0 oy
87 göst.
Diğer kategorisinde (1,041 puan) tarafından
5 buçuk aylık oldukta yoğurtla basliyim artık ilk 3 gün kuralı ile istedim ne ile ve nasıl mayaliyim hiç bilmiyorum anlatır mısınız arkadaşlar kendi sütüm yok mama yiyo sadece kaşık mama da alayimmi

3 Cevaplar

0 oy
(679 puan) tarafından
Kasik mamalar çok zararlı kendiniz organik yulaf alıp pişirip içine elma armut püresi katip böyle kaşık maması yaparsınız ilerde buarada önce ben sebze ile başladım 3gun kuralı ile ilk balkabağı yedik şimdi normal kabağa geçtik sonra havuç sonra patates sonra brokoli sonra 2ser sebze karıştırp  pirinç haşlayıp katip vereceğim  3.haftafa yoğurt vereceğim yoğurdu pastörize sütten yapacağım ve probiyotik yoğurt mayası kullanacağım migrosta var bu şekilde sütü kaynatmadan  mayalayacaginiz  sıcaklığa getirin sadece 
(1,041 puan) tarafından
Anladım çok teşekkür ederim güzel fikirler oldu benim.icinde
-Reklam-
0 oy
tarafından
Sütü pişir sonra serçe parmağini hafifçe yakacak kadar ılısın ve market yogurduyla yada önceki yoğurduna o sütten katarak yoğurdu ılıştır. O yoğurdu süte dök karıştır ve 4-5 saat dışarda beklet ama iyice sar sofra ile sonra bir gün buzdolabında beklet ertesi gün yiyin. Ben böyle yapıyorum.
(1,041 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Kuzum benimde 5.5 aylik 4.5 ayliktan beri yogurt yiyor.  mama ile besleniyo kaşık mama almadim. Mandiradan taze gunluk sut aldim. Sutu kaynat. Söndür İliyana kadar bekle. serce parmağını icinde 6 saniye tutabilecek kadar sogut. 6 dan fazla tutabiliyosan isit biraz. 

yarim litrelik kavanozlar icin konuşuyorum yarim litrelik süt için 1yemek kaşığı dolusu yogurdu tabaga koy. İlik sutten icine biraz at iyice yumusat sulandir onu ılık sutle ki kesilmesin isinir oyle biraz. Ben cay kaşığı ucuyla şeker de ekliyorum.sen bilirsin o kısmı Sonra kavanozdaki iliyan sute ekle bu karisimi agzini simsiki kapat. Ben petegin ustunde mayaladim ama istersen iyice sarıp sarmalayip 4 saat kadar da bekletebilirsin. Ardindan dolaba kaldir 2 saat dolapta dursun. Yogurdub hazir insallahhhh :)
(1,041 puan) tarafından
Oh mis valla elline sağlık çok teşekkürler canım
(1,449 puan) tarafından
Afiyet olsun miniklere insaallah
(1,041 puan) tarafından
İnşallah kuzum benim

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 57 göst.
+1 oy
2 cevap 35 göst.
31 Ocak 2025 Diğer kategorisinde M.h.2606mt (103 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 130 göst.
3 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Keyfimizpasadayok (421 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 116 göst.
1 Aralık 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Sekerparemm (705 puan) tarafından soruldu

413,648 soru

12,452,174 cevap

46,351 kullanıcı

Kategoriler

...