0 oy
488 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Kızım 14 aylık kızlar sabah geç kalkıyor 11 de felan akşam da 1 2 3 u buluyor uyuması gündüzde iki kere 45 dk felan uyur 2 3 gibi bir uyur akşama doğru birde 8 9 gibi uyur ben bunu nasıl düzene koycam diyorum bugün hiç uyutmasam akşam erken yatarmi kafamda deli sorular

31 Cevaplar

0 oy
tarafından
Akşam erken uyutup sabah erken kaldirmalisin, benim kızım 13 aylık, sabah 8.30-9 arası kalkar 12.30 yatar 1 saat sonra kalkar öğleden sonra 4.30 da 1 saat yatar 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Uyuma saatları  o kadar kotu ki herseyı bırakabılır yanı 
0 oy
(10,860 puan) tarafından
2 buçuk yaşında ve günde Bi kere 2 saat bazen Bi saat uyur
0 oy
tarafından
Gece 3e kadar bir çocuk ayakta kalmamalı çok yanlış en geç 9 buçukta uyutmalısın canım 
0 oy
(14,926 puan) tarafından
Çok geç kalkıyor ilk başta onu düzenle kuzum 7 8 gibi uyanması lazım öğlen 12 de öğlen uykusuna yatsın 
0 oy
(1,169 puan) tarafından
Çok geç uyuyor çok geç kalkıyor. En geç 9 gibi uyandırmalısın zaten yorgunluktan gün içinde de erken uyuyp uyanır. Akşamda aynı şekilde erken uykusu gelecektir
0 oy
tarafından
Uyku saatleri aşırı düzensiz kuzum tam gelişim saatlerinde uyanık kalıyor sabah en geç 8 de uyanması gerekiyor 12 gibi öğle uykusu saat en gec 9.30 gibi de gece uykusuna geçmesi gerek
0 oy
(3,418 puan) tarafından
15 aylık akşam 7-8 arası uyuyor sabah 8 de kalkıyor tabi gece 2-3 kere emmeye kalkıyor gundezde 12-13 arası uyuyor 1 saat bazen 45 dk başka uyumuyor
0 oy
(2,595 puan) tarafından
Sabahları geç kalktığı sürece düzenlenmez canım her gün 15-20 dakika erken uyandır huysuzlanacak falan ama bu düzeni çok kötü bebeklerin sabah uyanış saati 06:30 ile 08:30 arasında olmalı hadi 9 olsun 4 saat uyanık kaldığını baz alırsak 12:30 en geç 13:00 gibi ilk uykusuna yatması lazım ilk uykudan 3,5 4 saat sonra ikinci uyku ikinci uykudan 4 saat sonra da akşam uykusuna geçmesi gerekiyor şöyle ki ideal olan uyanış 07:00 ile 07:30 olması çünkü akşam uykusu geçe sarkmasın uyku hormonlarından yararlansın diye 
(2,595 puan) tarafından
en azından anne sütü vitamindir canım valla ben her sabah kriz geçiriyorum yemiyor diye emse en azından vitamin derim mamayı da gece anca
tarafından
Valla canım insAllah duzelir dönem dönem oluyormuş böyle sende bir tatlı kaşığı da olsa vermeye çalış çok zorlama
(2,595 puan) tarafından
Dönem dönem olsa gene iyi hep böyleydi oğlum hatta raporlu mama kullanıyoruz bir ara tam yemeğe başlamıştı sabahları 1 yumurta yerdi el ayak oldu şimdi ağzına hiçbir şey sürmüyor
tarafından
Geçmiş olsun cnm bende yoğurt muz bebe bisküvisi veriyorum öyle yiyor başka bişey yemiyor diğerlerinden de 1 kaşık zorla veriyorum yumurta zaten yemiyor yerdi şimdi yemiyo seninki gibi  bir kere kusma olayı oldu ondan sonra kesildi iştahı tam 1 yaşına girdiginde
(2,595 puan) tarafından
sağol canım her günleri farklı sürekli değişiyorlar valla inşallah iştahları uykuları düzelir
0 oy
(7,456 puan) tarafından
Gündüz tek uykuya geçmeli canım 1 2 gibi uyursa aksam 9b10 da uyur
0 oy
tarafından
Sabah 9 da uyandır. Öğlen 12 de öğle uykusu yapsın. Akşama doğru saat 5 te falan tekrar uyut gece saat en geç 11 de yatır. 

