+1 oy
226 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (36 puan) tarafından

Bal Maskesi Tarifleri Nelerdir?

Cildiniz donuk mu görünüyor? Evde çabucak hazırlayabileceğiniz bu 5 bal bazlı yüz maskesini kullanarak cildinizi canlandırıp parlamasını sağlayın.

Bal, uzun zamandır cilt bozukluklarına karşı iyi geldiği kabul edilmiştir. ABD merkezli Ulusal Tıp Kütüphanesi tarafından rapor edilen araştırmaya göre bal, dermatolojik uygulamalarda çok önemli olan protein, amino asit, vitamin, enzim, mineral ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Açıkçası, cildinizi sağlıklı tutmak için ihtiyacınız olan hemen hemen tüm bileşenlerin bir merkezidir.

Akne, yara izi veya egzama olsun, balın peeling ve antioksidan özellikleri nedeniyle cilt rahatsızlıklarını önlemek için güçlü bir bileşen olarak bilinir. Bal aynı zamanda doğal bir eksfoliye edicidir, yani yüzünüze uygulamak ölü deri hücrelerini yok eder ve alttaki yeni deri hücrelerini ortaya çıkarır. Bal cildi nemlendirir, iyileşmeyi teşvik eder, sivilce izlerini yok eder, cildi sıkılaştırır ve nemli bir ışıltı katar. 

Bu nedenle, kusursuz, pürüzsüz ve sağlıklı bir cilt sağlayabilecek bileşenler arıyorsanız başka yere bakmayın çünkü evinizin rahatlığında hazırlayabileceğiniz ve uygulayabileceğiniz bal bazlı yüz maskeleri için en iyi beş seçimimizi listeledik:

image



1. Sivilcelerle savaşan bal, limon ve kabartma tozu maskesi

Bir çay kaşığı limon suyuna, bir çay kaşığı bala ve bir çay kaşığı kabartma tozuna ihtiyacınız olacak. Küçük bir kâseye limon suyu, bal ve kabartma tozu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze nazikçe uygulayın ve göz çevresinden kaçının. Maskeyi on beş dakika bekletin ve ılık suyla durulayın.


Kabartma tozu, anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Limon suyunun peeling özelliği ile balın nemlendirici özelliği bir araya geldiğinde bu maske sivilcelerle savaşmaya yardımcı olur.


2. Hassas ciltler için bal, yeşil çay ve badem yağı maskesi

Bir çay kaşığı yeşil çay, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı badem yağına ihtiyacınız olacak. Yeşil çay, bal ve badem yağını küçük bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. Karışımı yüze uygulayın ve on beş dakika bekletin ve ardından ılık suyla yıkayın.

Yeşil çay ve bal, serbest radikallerle savaşan ve hasarlı cildi onaran anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklerle doludur.


3. Aynı cilt tonu için bal, limon, yoğurt ve zerdeçal maskesi

Bir çay kaşığı limon suyuna, bir çay kaşığı bala, bir çay kaşığı yoğurt ve dörtte bir çay kaşığı zerdeçal tozuna ihtiyacınız olacak. Tüm malzemeleri kalın bir macun haline gelene kadar küçük bir kapta karıştırarak başlayın. Karışımı tüm yüzünüze bir kat uygulayın ve yirmi dakika dinlendirin. Yüzünüzü ılık suyla durulayın.

Zerdeçal, cilde parlaklık sağlayan antioksidanlar ve anti-inflamatuar bileşenler içerir. Bal, hafif bir ağartma etkisi için kullanılır ve yoğurtla birlikte limon suyu cildin pul pul dökülmesine, ölü deriden kurtulmasına ve yeni cilt hücrelerinin büyümesini teşvik etmeye yardımcı olur.


4. Beslenmiş bir cilt için bal ve tarçınlı yüz maskesi

Bir çay kaşığı tarçın tozuna ve iki çay kaşığı bala ihtiyacınız olacak. İki malzemeyi karıştırarak başlayın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve on dakika sonra ılık su ile yıkayın.

Tarçın, anti-mikrobiyal, anti-parazitik, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip bir baharattır. Bu nedenle, bu iki güçlü bileşenin bir kombinasyonu cildinizin ışıldamasını sağlayacaktır.


5. Yulaflı bal maskesi

Bir çorba kaşığı yulaf ezmesi ile balı karıştırın ve yüzünüze uygulayın. Maskeyi on beş dakika bekletin ve sonunda silmek için ılık bir bez kullanın. Yulaf ezmesi, ciltteki fazla yağın emilmesine yardımcı olan saponin adı verilen bir bileşik içerir. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri ölü cilt hücrelerinin çıkarılmasına yardımcı olur.

Balın antimikrobiyal özellikleri ile birleştiğinde bu yüz maskesi gözenekleri tıkayan kir ve yağın giderilmesine yardımcı olacaktır.


9 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Bal aldikta cilde sürülmesi kaldı:D

-Reklam-
0 oy
(62 puan) tarafından
Sivilceler için deneyeceğim. Faydalı bilgiler için teşekkürler.
0 oy
(46 puan) tarafından
Aslında evde yapılacak çok fazla yöntem var ama biz üşeniyoruz. Allah birçok çare veriyor anlayana.
0 oy
(38 puan) tarafından
Ben limonlu bal maskesi yaptım sivilcelere çok faydası oldu.
0 oy
(1,845 puan) tarafından
Ben bal ve tarçın maskesini yapıyorum . Efsane oluyor . Aksatmam düzenli yaparım . 
0 oy
(2,139 puan) tarafından
Önceden ne maskeler ne cilt bakımları yapardım. İki çocuktan sonra eriniyorum yapmaya.
0 oy
(4,698 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ❣️
0 oy
tarafından
Bal yogurt maskesi yapiyorum yumusacik oluyor
0 oy
(27 puan) tarafından
denelim bakalım fayda edecek mi?

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 24 göst.
17 Mart 2024 Diğer kategorisinde L5 (21 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 57 göst.
10 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 260 göst.
3 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Melo B. (147 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.

378,381 soru

11,325,861 cevap

34,778 kullanıcı

...