+3 oy
597 göst.
Diğer kategorisinde (669 puan) tarafından
Burda bir çok kişide okuyorum niye aileni yüzüstü bıraktın yanlış yapmışsın kadın evlenmiş çoluk çocuğa karışmış bu tarz yorumlar bence çok yersiz oluyo dün bı postta denk geldim nasıl tanıştınız evlendiniz diye sormuş bayan vay efendim niye kacmista bilmem ne kadın sohbet amaçlı açmış..bence hayatta büyük konuşmamak lazım hepimizin evladı var bende kaçarak evlendim kaçınca afedersinzde ör.pu olmuyosun öyle bı yorum yapıyorsunuz sanki dersin kadın kötü yola düşmüş yada çoluk çocuğunu bırakıp başka  adama kaçmış..başkalarının tercihlerini sorgulamak kimsenin haddi değil bende kaçtım 8 yıllık evliyim kaçmadan bir hafta önce kaçan arkadaşım için sal.ak niye kaçmış sanki isteseler vermiycekler dedim ve bn kaçtım.buyuk konuşmayın evladinizda ne yasiycaksiniz göreceksiniz bilinmez ..kaçmak iyi biseymi değil tabiki kimse kaçmasın ama bn kaçtım 3 gün sonra baristi ailem ve babamın tek isteği oldu eve gelcek evden kuşağını bağlayıp cikicak öylede oldu..önemli olan kaçmak yada elle günle evlenmek değil karşımızdaki kişinin iyi biri olması..ailemizide kendimiz secemiyoruz ne yazikki ne ana babalar var bence başkalarının hayatını yargılarcasina yorum yaparken biraz düşünmek gerek

27 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Peki.       
-Reklam-
0 oy
tarafından
Katiliyorum bacim ++
(669 puan) tarafından
Akşam kimin yazdığını hatırlamıyorum ama kadına yazmışlar niye kactinki ailene yazık degilmi yüzüstü bıraktın yok hasta olunca basinda bekliyolar ne zorluklarla buyuruyorlar vs sanki kadın bugün kacmista pişmanlık postu açmış bulsalar kolayını evine geri dön diycekler :)
tarafından
Bende kaçtim.banada bu sözler cok denildi ama kimse kimsenin ne yasadigini bilmiyor malesef ön yargi yapmakta kimseye düşmüyor gelde bunu anlat bazilarina
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Ailesi kötü olup kurtulmak için kacanlara çok üzülüyorum benn ya çünkü karşısındakine kötü çıkarsa artık nereye gider bu kadın Allah herkese huzur versin ama.bide dört dörtlük aile hayatı olanda keyfi kaciyo ya herşey mustehak geliyo baba evinde alla duvakla çıkmak kadar güzel bişey varmı onlar işte bir ömür içleri buruk kalacak 
(669 puan) tarafından
O dediğini bn yaptım işte evde herşey iyiydi ailem bana karşı sevgi doluydu dediğinde haklısın ama diyorum ya büyük konuşmamak lazım bn hayatım boyunca asla yapmam dediğim biseyi yaptım kaderde varsa oluyo Rabbim herşeyi kararlaştırmış benimde kaderimde bu varmış ama şükürler olsun eşimi seviyorum ve mutluyuz Rabbim herkesin yuvasına huzur versin
(1,041 puan) tarafından
Bak canım senin karşındaki iyi çıkmış ya cikmasaydi ailene dönecek yüzün olmazdi ister vermezler gider gelir vermezler ozaman eyvallah ben büyük konuşmam asla bunu öyle algılama Allah seni hep iyi etsin benim ark kaçtı aile çok iyi biriydi Allah'tan ama senelerce baba affetmedi ben anneme babama giderken arkamdan çok ağlamış işte buna üzülüyorum neden yani neden bir kızım var büyük konuşmak istemiyorum herşey kader ama insan kaderini kendi belirler be gulum sen şanslı olandansin ben valla postun hepsini okumadım kaçmaya göre yorum yaptım kirdiysam.seni özür dilerim kuzum yanlış anlama olur mu
(669 puan) tarafından
Yok kuzum estağfurullah ...öyle tabi babam bana hep diyodu kaçarsan bizi unut diye ama 3 gün konusmadilar kaçtığımdan beri annem hep dedi hamile bile kalmış olsan istemiyosan gel diye ama bn seviyorum dedim sonra müsade ettiler
(1,041 puan) tarafından
Ailendende çok sanlisin Allah'ım ayirmasin canim
(669 puan) tarafından
Öyle canım Allah bin kere razı olsun onlardanda
0 oy
tarafından
Kaderde ne varsa o öteye gidilmez o kadına yapılan yorumda 1 ay içinde tanıştığı bi  adama kaçmasıydı kaçmasıyla alakalı değildi
(669 puan) tarafından
Yok biri yazmıştı ne zorlukla buyutuyolar bizi falan diye görmedin sanirim
tarafından
Bende 1 aylık tanıdığım birine kaçtım ama o bile kaderin bi parçası yani Allah yazdıktan sonra insan kendine bile engel olamıyo gerçekten sanki o hayatı ben dışardan izliyorum sadece birileri benim yerime yaşıyo gibi oluyo en son oturup düşününce neden diyosun kendine ama hiç bi cvp alamıyosun gerçekten bazı şeyler sadece Allah istediği için oluyo iyi yada kötü farketmiyo imtihan diyebiliyoruz sadece
tarafından
Gördüm hatta o yoruma cevap bile yazmıştım
0 oy
tarafından
Postunu alnı olsa da öpsem
0 oy
tarafından
Ben de kaçtım hem de tokattan istanbula otobüse tek bindim geldim..eşim kaçırmadı yani :)) kimin ne yaşadığı kimse bilemez ön yargılı olmamak lazım..şimdi 9.5 yıllık mutlu evliliğim var 2 kızım var 
(669 puan) tarafından
Aynen öyle canım Rabbim en başında kaderimizi belirliyo biz ne desek boş bunu yaşamamız gerekiyomus demekki yaşadık bn kadere inanırım...şükürler olsun bnde mutluyum yine evimden telli duvaklı çıktım babam öyle istedi bizde 8 yıl oldu bı kızımız var 1.5 yaşında şükürler olsun :)
tarafından
Niye kaçıyosunuz
(669 puan) tarafından
Büyük konuştum ondan
tarafından
Ne alaka büyük konuşan herkes kaçıyor mu
(669 puan) tarafından
Başına geldiğinde anlarsın ne demek istediğimi.fazla merak iyi değil boşver sen
0 oy
(1,860 puan) tarafından
Ben görmedim bahsettiğin postu ama genel olarak kınamamak lazım ne yaşıyacağımızı bilemeyiz. Benim tanıdığım öyle kaçtı ama mesela ailesi kimseye kız vermiyordu çok acayiplerdi kız çocuklarını evlendirmiyorlardı sırf egolarından güya kimseyi beğenmiyorlar, koca koca kadınlar hep bekar evde oturuyor babaları abileri vermediği için, genç kız bunu bildiği için kaçmış ailesi de bunu silmiş şimdi burada kim haklı kim haksız, ben çok üzülüyorum o arkadaşıma yazık günah 
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Ya merakımdan soruyorum yanlış anlamayın nasıl bir duygu. Benim babam ilk vermek istemedi yaş farkindan dolayı eşime kaçalım diye ben teklifte bulundum ama o kabul etmedi gitti geldi babamı ikna etti :D ama hep merak etmisimdir kaçmanın nasıl bir duygu olduğunu. Yani kaçınca nereye gidiyorsunuz yada o anki ruh hali nasıl bişey cevap vermek istemezseniz anlarım sizi :)
(669 puan) tarafından
Valla Allah yaşatmasın ne diyim :) biz eşimle buluştuk beni eve bırakıyordu arabayı durdurdu kafalık dedi bnde yok dedim olmaz telefonu aldı kapattı benimle gelirsen mutlu olcaz seni hiç uzmiycem söz veriyorum dedi soldan gelirsen (benimle ) mutlu olcaz .sağdan gidersen (eve) beni unut dedi bnde çok seviyorum bişey diyemedim ağlaya ağlaya gittim o günü hatırlamak bile istemiyorum kardeşim vardi 3.5 yasindaydi o zmn beni soruyomus annemler daha çok agliyomus ...eşimin akrabasına gittik sonra köye eşimin evine gitsinler gelcez demis annemler gittik bı tokat yedim orda annemden.esimde bizi ayırmayın vs ailelerde girdi araya başkaları 3 gün  gittik geldik en son babam yanına çağırdı eşimle beni sen bu çocuğu seviyormusun dedi evet dedim tmm kızım seviyorsan sevene saygımız sonsuz yapcka bişey yok topla esyalarini kalanları alırsın dedi tek ricam evden telli duvaklı cikcak kızım dedi kuaforden çıkıp eve geldim ellerini öpüp çıktık evden .çok üzdüm onları Rabbim yinede yokluklarini aratmasın.annem muhabbeti geçince der eşime sen polis memuru musun diye :))) bı kızım var kesinlikle kaçmasını istemem ama kaderinde ne yazılı bilinmez yinede her türlü arkasında dururum evladımin ailemin bna ayaptigi gibi
0 oy
(454 puan) tarafından
Ölsem gene kaçmam demiştim suan kaçarak evlendim ne zaman büyük konuştuysam hepsini yaşadım . Herkesin çocuğu var kendin yapmasan bile çocuklarını düşünerek konuşsun kimin ne olacağı belli degl
(669 puan) tarafından
Aynen bende öyle hayatım boyunca asla diyerek konuştum şeyi yaptım birde eşimden önce 7 yıllık sevgilim vardı ona bile kaçmadım kaç kez demişti kaçalım diye .eşimi uzun yıllardır tanıyorum sonra kısa bi sevgililik dönemimiz oldu eşime kaçtım
(454 puan) tarafından
Hayırlısı cnim herseyin
(14,922 puan) tarafından
Maalesef bende aynı kelimeyi kullandım ve kaçtım ☺️
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Kaçanları asla yadirgamiyorum çünkü bende kaçarak evlendim kim ister ki güzellikle evlenmek dururken kaçarak evlenmeyi ben uc kere haber gonderttim tanışmaya gelecekler diye bana mısın demedi babam ne yapsaydim şimdi ben ha direk hiç benim sevdiğim var demeden kaçanlara bende kiziyorum 
0 oy
(2,336 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum bana da deseler gizlice evlenceksin inanmazdım ama annem inat etti eşimi hor gordu onun istediği kişiyle evlenmem için zorladı mecbur kaldım çok şükür mutluyum ha pişman da olsam gene benim tercihimdi sonuçta Allah kimseyi anne baba rızası olmadan evlendirmesin sevenler kavuşsun herkes doğru tercih yapsın en azından çocuklarımız için tek dilediğim bu
0 oy
tarafından
Bana göre ilk önce ailelerin rızası alınmali son raddeye kadar direnemeli son çare kaçmak 
tarafından
Olmuyo canım çok denedim bende

