0 oy
261 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Deyvit 3 düzenli kullandım kan damlasını asla vermedim iki bebeğimede. 6 aydan sonra günde 1 çay kaşığı keçi boynuzu pekmezi verdim kan ilacının yerine. Deyvit 3 de ara ara unuttuğum oluyordu. Kızımın bingildagi 17 aylıkken kapandı oğlumun 1 yaş kontrolünde 1.5 cm açıklık olduğu söylendi aile doktorumuz en geç 24 aya kadar kapanır dedi. Ama özele bir doktora gittiğimizde bingildagi yaşında kapanması gerekiyordu deyvit vermedin mi dedi verdim dedim. Bu çocuğa problem yatatir gelişimi açısından dedi. Hala da günlük veriyorum 14 aylık yürüyor oturuyor alkış baybay baba dede şarkı mirildaniyor elimle hafif kontrol ettiğimde nohut kadar bir açıklık var sizce kapanır mı 

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bir yaşında senin posttan sonra baktım kapanmış yok
tarafından
Evet kan ilacı ve vitamini düzenli olarak vermen gerekiyrodu
-Reklam-
0 oy
(14,940 puan) tarafından
18 aylık minicik bı içeri giriyor 24 e kadar kapanır dedi ebe
tarafından
Benim 1 yaşında kapanması lazım dedi aile hekimimiz o doktor ne biliyor dedi çocuğun kafa büyümesi 24 aya kadar sürdüğü için 24 aya kadar normal karşılıyoruz dedi. Ve 1.5 cm o zamana kadar kapanır dedi aile doktorumuz cidden çok iyi her zaman arıyor
(14,940 puan) tarafından
Doğrudur canım bizimki de kapalı ama hafif bir içeri doğru girinti var gibi dün bakmıştım bir sorun olsa söylerlerdi ama
tarafından
Canım doktor beni korkuttu o günden beri asla ihmal etmiyorum ilacı sende ihmal etme 24 aydan sonra kapanmazsa ameliyatla kapatiyorlarmiş
(14,940 puan) tarafından
İlacını kullanıyordu işte biraktirdilar
0 oy
(3,146 puan) tarafından
14 aylık olacak yarın şimdi baktım gpostu görünce kapanmış gibi ama 18. Aya kadar kapanıyor kapanöadıysa da sorun değil 
tarafından
24 aya kadar sorun değil canım
0 oy
(15,963 puan) tarafından
Unuttum inanki kızlarım büyüdü oğlum 6 aylık daha bilen anneler yazarlar canimm olmazsa başka doktora daha gotur
tarafından
Canım aile doktorumuz çok bilgili bir beyefendi oda korkulacak bir şey yok 2 yaşa kadar normal dedi
0 oy
tarafından
3 gune 8 aylik olacak, gecen gun baktim hani o dedigin nohut kadar bir yer aciklik kalmis o da kapanir saniyorum birkac aya
tarafından
Kuzum kapanır sizinki ama deyvit 3 ihmal etme sakın her yönden iyi
tarafından
Veriyorum kuzum
D vitamini de kan damlasini da ocean veriyorum ben, devit e pek guvenemedim. Doktorumuz ocean onerdi her iki damlayi da ocean veriyorum walla
0 oy
tarafından
Canim kapanmış olmuş zaten bikac haftaya oda kapanır 2 yasa kadar normal diye biliyorum
tarafından
Aile doktorumuzda dedi erken kapanması iyi değil dedi en erken 1 yaş en geç 2 yaşa kadar kapanması gerekiyor dedi.
0 oy
(7,461 puan) tarafından
Bir yasındaki kontrolde kapalı demişlerdicanım
tarafından
En erken 1 yaş en geç 2 yaş. Çünkü kafa büyüyor erken kapanırsa beyin kafaya baskı yapıyor beyin büyüdüğü için. Aile doktorumuz 24 aya kadar normal hatta iyi bir şey dedi
0 oy
tarafından
Kapanır diye umuyorum ama yapmadığın şeyi doktora yaptım demeseydin keşke. Belki başka bişey verirdi eğer zamanı geçiyorsa..
tarafından
Yapmadığım şey mi? D vitaminini hala kullanıyorum nerden biliyorsun yapmadığımi?
tarafından
düzenli bir şekilde vermediğini ve kan damlası kullanmadığını belirtmişsin doktora da verdim dediğin için söyledim. agresifleşmeye gerek yok. efendi gibi yazdım sana. Herkesin burnu kaf dağında...
0 oy
(1,026 puan) tarafından
Kapanır ya doktorlar zaten abartmayi sever biz çocukken köy ortamında büyüdük sanki vitaminle mi büyüdük bizimki kapandı cocujlarimizin da kapanır dert etme sen 
tarafından
Canım erken kapanması tehlikeli dedi aile doktorumuz çünkü kafa tasi büyüdükçe beyin büyüyor 2 yaşına kadar. Ve eğer kafa tası kemiği erken kapanır ise beyin büyüdüğü için baskı yapar korkma dedi şuan 14 aylık nohut kadar bir açiklik kalmış
0 oy
tarafından
Ben 2 ilacı da 6 aydan sonra vermedim bisey  olur mu 
tarafından
Kan ilacı zararlı diye biliyorum ben onun yerine keçi boynuzu pekmezi ver her gün bir çay kaşığı. Zaten bizim kan değerlerimiz çok güzel çıktı deyviti asla aksatma canım o kemikler için çok faydalı gelişimi açısından
tarafından
Ikisini de çöpe attık ya 4 aydır kullanmıyorum

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 455 göst.
16 Kasım 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 124578 (405 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 248 göst.
19 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Guuness (757 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 265 göst.
10 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Rabiaaaax (232 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 197 göst.

Kategoriler

1,441,680 soru

23,696,639 cevap

311,396 kullanıcı