Kızlar duştan çıkınca saça sürülen yağlar var saçımı açmaması yardımcı oluyor saçım çok dolaşıyor ince telli ama sorun şu ki ben namaz kılıyorum ve o ürünün içinde alkol var saçımı kurmadan önce sürüyorum ve durulanmiyor dolayisiyla bu konuda bilgisi olan var mı namaza engel olur mu .Duşta sürdüğüm saç kremleri etki etmiyor maalesef saçım yumak yumak oluyor
Namaz olmuyo çünki alkol necasettir. Manevi olarak ha idrar içerikli bişey sürmüşsün ha alkol içerikli. O yaglardaki alkoller uçucu olmuyo ucucu olsa bile necis yani pis olan bişeyi sürmek sağlık açısındanda mekruh zaten
Sonucta abdest alırken saçın ıslanıyorsa bir sorun olmaz saçımız kendi halinde yağlanabiliyorda bazen öyle düşün ve alkol hersey de var ona bakarsan kullandığımız ıslak mendiller parfümler sabunlar hepsinde var ne kadar arındırırsak arındıralım şampuan da da var ister istemez kalıntı kalıyor niyet önemli
Canm hic duymadm cevremde namaz kilip sac kremi kullanan cok insan var
Canım bir etkisi olmuyorsa kullanma en iyisi duştan çıkmadan sirkeli suyla saçını falan durula iyi gelir
Canım alkol uçucu abdesti iken sürersen abdestin bozulur tekrar abdest alman lazım güsulu bozmaz bende kullanıyorum saç kremi namaz kılıyorum
Canım böyle fetva gerektiren şeyleri buraya sormayı uygun bulmuyorum ben. Çünkü her kafadab bir ses çıkıyor bilgisi olan da yazıyor olmayanda. Fetva vermek ciddi bir mesele yanlış fetva veren için hadis vardır.
Bilgisiz fetva veren dört nala koşan at gibi cehennemde yerini hazirlasin diye.
O yüzden fetva hattını arayıp öğretmeni tavsiye ederim. Ismailaga fetva hattı bu durumlarda çok bilgili ve güncel sabah saatlerinde arayabilirsin.
Canim sacinin uçlarına surersin zaten onu muhtemelen kana karismadigi surece bir sorun olmaz bence. Tamamen mantiken dusundum daha farkli bir dusuncesi olan varsa saygim var. ama bence kana karismiyor o yuzden bir sıkıntı olmaz
Canım mesela her seferinde sacini acip yıkamana gerek yok. Gusul icin banyo yaparken sacini örüp yapabilirsin. Onemli olan kafa derinin tamamen islanmasi saçların da zaten islanirda. Ez azindan ördüğünde dolasmaz ben oyle yapıyorum bilgin olsun.
alkol icilmedigi surece bi problem olmaz hem onlarin icindeki cok az miktardadir bu tartismaya acik bi konu aslinda bi cami hocasina yada din ogretmenine sorabilirsiniz
1,509,641 soru
24,634,030 cevap
365,300 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın