0 oy
4,917 göst.
Diğer kategorisinde (23 puan) tarafından
Arkadaşlar hani böyle tabağın vs küçük bir köşesi kırılır ya da çarpınca falan düşer. Bu şekilde eşyalar kullanılırsa mikrop mu üretir bileniniz var mı? Bu konuda peygamber efendimizin net bir hadisi var mı?

8 Cevaplar

0 oy
(135,787 puan) tarafından
esra bilir bu soruyu ins postunu gorur
(23 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(450 puan) tarafından
Canım hadis bilmiyorum ne söylesem yalan olur. Ama kırık tabak vs ürünler kiri ve pisliği tuttuğu için bakteri üretir yiyeceğe karışabileceği için ordan yemek sağlıklı değil diye biliyorum. 
(23 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Canım mekruhtur yenilip içilmez tabaklardan bardaklardan
tarafından
Vallahi. neden kırık
tarafından
Gorumcelerimle yasiyorum dogru duzgun onem vermiyorlar yikiyinca kiriyorlar bende tabaklara aciyorum atamiyorum
tarafından
Alsam yine kiracaklar o yüzden almak bile istemiyorum diyorum yapmayin ama dinleyen kim
tarafından
Yaaa hep öyle olır zaten
tarafından
Aynn öyle kullanmak mecburiyetindeyiz
0 oy
tarafından
Valla ben kıyamam ama eşim küçük çatlak tabak veya minik delikli kıyafet bile görse hemen atar. Fakirlestirir der hep :D
(23 puan) tarafından
Fakirleştirme mevzusunu hiç duymamıştım
0 oy
(665 puan) tarafından
Sünnet biliyorum peygamber efendimiz s.a.s icmesmis çatlak bardakatan su falan...
(23 puan) tarafından
Bununla alakalı bir hadis var mı onu merak ediyorum
0 oy
tarafından
Ben mecbur kullanıyorum çünkü kaynananın eskisini kullanıyorum hepsinde ya hafif çatlak ya kenarda azıcık kırık var mecburi valla
(23 puan) tarafından
Ben de kullanıyorum fark etmeden kırılmış oluyor biraz sakarım galiba tüm mutfağı neredeyse yenilemem lazım eğer böyleyse
0 oy
(4,721 puan) tarafından
Hadis olup olmadığını bilmiyorum ama kırık olan birşeyi kullanamıyorum hele ki camsa kesin atarım
(23 puan) tarafından
Aslında böyle bayağı kırılmış bir şey değil zaten öyle kullanılamaz da seramik tabağı masanın kenarına çarparsın da ufak dökülür ya bahsettiğim buydu

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 513 göst.
0 oy
2 cevap 92 göst.
30 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Gri Kedi (2,745 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 182 göst.
26 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 03.02.2021 (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 128 göst.
13 Eylül 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

412,009 soru

12,403,178 cevap

44,508 kullanıcı

Kategoriler

...