0 oy
106 göst.
Diğer kategorisinde (146 puan) tarafından
Arkadaşlar , arkadaşımın sevgilisi devlet hastanesinde hemşir. Geçen hafta istifa etti. Arkadaşım inanılmaz kızdı , ayrılma aşamasına geldi. Evleneceklerdi adam işten çıkınca çok kızdı.  Benim sorum şu , adam istifa ettim ama başka bir hastaneye başvurdum.  Ordan beni cagiracaklar, yine devlet kadrosundayim  demiş.  Ama benim bildiğim kadrolu biri istifa edip işten çıkarsa tekrar nasıl bir hafta içinde kadroya geçer ki?. onun bir süresi olmalı. Sorduğumda hastane çalışanlarında durum farklı demiş.  Anlamadım. O yüzden size sormak istedim. 

3 Cevaplar

0 oy
(1,060 puan) tarafından
Bence de öyle bir şey yok. İstifa ettikten sonra tekrar kpss ile atanmak gerekiyor. Ben istifa edecektim benim kurumum geri dönmek istersen  burda boş kadro olursa alınabilirsin ama net bir şey söyleyemeyiz demişlerdi. Yani dönmek istese bile sadece kendi kurumunda boş kadro olması gerekiyor. 
(146 puan) tarafından
Benim bildiğim istifa ettiğin zaman en az 5 yıl geri dönemezsin. 5 yıl sonra da inanılmaz zorluk çıkarıyorlarmis. Yani dönmek imkansız denildi bana.
(1,060 puan) tarafından
Süresini söylemişlerdi ama şimdi hatırlayamadım.
-Reklam-
0 oy
(59 puan) tarafından
Devlet hastanesinden çıkıp başka devlet Hastanesi'ne giremez kpss ye girip tekrar atama beklemesi lazım. Şayet fakülte hastanesi ise kpss giriş şartı ile taşeron hemşrie alımı yapıyorlar ama onun içinde güncel kpss puanı gerekmekte
(146 puan) tarafından
Peki bu taşeron mesela 3 yıl çalıştırıp sonra hastane tarafından çıkarılıyor mu yoksa istediği yıl kadar çalışıp sonra kendi çıkmak isterse mi çıkıyor?
(59 puan) tarafından
Sözleşmesine göre değişiklik gösterir
(146 puan) tarafından
Anladım.  Teşekkür ederim.
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Sadece doktorların istifa hakkı var üç defa ve geri dönme hakkı var devlet memurlarında öyle bir durum yok 
(146 puan) tarafından
Evet ben de öyle biliyorum ama demiş bizim sağlıkta durum farklı felan demiş.
(7,441 puan) tarafından
Bende hemsireyim hiç öyle bir durum yok istifa edersen 6 ay beklemek zorundasin tekrar dönmek için ya kpps ye gireceksin ya da af dönemi bekleyeceksin

İlgili sorular

+1 oy
32 cevap 510 göst.
2 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+13 oy
41 cevap 981 göst.
28 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde nehir2020 (914 puan) tarafından soruldu
+1 oy
25 cevap 834 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 338 göst.