Bende kaçarak evlendim eşim kurt ailem asla dedi bana dedikleri şey gittin şırnakliyi nasıl buldun napcan kurtlerin içinde bir önyargı vardı kıramadım eşimide çok seviyordum kürtmus turkmus umrumda değildi kaçtım keşke başka türlü olsaydı ama olamazdı o önyargı kırılmadı
tarafından
Ve her zaman diyorum eşimi çok seviyorum o benim herşeyim iyiki o olmuş kaderim iyiki onunla yazılmış
tarafından
Bende Kürdüm dediğim gibi son çare kacmak oda kader zaten
0 oy
(3,174 puan) tarafından
Canım tamam olan olmuş ta. Ne zorluklarla buyuruyorlar lafı niye kötü algiladin onu anlamadm. Ben o postu görmedim. Ama kendi çocuklarımiz da var düşünsene ne zorluklarla dünyaya getiriyoruz ne emeklerle büyütüyoruz ne hayallerle evlatlarimzla yasiyrz. Yani annesi babası telli duvaklı çıkarmak ister kızını bu yorumda kizilcak bişey yokki. Herkes fikrini söylüyor. Ama tamam vermezler ne bilim adamın maddi gücü olmadığı halde kız babası fazla seyelr ister yoksa vermez falan olaylar olursa ona bişey diyemem. Ama kapısına gelse istese verilecek kızın da kaçması bana biraz yanlış geliyor. Mesela eşiniz kapınıza gelse babanız vermeyecek miydi ? Kaçmak için bı sebep gerek durup durmadan kaçılmaz bana yanlış geliyor.
(669 puan) tarafından
Evet haklısın benimde bı kızım var ve ilerde ne yasiycaz bilmiyoruz ama olcakla ölceğe çare yok ama rahminde kaderimiz belli biz ne desek boş diyorum ya ben hayatım boyunca asla yapmam dediğim şeyi yaptım  ailem barismasaydi çok pişmanlık duyardım belki ama çok şükür arkamizdalar 8 sene oldu artık yani.esimde beni uzmuyo bı dediğimi iki etmiyo babama amcasiyla haber gönderdiler istemeye gelelim yda aileler tanissin diye amcasını taniyo babam..bize hep dedi borcum var şimdi olmaz üç ay bekleyin sonra bı sene bekleyin valla biz 8 sene oldu evleneli babam hala borç oduyo :))
(3,174 puan) tarafından
Bak o durumda haklısın canım. Kaç kere haber yollamışlar baban yok demiş. Ama bazıları hiç kapıya gelmeden haber yollamadan kaçırıyor kızı dur bakalım istesen babası vermicek mi ? Ona kızıyorum. Yoksa senin gibi babası vermeyen kızlardan bahsetmiyorum canım. Rabbim agzinizin tadını bozmasın canım yuvanız daim olsun ❣️
(669 puan) tarafından
Babam belki çok zorlasalar ağlasam zorlaşan yine olurdu baba işte kiyamiyo yinede evden gitmesini kabul edemiyo kendince naz yaptı belkide ama eşimin babasıyla çok problemi vardı bı gece beni aradı 3 ye agliyo babamla kavga ettik istemeye gelmiycekmis diye evden gitmiş içmiş galayarak aradı beni bilmiyorum canım asla yapmam diyordum ama şartlarını diyim ne diyim bilmem kısmet cnim be
(3,174 puan) tarafından
Babası gelmese amcası gelirdi bı şekilde olurdu senin babanın rızası olsaydı. Kısmet işte canım. Mutlusun yuvandasin gerisi önemli değil
0 oy
(4,897 puan) tarafından
Dün o posta ilk yorum benimdi. Kaçmayı aileler arası böyle cıvıklaştırıp esprilerle  normale dönüştürmek asla normal değil. 

