0 oy
198 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (55 puan) tarafından
30 yaşıma kadar bekar kaldım sonra tamda korona başlamadan önce nişanlanmistim.. nikahların bile iptal olduğu zamandı Allah'tan bizi etkilemedi evlendim.. kına yapamadım düğün yapamadık.. nikahıma bile sadece 2 şahit girdi anne babalar bile almadılar.. gelin mevlidim de olmadı evlendikten 1 hafta sonra sokağa çıkma yasakları çıkmıştı.. neyse şimdi 40 haftalık hamileyim hiçbirsey eskisi gibi değil hâlâ risk var.. eşim ve annesi evde bebek mevlidi diye tutturdu yok aşı çıkmış falan filan.. evlenirken kimseden altın para bişey gelmedi haliyle bari bebekte getirsinler diyolar.. zaten evlenirken hiçbirseyimiz olmadı buda olmayı versin umrumda değil..  bide erkekleri bir odaya kadınları bir odaya alırız diyo lohusa olan eve erkek mi gelir bebekli eve hastalık zamanın da kalabalık mi alınır sinir oluyorum yaa.. kendi annem ve kız kardeşim biz gelmeyiz o kalabalığa diyolar hakli olarak ben lohusa halimle kim hizmetlencek o insanlara yedir içir arkalarini temizle eziyet üstüne eziyet.. söylüyorum ama daha etkili ikna ediyci bir yöntem aklınıza geliyor mu eşimi bu işten soğutmak için.. 

19 Cevaplar

0 oy
(4,099 puan) tarafından
Biz yapmadık canm kızmn 1 yaş gün de sadce annen baba dede nene görümcem le yapcm hem doğm gnü hem mevlt gbi fazla kşi çağırmam hastalık var 
-Reklam-
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Kesinlikle tepkini koy izin verme aç eşine yoğun bakımda nefessiz yatan korona bebekleri göster gerekirse o çocuk dünyaya gözünü açacak daha bağışıklık diye bir ley yok onda sen desen yeni doğum yapmıs her mikroba açıksın hediye için ikinizi de tehlikeye atmanın anlamı yok takacak olan zaten haber verir gelir Bi çayını içer takar gider canım 
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Yazın yapın mevlüt illa 40 li iken olacak diye bişey yok. Belli ki babanede özeniyor. Zaten cagirdiklarinin çoğu gelmez yine hora geçmez. İlkyaz yapalim anne de
0 oy
(613 puan) tarafından
Ben yapmadım yapmazdım da. Allah korusun bebeğin daha çok minik olacak, virüsü kaparsa dünyanın altını gelse ne fayda. Bebeklere nasıl bir zarar verdiği bilinmeyen bir virüsü bırak grip olsa kaç gün insan kendine gelemiyor üzüntüden. 
0 oy
(423 puan) tarafından
Annem vefat etti. Onun ruhuna bile mevlid okutamadım. Birilerinin vebaline giremem. Bu tarz örnek gösterebilirsiniz
0 oy
tarafından
Yani şimdi değil de belki bebek biraz büyüyünce yapılabilir 
0 oy
(1,860 puan) tarafından
Ben yapmadım bebeğim 1 yaşına girecek 2 ay sonra, kimseyi o kadar kalabalık eve dolduramam yani 
0 oy
tarafından
15 gün snra yapicam hazırlık yapiyorum
0 oy
(2,138 puan) tarafından
Benim bebeğim hasta öksürüyor doktor bile eve misafir alma dedi canım. Ben olsam yaptırmazdım hiçbir şey bebeğimin sağlığından önemli değil.
0 oy
tarafından

Yani covid dönemi kalabalık bir davet olması yanlış.  

Sırf altın için o riske degmez. Zaten hediyesini vermek isteyen bir şekilde verir canim. 

Ama sen anne olarak gönlün birsey istiyorsa annen kardeşlerin kaynana görümce arasında ufakta olsa aile içinde kendiniz için anı yapabilirsiniz.  

