0 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (3,151 puan) tarafından
Iki kızımız var hanımlar öykü Nil ve ilke Sara isimleri. Şimdi de oğlumuz olacak eşimle Meriç Buğra ismine karar verdik içimize de sindi hatta emzik zinciri vs yaptirdim. Ama Meriç zaten akarsu demek Buğra da erkek deve turna horozu vs anlamları var. Acaba diyorum Buğra yerine Buğrahan yapsak abest mi kaçar ilk müslüman türk hakanı Satuk Buğrahan dan almış olur adını yani eski Türklerden.

Meriç Buğra yerine Meriç Buğrahan nasıl çok mu uzun olur hangisi mantıklı sizce ?

8 Cevaplar

0 oy
(119,882 puan) tarafından
cok uzun yaa bide soy isim eklencek
(3,151 puan) tarafından
Soyismimiz 4 harf ama yine de uzun geldi bana da. Meriç benim çocukluk hayalim diye vazgeçemiyorum. Bugrayi da kaynanam oğullarına koymak istemiş (4 oglu var) ama eşimin babannesi söz hakkı bırakmamış kaynanama içinde kaldı diye eşim Buğra olsun mu dedi olsun dedim ama sadece Buğra anlamı çokta hoş değil sanki.
-Reklam-
0 oy
(3,959 puan) tarafından
Tamam karizmatik  duruyor  ama inan cok uzun:) hic gerek yok. Baska isim de düşünebilirsiniz bir emzik zinciri uğruna sabitlenme;) 
(3,151 puan) tarafından
Yok emzik zinciri için değil aslında benim çocukluk hayalim Meriç 10 yaşından beri derdim oğlum olursa Meriç olcak diye 2 kızdan sonra nasip olunca vazgeçemiyorum. Buğra da kaynanamın hayaliymis 4 oglu var eşimin babannesi söz hakkı verip koydurmamis içinde kalmış. Eşim de Buğra olsun mu dedi olsun dedim ama sadece Buğra anlamı biraz boş geldi. Diğer türlü de çok uzun olacak :)
0 oy
tarafından
Bi moda olmuş herkes 2 isim takıyo

İsim soyism kimliğe sığacak mı ?

İllerde okulda ne kadar zorlanck düşündnz mü sınavlarda zamanın yarısı ismini doldrmakla geçick 

Ben doğru bulmuyrm iki isim

( benim de iki ismim var Tuba İpek fazla uzun olmamasına rağmen yorucu )
(3,151 puan) tarafından
Benim ismim eda ve hep 3 harfli olmasından şikayetçiyim okulda da 3 harfli diye dalga gecerlerdi hep. Bide kızların ismi çift olduğu için haksızlık yapmak istemiyorum çocuğuma seçim hakkı sunmak adına çift tercih ettim kendi tercih ettiğini kullanabilir ilerde yani. Kardeşimin ismi çift mesela serdar utku hepimiz utku diyoruz serdar dedemin adı ama kendisi serdari kullaniyor mesela.
0 oy
(1,045 puan) tarafından
Çok uzun olur kuzum bide soyadı olacak
(3,151 puan) tarafından
Buğra daha mantıklı gibi bence de uzun olmasını istemiyorum ama anlamı çok boş gibi sanki. Eşime de olur dedim annesinin içinde kalmış diye geri de dönemem. Öyle kalsın bari o zaman
0 oy
tarafından
Çok uzun canm   
(3,151 puan) tarafından
En iyisi Buğra olarak kalsın bari bana da uzun geldi sadece anlam olarak Buğrahan daha dolu ama bı han içinde uztmaya gerek yok sanki.
0 oy
tarafından
Ben herzaman Türk ismini beğendiğim.icin Buğrahan güzel :)
(3,151 puan) tarafından
Bende çok severim ama biraz uzun oluyor diye kararsız kaldım. Gerçi eşimin kuzenin adı da Hüseyin Alparslan bide soyisim var maşallah ona yetişmez :)
0 oy
tarafından
Buğranın anlamı hiç ama hiç güzel değil anlamı daha güzel isimler konulabilir ve buğra han hiç uymuyor mesela ben selim han ismini çok uyumlu buluyorum 

Çocuk ileride adını söyleyene kadar akşam olur:))) 

Meriç buğra han yok bence sen daha uyumlu ve anlamlı isimler bul 
(3,151 puan) tarafından
Meriç Buğra da netiz aslında ama bugranin anlamı boş diye Buğrahan geldi aklıma farklı isim düşünmüyoruz çünkü Meriç benim çocukluk hayalim 10 yaşından beri hep oğlum olursa koycam derdim 2 kızdansonra nasip oldu vazgeçemiyorum. Buğra da kaynanamın içinde kalmış 4 oglu var koyamamis eşimin babannesi söz hakkı vermedi diye eşimde Buğra olsun mu diyince kiramadim olsun dedim geri adım da atamam. O nedenle yine Meriç Buğra kalacak gibi :)
tarafından
Anladım sağlıkla adıyla büyüsün o zaman:)
(3,151 puan) tarafından
Teşekkürler sağolun hepimizinkj :)
0 oy
tarafından
Ya Meriç ya Buğrahan olsun 
(3,151 puan) tarafından
Meriç benim çocukluk hayalim. Oğlum olursa koyucam derdim hep 2 kızdan sonra nasip oldu vazgeçemem. Buğra da kaynanamın içinde kalmış diye eşim koyalım mi dedi kiramadim olsun dedim kadının 4 oglu var hiçbirine ona söz hakkı vermemişler. O yüzden Meriç Buğra olarak düşünmüştük.
tarafından
Meriç Buğra güzel canım han eklenince biraz uzun oluyo soy adınız çok kısaysa çokta abes durmayabilir inanır misin benim bir oğlum oldu onerdigim isimlerdendi Meriç ve Buğra özellikle bugrayi çok istedim ama eşim Baturalpi çok sevdi hayırlısı
(3,151 puan) tarafından
Soyismimkz 4 harfli kısa ama yine de söylemek yorar milletimiz üşengeç malum :) ya ne güzel Baturalp de çok sevdiğim isimlerden listemde hep Göktürk Baturalp Aybars Barlas gibi isimler vardı zaten ama Meriç ten vazgeçmeyince eledim yoksa hepsi harika karizmatik isimler adıyla yaşasın minikler :)
tarafından
Aminncanm inşallah sağlıcakla gelsin bebisin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 80 göst.
24 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Berat0606 (1,464 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 119 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde asllyd (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 71 göst.
9 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Aye1 (436 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 56 göst.
24 Kasım 2023 Aile kategorisinde Tubili (8 puan) tarafından soruldu

383,603 soru

11,478,643 cevap

35,093 kullanıcı

...