Yoksa kimse kimsenin ne yaşadığını bilmez yadirgayamaz 
0 oy
tarafından
Canım benim kaçan kizlarin çoğunluğunun suçlusu yine aileler bence ha evet cahillikle verilmiş kararlar da var ama istenilip verilmiyorsa burada suçlu aile bence kız almasını da vermesini de usulüne uygun bilip uygulamak ebeveynlerin görevi ve kimse kimseyi yaptığı hatalardan dolayı vurmamali gün gelir tokat gibi yüzüne çarpar hayat kinadigini
0 oy
(886 puan) tarafından
Aynen canım bende kaçarak evlendim nişanlıma kaçtım pişman oldum mu evet ama ailemle barıştım onlarla düğün yaptım şimdi konuşuyorum ağzı olan konuşuyor 
0 oy
tarafından
Evet bende yorum yaptım dedimki 1ayda nasıl güvenip evlendim ve aileye söylemek yerine neden kaçmayı tercih etmiş 
0 oy
(426 puan) tarafından
Aynen öyle katılıyorum herkes evinden çıkmak ister ama bazıları için durum öyle olamıyor oda onun tercihi bu kimseyi alakadar etmez yani 
0 oy
tarafından
Kader der susarım 
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Bende kaçtım hala daha iyiki diyorum Allaha cok şükür tabi kavga ediyoruz  güllük gulistanlik degiliz felan ama Rabbim iyiki nasip etmiş beni ailem itti bu yolla ha tabi çık git degil ama kavga ederlerdi cocuklugumdan beri hep bir yerlere cikar giderlerdi bende arkadalarindan yas tutardım simdide ben gidiyim bakiyim napicaklar moduyla çıktım doğrumu asla benimde evladım var Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin kimsenin ne yaşadığını bilmeden yorum yapanlar var bence kötü yorum iclerinde kalsa daha iyi kim isterki gizli sakli yuva kurmak bir omur etrafin dirdirini cekmek 

İlgili bir soru bulunamadı

412,675 soru

12,424,298 cevap

45,392 kullanıcı

Kategoriler

...