Esinde bebeği için sevap olsun diye okutmak.isterse camiye bağış yapsin hoca camide bebeğine kuranı okur dahada sevap yani   

Ama çıkar için birsey yaptırma istemiyorsan gelenin sana faydasına çok zararı olur gibi

0 oy
(14,420 puan) tarafından
Bebeğimle odamdamdan çıkmam napıyosanız yapın derim valla

Siz çağiracaksınız ama millet gö..tü yiyip gelecekmi herkes korkuyo yani

O da var öyle söyle
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Bir size yazık günah lohusa halinizle . Bebekte Corona olursa yoğun bakıma yatıyor ve kalıcı hasar olabliyor organlarında. İnsanlar evine insan sokmuyor siz birde mevlüt diyorsunuz demelsiniz . Bizim annemler kaynanamlar ablamlar geldi doğumdan sonra bir kere ondan sonra 40 gün gelmedi kimse . Biz istemedik baştan söyledik insanlar biz çağırınca geliyordu 4 aylık kızım hala öyle . Eşim çok dikkat ediyor korkuyor birşey olcak diye. Ben herkese bebek Corona olursa yoğun bakıma alıyorlarmış istemiyorum dedim ki doktor bunu benim yüzüme söyledi . Deyin ki vebalini üstüne alabiliyorsuniz buyrun yapiin bu bebeğe bir şey olursa senden bilirim deyin geçin ozaman yapmaz 
0 oy
(450 puan) tarafından
Ya saçmalamasınlar Allah aşkına lohusa halinle covit olursan ne olucak kim vericek hesabını sana bir şey olursa. Tam tavan yaptığı dönem şu an hastalığın covit en çok gebeleri ve emziren anneleri etkiliyor ki bunu covit geçirmiş bir gebe olarak söylüyorum asla kolay atlatmadım bu hastalığı hastaneye refakatçi olmadan yatırdılar ve tek bir bilgi bile vermediler ölecek miyim napıcam durumum nasıl o duvarların arasında 5 gün boyunca kaldım ve her gün hüngür hüngür ağlattılar beni psikolojim bozuldu. Oksijen maskesi taktılar konuşamadım yiyemedim su içemedim tuvalete bile gidemedim ki ayağa kalkamadım. İnan çok zor toparlanıyorum aradan 1 ay geçti. Hastanede 5, 5 aylık bebekler covit olup gelmişlerdi. Sizi düşünmüyorlarsa bebeğinizi düşünsünler. Hac umre bile iptal düşünsenize farz olan bir ibadet bile iptalken evde mevlüt okutmak ne kadar mantıklı bunu da söyleyin. Ayrıca bu kurda kimse takı takmayı da düşünmez. 
0 oy
tarafından
Kızım 1 yaşına giricek ben yapmadm canm
0 oy
(14,925 puan) tarafından
Şart değil yapmak bende yapmadım gerek de duymadım Corona olmasaydı tamam yap ama bu zamanda millet gidip gelmeye korkuyor 
0 oy
tarafından

Neden olmasin Kiz bende.korona.zamani evlendim tabi gelmeyenler oldu şimdi mesaj atıyorlar corona vardi gelemedik evinide merak ediyoruz toplanıp gelelim diye yazıyor :D görmemezlikten gelen ben gelmeyin corona var yazicam bitsin ben sizi davet ederim canım deyip konu kapanacak:)

0 oy
tarafından
Bebeğe ve sana covid bulasirsa mutlu mu olacak eşin 
0 oy
(14,805 puan) tarafından
Bursa da ördekli diye bir yer ver genel de orada yapıyorlar gecen gittik 

Evde yapılmıyor daha 
0 oy
(4,090 puan) tarafından
Biz yapmadık ama kızım 1 yaşına girecek hediyeden falan değil de eşim herkes bize kızdı falan diyor o yüzden bir yaşına kafe ayarlayıp herkesi çağıracakmış ama bende öyle doğum günü kutlaması falan sevmiyorum ne diyeceğimi bilemedim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 42 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 117 göst.
10 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Saida Nasirova (199 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 688 göst.
10 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Hayal53 (385 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 356 göst.