0 oy
126 göst.
Diğer kategorisinde (3,148 puan) tarafından
Hanımlar geçmişte diş teli kullanan yada kullanmakta olan var mı? Biz İzmir'de oturuyoruz normalde eşimin memleketinde çok iyi bı doktorumuz var diye ona tel yaptırdım 10 ay oldu. Her ay İzmir'den Sakaryaya kontrole gidiyorum 1 gün içinde gitgel yaparak. Ama aşırı zor 2 kızım var eşim evdeyken ona bırakıyorum bir günlüğüne ama görevlere gittiği oluyor asker o yokken sıkıntı oluyor. Bide şuan hamileyim yine bebekten sonra hiç gidemem onca yolu. Çıkartmak durumunda kaldım mecbur bu ay sonu çıkaracağız şeffaf plak verecekmiş sonra korumak için görünüşte çok bı kötülük yok ama tam mükemmel de olmadı tabi istediğim gibi. Bide ağrısı sancısı çok alttan 2 diş çekmişti şimdi lastikle köprü yaptı boşluklara kayıp kapanması için ama tüm alt üst çenem şakaklarim kopacak gibi ağrıyor ilaç da alamıyorum napabilirim sizce bide tedavisini yarıda bırakan oldu mu eski haline döner mi mevcut şeklini korur mu yoksa?

3 Cevaplar

0 oy
(3,552 puan) tarafından

Canım o lastikler bi süre sonra acıyı azaltıyor bende geçmişte kullandım diş çekimi falan yaptırdım o yüzden boşluk kapansın diye çapraz düz şekilde taktırmıştı bana alışıyor insan yemekten yemeğe çıkarttırıyordu bana doktorum

Şeffaf plak dediği damaklık yani telleri çıkardığında ki dişlerinin kalıbını çıkaracak onu kullanacaksın kayma falan yapıyor mu diye ayrılma vs var mı diye bi 6 ay kullanacaksın benim 6 ay sonunda sıkıntı olmadığı için şeffaf damaklığı kullanmayı bırakmıştım ilaç içmene gerek yok geçici bişe canım
(3,148 puan) tarafından
Evet bana da bir paket verdi çıtçıtlı sanırım 100tane var banada öğlen takmıştı orda akşam yemekten sonra değiştirdim sabah yine degistircem o sekilde 20 gün takicam ama kontrole gittiğimde komple sokturucem çünkü evime dönmem lazım ve doğumdan sonra 3 çocukla tekrar gelemem yarım kalınca tedavi dişler eski haline gelir mi acaba yoksa suanki şeklini korur mu en azından biraz düzeldi bozulmaz inşallah çıkarınca
(3,552 puan) tarafından
Bozulmaması açısından sana şeffaf damaklığı yapıp verecek onu da dediği süre boyunca yemek dışında kesinlikle çıkarmaman gerekiyor ve 2 günde bir o damaklığı da fırçalaman gerekiyor canım
(3,148 puan) tarafından
O da ağrı yapıyor mu peki kullanırken acaba
(3,552 puan) tarafından
Ağrı yapmıyor ama dişlerinin üzerine o kalıbı geçiriyosun konuşurken peltek konuşturuyor ay **** oluyordum o damaklığa :D :D biraz rahatsızlık hissi veriyor çünkü alt üst dişlere onu takıyosun sıkıştırma da yapıyor alışacaksın emin ol
(3,148 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim su lastikler kadar agritmaz sanırım dün gece sabaha kadar uyuyamadım ağladım ağrıdan artık tüm alt dişlerim sallanıyor resmen :/
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ne kadara taktrdn canm
(3,148 puan) tarafından
Bizim tanıdık olduğu için biraz da yardımcı oldu 10bin dedi canım 2 bin peşin verdik gerisini ayda 500tl taksitle
0 oy
(1,456 puan) tarafından

Eşim taktırmıştı tedaviyi yarım bıraktı damaklığı da çok düzenli kullanmadı dişleri tekrar bozuldu ama eskisi kadar da değil sadece o inci gibi sıralı görünümü yok bence daha doğal duruyo :)

(3,148 puan) tarafından
Ne kadar süre kalmıştı telleri acaba benim normalde en az 2-2,5 sene dedi ama 10 ay oldu cikarticam mecbur damakligi kullanırım düzenli sıkıntı yapmam ama öyle çokta eskisi gibi olmuyorsa iyi yine ya
(1,456 puan) tarafından
Eşiminde 10 ay takılı kalmıştı. Onun ki eskisi gibi olmadı
(3,148 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ❤️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 114 göst.
18 Mart 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mavi.19.22 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 56 göst.
10 Aralık 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Gnrhly (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 47 göst.
10 Aralık 2021 Güzellik-Bakım kategorisinde Gnrhly (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 35 göst.

411,418 soru

12,384,697 cevap

43,446 kullanıcı

Kategoriler