Ben hamurunu marketten alıyorum.
Beşamel sosu için:
1 litre süt
3 kaşık un
3 kaşık tereyağı.
Önce tereyağını hafif erit sonra unu ekle kavur. Hafif pembeleşince sütü yavaş yavaş ekleyip çırpma teli ile hiç durmadan çırp. Kıvamı koyulaşınca tamamdır. Tuz ve karabiber ekle.
Harç:
Kıymayı tencerede kavur suyu çekince bol soğan ekle. Biber ve domates salçası ekle. Karabiber, tuz, toz biber ekleyebilirsin. Salça açılsın diye su ile biraz sulandırır.
Fırın tepsisine önce yağlı kağıt koy ve lazanya hamurlarını diz (alacağın hamurların ön pişirme olmamasına dikkat et yoksa önceden haşlamak gerekiyor) Sırasıyla beşamel sosu ve harcı gezdir kaşık yardımı ile her yere sürülsün. Üzerine diğer lazanya hamurlarını diz aynı şekilde sırasıyla beşamel ve kıymalı harcı gezdir. En son rendelenmiş kaşar ekle ve fırında pişir.