+1 oy
1,299 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,134 puan) tarafından
Kızlar bana güç verin tir tir titriyorum oğlum daha anaokulu ama öğretmen beni çıldırtacak. Aynı öğretmen 2. Sene geçen sene çocukla ilgilenmiyormusunuz sevmiyormusunuz ben böyle hissediyorum ben boyle düşünüyorum. Kendi hisleri tahminleri ile alakası olmayan bi yaşantımız var davet ettim geldi gördü çok şaşırdı ama yine bi kurtulamadım 'ben böyle hissediyorum huyundan' büyük ihtimal ben ilgiliyim gibi gösterip çocukla alakadar oluyorum diye kuruyor kafasında ama yok oğlum kaç kez dayak yedi arkadaşlarından öğretmene söyle dedim ilgilenmiyor anne uyarmıyor bile dedi. Kardeşi oldu şimdi bilgisi var aradı bugün okula gelin sizinle görüşmem gerek ben biseyler hissediyorum yüzyüze konuşalım dedi aşırı gerildim kaçtı tadım tuzum kim bilir neler dicek. 5 yaşında ve şimdiye kadar tüm ilgi alakamiz oğlumuzda gitmediği kurs gezme yeri kalmadı oyun odası ders etkinlik bölümü var ve sürekli oğlumuzla ilgileniyorum çok zoruma gidiyor ya

27 Cevaplar

0 oy
(1,015 puan) tarafından
Ben evde yeterınce ılgılenıyorum hıslerınızı bırazda cocugum arkadaslarından sınıfta dayak yerken kullanın de. Ogretmen evet saygımız sonsuz ama herkesın bı sınırı olmalı. Herseyıde velıye yıkmaya gerek yok. 
-Reklam-
0 oy
(6,047 puan) tarafından
Ee ogretmeni şikayet etmek için neyi bekliyorsun ki hala. 
0 oy
(913 puan) tarafından
Herkes öğretmeni eleştirmis ama biz öğretmenler bazen velilerin göremediği şeyleri görüyoruz çocuklarda. Siz ilgileniyor zannederken çocuk sizden farklı şeyler istiyor olabkir. Yorumlarda oyun kuramamak tırnak yemek diyor bunlar normal değil o yaş için. Ailedekiler sadece kendi gözünden bakar hep olumlu yönlerini görür çocukların . Bak kendim de yaşadım bunu . Oğlum okula başlamadan önce gayet evde etkinlik falan yapan bir günü dolu dolu geçen bir çocuktu okula gidince zorlanmaz diyordum ama okul ortamı çok farklıymış. Öğretmen o kadar farklı gözle görüyo ki çocukları . Mesela ilk zamanlar okulda tam kalem tutamıyor dedi öğretmen nasıl olur ya biz evde sürekli etkinlik yapıyoeduk falan dedim meğer yanlış tutuyormuş . Bak sana hem bir öğretmen hem bir anne gözüyke yazdım mesajı . Sakın yanlış anlama ama burda öğretmeni eleştiren mesajların gazına gelme . Eğer ilgisiz bir öğretmen olsa hiç sizle muhatap bile olmaz işini yapar geçerdi. Bir de bu yönle düşün bakalım tabi yine karar senin. Okulun psikolojik danışmanı ile görüş mutlaka . Müdürü falan da hiç isin içine katma önce psikolojik danışman ile konuş
(2,134 puan) tarafından
Çok haklısınız hocam tırnak yemek oyun kuramamak bunlar önceki seneydi şükür şimdi yok bunların hiç biri ozaman 3 buçuk yaşındaydı korktu çekindi okulun psikolojik danışmanı ile öğretmenimizi yemeğe davet ettim psikolojik danışman bayıldı bana ev ortamına çocuğa. Benim demek istediğim mesela çocuğun bi davranışı veya birebir konuşup bak bunu gördüm değil. Mesela öğretmen bana gelince evim temizdi şimdi pandemi diye hergün temiz giydirip yollarım okula ki zaten yerlerde kirleniyor üstü başı bugün bunu konuştu mesela titizlik hastalığı var sende bi destek almalısın bu çocuğa zarar veriyor bukadar temizlik yapman dedi. Inanın öğleden önce yatağımi toplamam günlerce makina çalıştırmadığımı bilirim. Ama o öyle gözlemledim öyledir diyor bende kendimi ispat etmek zorunda hissediyorum. Umarım anlatabilmisimdir
(913 puan) tarafından
Anladim canım evet sanırım ogretmeninzde sıkıntı var maalesef :( ne diyim umarım çözüm bulabilirsiniz . Kesin ve net bir dille uyarın o zaman artık bizim hayatımıza karışmayın diye
0 oy
(14,422 puan) tarafından

Öğretmen kafayı yemis heralde canım

Yetersiz man...yak kadın
(2,134 puan) tarafından
Eğitimi çok iyi çocuklara karşı diğer öğretmenlere göre çok ilgili ama bu ilgi velileri boğuyor. Hani aman çocuktur demiyor evde naptinizda bu çocuk böyle diyor. Mesela tek çocuktu oyun kurmayı bilmiyordu çocuğu döven birimi var diye aradı niye oyun kuramıyor. Oğlum arkadaşlarından ayrılmak istemedi yoksa hiç istemedim bu öğretmeni farklı öğretmenden yine buna geçiş yaptik
0 oy
tarafından
Öğrtmen değiştirin
0 oy
(7,930 puan) tarafından
aynı sınıfta çocuğu olan velilerle görüştün mü canım .Tek sana mı yapıyor onlara da mı yapıyor .Direk evde bi sorun var ilgilenmiyorsunuz diye atlayacağına , çocuğunuz şu yönden eksik o yönünü tamamlamak için sizde şöyle davranın felan yönüne ağırlık verin diye yönlendirmeli.

Oyun kuramaması bi eksiklik değil zaten ana okulunda öğretilmesi gereken bir şey .Kimi çocuğun kendi yaşıtı kuzenleri olur , kendi yaşıtı komşu çocuğu olur oyun kurmaya alışır .Kimi çocuk benim oğlan gibi yaşıt kuzeni ve komşu çocuğu yoktuk fazla çocuk görmediği için oyun kuramaz.Vallahi çocuk görsün oynayabilsin diye 2güne bir parka götürüyorum.
(2,134 puan) tarafından
Aynen tek bir arkadaşı veya oynadığı çocuk yoktu okula başlayana kadar ve 3 buçuk yaştan bahsediyoruz bunu dedi şimdi 5 yaş oldu mesela bir iki arkadaşı var oyun kurmaya başladı tek çocuktu evde çocuğa şiddet varmı dedi bir lokma nasıl vurayım ben yavruma
0 oy
tarafından
Merak ettim vallahi ne konuşacak yorumları da okudum da bu daha 5 yaşında çocuk. Bazı öğretmenler kendilerine iş çıkmasın diye mi uğraşıyor anlamıyorum.
(2,134 puan) tarafından
Şimdi geldim çocuk bazı anlarda kendini kasıyor titriyor gibi hani öfkeleniyor evde fark ettiniz mi gibi girdi sohbete bnde dedim ki evde bi kavga ortamı yok ama okulda varmış arkadaşları ile dövüşüyor ve size kaç kez söylemiş müdahale ermemişsiniz bize söyledi bizde arkadaşına vurma neolursa olsun dedik oda vurmamak için içine atıyor demek siz musade etmiceksinzi bu duruma toparlamaya çalıştı falan

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 287 göst.
8 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ysmnalparsln (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 165 göst.
0 oy
1 cevap 180 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 543 göst.
18 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu