0 oy
342 göst.
Diğer kategorisinde (2,310 puan) tarafından
Kızlar şimdi benim bekarliktan kalma kaç tane olduğunu bilmiyorum ama 61 var bide adetliyken tutmadigim oruçlar var ben kaç borcum var bilmiyorum napmam gerek oruca basliycam tutmadiklarimi tutmak için ne kadar tutmam gerek bilmiyorum sizce nasıl tutmam gerek şimdiden teşekkürler 

13 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Eşim din kültürü öğretmeni sordum ona üstünden 1 yıl geçince hem tutmak zorundasın hem de parasını vermek zorundasın ya inşallah durumun iyidir 
(2,310 puan) tarafından
Çok şükür canım peki ne kadar vermem gerek acaba kusura bakma canım rahatsiz ediyorum
tarafından
Yok ya ne rahatsızlığı sayende ben de öğrenmiş oldum :D ama benim 2 günüm var Allahtan bir de her yıl bir ücret belirleniyor diyanet tarafından her bir gün için 1 fidye ücretiymiş ona da internetten baktım 1 gün için belirlenen ücret 28 liraymış
tarafından
Bir de çoğu insan art arda tutulması lazım diyor ama öyle bir şey yok illaki üst üste tutacan diye bir şey yok
(2,310 puan) tarafından
Anladım canım çok sağol Allah razı olsun senden öğrenmiş oldum bende ne zaman dir hocaya falan soruyum diyodum ama çekiniyorum dediklerini yapicam gerçekten çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederim çok sağol hiç önemli değil
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Dur şimdi tutmadigin oruçlar zaman aşımına uğramıştır o yüzden borcun yok deyip seni kurtarirlar o yükten canım 
(2,310 puan) tarafından
Olede olmaz ki canım ilk defa duydum böyle birşeyi
tarafından
Emin ol burda çok şey duyarsın haşa dini tekrardan şekillendiriyorlar onuda derler artık eminim
Sen niyetini al tutabildigin kadar tut Rabb'im kabul etsin
(2,310 puan) tarafından
Amin canım doğru söylüyorsun Sağol
(1,336 puan) tarafından
Ay tövbe estağfurullah Allah korusun ole şey olmaz dini kndi lerine göre dizayn etmeyw çlşıyo lar aman Allah muhafaza
0 oy
(3,080 puan) tarafından
Kabaca hesaplayıp istediğin zaman tutabilirsin. Benim de 21 gün vardi pazartesi perşembe günleri tutuyorum 5 gun tuttum şimdilik devam edeceğim insallah. Böyle günler belirleyip tutabilirsin. Gunler kısayken en güzel fırsatlar
(2,310 puan) tarafından
Ewt canım günler kisayken tutuyum dedim doğru söylüyorsun kabaca hesaplayip tutuyum bari teşekkür ederim
0 oy
(10,884 puan) tarafından
Sen bismillah de bana 61 gün den emi sen adettir dekikeride hesapla öyle tut gündüzler kısa nasıl akşam oluyo anlamıyorsun ben bu gün 6.  günümü de tuttum daha 8 günde tutcam Allah im kabul etsin inşallah 
(2,310 puan) tarafından
Sağol canım Rabb'im seninde tuttuğun oruçları kabul etsin doğru söylüyorsun canım teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Benim de 60q yakın var yarından itibaren tutmaya calisacam inşallah 60 70 tane tutarım bakalım 
0 oy
(11,233 puan) tarafından
61 i tutman biraz imkansız tatlım ara vermeden tutman lazım adet oluyorsan 
0 oy
(450 puan) tarafından
Yapaliyorsan fazla tut bir ay fln bende tutuyodum adet oldum aerik bittikten sonra baskıdan günler kisalmislen yapabiliyorsan aralıksız tutki bitsin hemen
0 oy
(1,336 puan) tarafından
Tutmadğın kadar tutmalsn canm benim bnmde 40 gün faln kldı şunu yaparsanda olr diyecğimz bişey yok malsef o peygamber efendimiz zamnndaydı şimdi sağlğn el veriyosa tutmalsn 61 günse mesela adetlyken kalnlarda var ddn üstğne bi 1 aylk daha kat ne kadar oldğunu da bilmiyor sn yada hesaplayablrsen  hesapla hpsini bi anda tutamassn zaten azar azar tutarsın Allah kabul etsin inş canım şimdi iden
0 oy
tarafından
Blu çağından suanki yaşına kadar olan süre de her ay kaç gün ortalama adet gördüysen sene olarak çarp cikar.. 

Az aşağı yukarı hesaplarsin 
0 oy
(63 puan) tarafından
Ertelenen oruclar icin para vermek diye bir sey yok. Sonuçta farkındalıgın simdi olusmus ve simdi tutacaksın Allahın izniyle. Biliyordum ama güvenilir birsiteden de araştırdım 

https://fetvameclisi.com/fetva/oruc-kazalarimizi-ertelememizin-sakincasi-var-midir
0 oy
(63 puan) tarafından
61 gün kefaret orucu da orucunu bilerek bozanlar icin gecerli. Eger isteyerek tutmadigin günleri kefaret saydıysan öyle degil. Mesela orucken bile isteye ramazan orucunu bozarsan o sekilde kefaret oluyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 77 göst.
24 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Arzey (723 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 340 göst.
11 Mart 2020 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,514 puan) tarafından soruldu

414,158 soru

12,464,176 cevap

46,837 kullanıcı

Kategoriler

...