden geldigince biseyler yapmaya calisiyorm bos cay vermemek icin yani 10 parmagimda 10 marifet var demiyorum ama evde ne varsa yapmaya calisiyorm ki kendisi nasil sarma sardigindan baklava actigindan bahseden bi insan ben yine diyorum pastasinda boreginde degilim ama insan ozenilmek istiyo cunku benim icin misafir cok kiymetlidir ayni ozeni karsi taraftan da bekledm ama hata etmisim
(7,785 puan) tarafından
Ya ben yapamam, ha hic yapamiyosam bi biskuvi cikolata vs alip kahve yapio sunum yapmak da zor degil ama gormemistir. Herkes ayni düzende buyumuyor ki. 2 senelik evliyim daha yeni oturuyor kemdi duzenim.
0 oy
(4,854 puan) tarafından
İlk defa gidiyorsanız el emeği biseyler yapması gerekiyordu ama belki yetisememis olabilir yada isleri çıkmıştır 
tarafından
Yok canm evde oldugunu kendisi soyledi temizlik yapti desem evinde robot supurgesi var supuruyo siliyo ee geriye ne kaliyo ki ya belki gercekten de isi vardi o zaman iptal etseydi biz demedik gidelim diye onlar israrla cagirdi yoksa yemek yerdik biz ama ben kendim gibi dusundm bana tok gelen misafire ben gonul koyuyorum neden yemek yediniz diye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 204 göst.
28 Aralık 2024 Diğer kategorisinde noluyokk (304 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 172 göst.
0 oy
6 cevap 454 göst.
7 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde .misafir.kullanici. (293 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 761 göst.
5 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Semra butok (58 puan) tarafından soruldu

410,667 soru

12,355,487 cevap

40,906 kullanıcı

Kategoriler

...