0 oy
529 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (165 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba kızlar, haftaya eşimin arkadaşlarını eşleriyle birlikte davet edicez evimize 10 kişilik yemek menumu değerlendirip hatta şunu yap bence diyeceğiniz bisey varsa söylerseniz mutlu olurum. Özellikle bilinmedik deisik yemekler olsun istiyorum❤ 

Menüm

Etli Yaprak sarması 

Sebzeli corba 

Fellah köftesi 

Meftune yemegi 

Firinda kiymali makarna

Özel soslu kanat

Patates püresinde biftek

Tahinli cevizli kabak tatlısı 

Salata

Cacık

Sehriye salatası

Koz salatası

33 Cevaplar

0 oy
(5,273 puan) tarafından
Salata cesitleri fazla degil mi
(165 puan) tarafından
Sehriye salatası pilav yerine düşündüm, koz salatası ve mevsim salatası cor farklı ikisinin tadı ayrı guzel çeşit olsun istedim
(5,273 puan) tarafından
Anladm sen bilirsin cnm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende gelem mi 
(165 puan) tarafından
Hahaha buyrun gelin
0 oy
(13,474 puan) tarafından
Hepsinde et tavuk koyma var çok ağır geldi bana 
(165 puan) tarafından
Çeşit vok olsun istiyorum, çok araştırdım ama ancak bu kombini yapabildim
0 oy
(5,490 puan) tarafından
Makara, meftune ve şehriye salatası fazla gibi geldi
0 oy
(9,901 puan) tarafından
Menü gayet Zengin güzel yeterli bu kadar yemeğe hafif sütlü bir tatlı olur çayın yanına. Birde hem kanat hem biftek çok olmuş birini cikarabilirsin
(165 puan) tarafından
Tahinli cevizli kabak tatlısı düşündüm, saray sarmadı yapabilirim yoğunluğa göre bakacam
0 oy
tarafından
Kiz daha ne olsun maşallah sadece tatli göremedim ben. Bide bende geliyim mi ☺️☺️
(165 puan) tarafından
Tahinli cevizli kabak tatlısı yaparım diye planladim, buyrun gelin
0 oy
(1,664 puan) tarafından
Biraz fazla degil mi biftek tavuk firinda makarna sarma bence biraz azaltabilirsin yenmez ziyan olur
(165 puan) tarafından
Yani yenmeyeceğini zannetmiyorum daha öncede davet ettim, yine 10 çeşit yemek yapmıştım hiç bisey kalmamıştı. Ama haklısınız,çok etli oldu menü biraz sadelestirebilirim
(1,664 puan) tarafından
Ellerine sağlık simdiden cnm
(165 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Meftunee yemeği ne kız
(165 puan) tarafından
Bende yeni keşfettim, youtubede gördüm yöresel bi yemek aynı zamanda çok da Zahmetsiz ve lezzetli patlıcanlı kuşbaşıli bi yemek, yarım saatte yaptım eşim bayıldı, bende öyle.
tarafından
Denim bı gün
0 oy
(3,413 puan) tarafından
Çok fazla bence çeşit çok 
(165 puan) tarafından
Yani bencede çok ama çok seviyoruz eşimle yedirmeyi,icirmeyi ,misafirperverliği, saolsun arkadaşları da çok duzgunler emek vermek istiyorum oyuzden
(3,413 puan) tarafından
Ben çok aşırı çeşit yapmayın çayın yanında pasta kurabiye kısır falan öyle öte eri yapın
(165 puan) tarafından
Eşim hayatta izin vermez kendi arkadaşlarınla yap kisirini yer der eminim
0 oy
(868 puan) tarafından
beyaz et ve kırmızı et bırlıkte yakıştıramadım
(165 puan) tarafından
Tavuk az yapicam, aparatif olarak yesinler ana yemek kırmızı et
0 oy
tarafından
Canm yanlıs anlamada menun cok bagımsız bırbırınden .tamam kalabalık olabılır gelenler ama menun bıraz dagınık. Şöyleki mefrune hemegıne baktm netten etli patlıcanlı sebze yemegı gbı bısy sanırım o etli  sonra patates püresinde biftek var  ozel soslu kanat var . Smdı neyı neyden snra verecen . Ilk corba snra  meftune snra patates soslu bıftekle makarna yı verıp pesıne kanatı mı verecen ek olarak salatalarda cok fazla . 
tarafından
Aynen canm hem et hem tavuk cok agır  kacar zaten bıde orası var. Pesıne tatlısı cayı kuruyemıs derken mıllet tıkanır yıyemez zaten zıyan olur
(165 puan) tarafından
Böyle kalabalık sofralarda yer masamızi açıyoruz 2 li yan yana koyuyoruz bütün  yemekler geniş tabaklarda sofrada olacak corba kaselerinin altına ara sıcaklar çin düz tabak koyuyorum, çorbadan sonra o yemeklere geçecekler, ben de o ara Patates puresinde biftegimin sunumunu hazırlayacam misafirlerim o ara çoktan yemiş olurlar ara sıcakları, daha sonra ana yemek o şekilde.
(165 puan) tarafından
Yani çok bakındım, anneme falan da sordum ama bu menü çıktı ortaya, uyumlu olsun isterdim, ama daha önceki davetlerimde yaptım yemekleri yapmak istemedim
tarafından
Bence menuyu tekrr bı gozden gecır ya tavugu ya bıftegı cıkar mesela . Salatada 3 cesıt degılde 2 cesıte dusur bıde hafıf bı sutlu tatlı yaptın mı tamamdjr
(165 puan) tarafından
Haklısınız teşekkür ederim
0 oy
(1,850 puan) tarafından
Neyi ne ile servis edeceksin ben orasına takıldım 
(165 puan) tarafından
Ana yemek ayrı tabakta ve sonradan servis edilecek, corbadan sonra ara sıcak tabakları olacak bütün yemkler sofrada sunumda olucak
0 oy
tarafından
Ellerine sağlık harika görünüyor 