Akşam 8 de 9 da uçurursan ge e tabiki 3 e kadar uyumaz canım. 

Oğlum 28 aylık ben asla saat akşam 6 dan sonra uyutmak hep öncesi uykuya geçer. O yüzden gece erken yatar
0 oy
tarafından
Ne zaman biraktigimi tam hatirlamiyorum ama gece 12lere kadar uykusu gelmediginden yatiramadigimda anladim ki gunduz uyutmamam lazim bu cocugu, 2 yas 2bucuk yas civariydi sanirim
0 oy
(25,194 puan) tarafından
Gündüz tek uyku yaptırırsan sorun çözülür. 
tarafından
Canım tek uyku uyumuyor uyusada mahallenin veletleri bırakmaz kar kış demeden sokakta alt kat bizim ev direk sesler içerde
0 oy
(2,691 puan) tarafından
34 yaşındayım. Gece 12yi çok nadir görmüşümdür. Sabah 10a kadar uyuduğumu pek bilmem. 10 11 gibi uyuruz. 7 8 gibi kalkarız. Küçücük bir bebek için aşırı düzensiz bir durum bu. Acilen el atmalısın. 
tarafından
Canım günde iki kez uyuyor ama bu meme işi bozuyor memede uyuyor çünkü oyuzden zor dalıyor uykuya
0 oy
tarafından
Canim aksam 9 10 arası yatiyor sabah erken kalkar Oglen 12 1 gibi yatar sonra aksam yine 9 10 arası uyur.

Obur turlu hem bebegine zor olur hemde senin işlerini engeller
0 oy
(502 puan) tarafından
Kızım 27 aylık ve gündüz uyumuyor bu aralar. Sabah 10 gibi kalkiyo akşam da 10-10.30  gibi yatiyo
0 oy
(12,520 puan) tarafından
Çok düzensiz uykusu seninkinin

Sabah erken uyandır o aylarda bizim düzen söyleydi

Sabah 7 8 kalkıs kahvaltı vs. Sonra 11 de yatış 

12.30 - 1 gibi kalkıyodu yemek faslı vs sonra 4 gibi uyuyodu 5.5-6 uyanış

Sonra 9 da yatış akşam 
tarafından
Canım bizim suanki problem dış 1 yaş sendromu yemek yemiyor çok huysuz :( normalde 9 da kalkardı kendi uyandirirdi beni hatta ama 2 aydır böyle akşamda 11 de yatardı
0 oy
(868 puan) tarafından

Bu kadar geç saate uyuması gelişimini etkiler uyku rutini yaparak başlayabilirsin 

0 oy
(9,619 puan) tarafından
O şekilde düzene girmez öncelikle sabah erken kaldirman lazım 8 9 olunca uyanmış olmasi lazım ki aksam erken uyusun.. şuan bizimki tek uykuya geçti ama iki kere uyuduğu zaman 8de uyanır 11de öğlen uykusuna yatardi 12 1 gibi uyanirdi yemek oyun falan derken 3te yine uykusu gelirdi 4 5 e kadar uyurdu bide akşam 8de gece uykusuna yatar şuan tek uyku yapiyo öğlen 12 11 gibi uyur 3 buçukta kalkar akşam yine 8de uyumuş olur 
0 oy
(1,949 puan) tarafından
Ilk önce sabah sabit bi saatte kaldır 7 gibi mesela uyku aralığına bak ona göre yatir su an 2 uyku yapar ama tek uykuya geçişte olabilir. Uyku aralıklarına dikkat edersen duzene girer.

15 aylik 7 bucukta kalkar 12 12 bucuk arasi 2 2 bucuk arasi uyur uyanir aksam 8 8 bucuk arasi yatar oglum.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 207 göst.
13 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 240 göst.
29 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
26 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Seri (2,306 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 274 göst.

412,969 soru

12,433,272 cevap

45,736 kullanıcı

Kategoriler