Ama sanki bi pilav da ister bu menü gibi 
(165 puan) tarafından
Pilav yerine sehriye salatası düşünmüştüm, pilav mi yapsam yerine
0 oy
(2,562 puan) tarafından
Cok karisik olmus bence canim ben olsam

Yaprak sarma

Icli kofte

Yufkalı Sultan kebabi

Meyane pilavi

Corba 

Salata

Felan yapardm hem et hem tavuk makarna sehriye ne bilim dusununce bile karman corman oldum
(165 puan) tarafından
Mardinli olunca ilk evlendigjmiz de iclii kofte Show yapmıştım, soğan sarması falan. Sizin tavsiye ettiğiniz menüde güzel ama eşim çok çeşit olsun istiyor bende öyle.
0 oy
(14,678 puan) tarafından
Bence çok iyi yeterli canım daha ne olsun 
(165 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Kiz daha ne yapacaksın bacım Allah bin bereket versin inşallah afiyet şifa olsun
(165 puan) tarafından
Ya teşekkür ederim, amin
0 oy
(1,581 puan) tarafından
Fazla bile biraz karıştı kafam :) afiyet olsun ve elinize sağlık şimdiden. 
(165 puan) tarafından
Teşekkür ederiz
0 oy
(1,466 puan) tarafından
Çok çok etli tavuklu kıymalı olmuş bence hafif zeytinyağlı olsa bir kaçı yerine mesela 

Barbunya zeytinyağli gibi 

Hepsi ayrı ayrı çok güzel ama birleşince insan nasıl yicek ki içi almaz. 
(165 puan) tarafından
Barbunya hiç aklıma gelmemişti, takas yapabilirim tavukla teşekkür ederim..
(1,466 puan) tarafından
Rica ederim afiyet olsun :)
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Fırında kıymalı makarna yerine pilav daha iyi olur sanki et et bayar 
(165 puan) tarafından
Börek yerine düşünmüştüm , havuclu pırasalı börek yapayım o zaman yerine
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Canım etli ve tavuklu çeşit çok koymuşsun bence azalt ha durumum varsa birşey diyemem ama bence fazla gibi :-):-)
(165 puan) tarafından
İnanın aklıma başka gelmedi, saolsun biri zeytinyagli barbunya diye fikir verdi onu tavukla takas yapabilirim.
(2,671 puan) tarafından
Öyle yap canım  yani kıyma ve ağırlıklı çok olmuş ellerine sağlık şimdiden bebişin yok mu buarada :,-) mantida yapabilirsun biz misafire yaparız mantı sebzeli kıymalı yemek kaynayariz pilav üstü tavuk kavurma sarma çorba da yap bence varmiydu :-)
(165 puan) tarafından
Teşekkür ederim, 3 aylik gebeyim ilk gebelik rahatım şimdilik. Sebzeli corba yapicam, yaptim mantıyı daha önce başka olsun bu sefer
(2,671 puan) tarafından
Sen bilirsin cnm afiyet olsun şimdiden:-)

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 482 göst.
10 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Serpil ahmet (563 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 381 göst.
7 Şubat 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 98 göst.
0 oy
15 cevap 471 göst.
23 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Gonul yaram (1,117 puan) tarafından soruldu

404,889 soru

12,128,937 cevap

36,494 kullanıcı

...