0 oy
815 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (17 puan) tarafından
Eşim evimizin  altında dukannimiz var ve kendisiyle 6 kişi çalışıyorlar ve aramız çok kötü ailesinin aklına gidip ailesine karşı zorla iş yaptirmiya çalışıyor neyse onu hallettim kaynanamlarla arayı açtık bu arada kaynanamda benim bir alt katimda oturuyo ve 2 eltimd var aynı binada neyse bu konuları haleltim ama benim evim çok büyük temizliği çok zor 2 küçük çocuğum var akşam kadar çok yoruluyorum bide üstüne unive hazırlanmaya çalışıyorum ve eşim bana geçen gün bize yemek yap dışarıda çok pahalı dedi ayrıca şunu belirteyim bana karşı çok cimri hiç Bi istediğimi kolay kolay almaz ya ailem destek çıkar yada ben amirgumi ve çanta yaparak kazanmaya çalışırım eksiklerimi alırım neyse dışarıya karşı çok eli açık biri Bn de yemek yapmamam isim var hazır yiyin dedim ve bana bu senin görevin yapmak zorundasin dedi sizce yapmak zorundamiyim dinen hükmü var mi

42 Cevaplar

+2 oy
(16,226 puan) tarafından
Sigortani yapsın , maaşını versin ondan sonra sana mecbursun desin. Şu durumda mecbur falan değilsin tabiki. 
(17 puan) tarafından
Haklısın söyledim ama çok tartıştık ve ve bana saçmaladığımi söylüyor bu senin görevin diyor
(336 puan) tarafından
Kesinlikle sana katılıyorum
Yapsın sigorta bilmem ne maaş yazsin
-Reklam-
+2 oy
(4,093 puan) tarafından
Kadın köle değil dinen hiçbir şey yapmak zorunda değil 
(17 puan) tarafından
Hay ağzına bal damlasına sgaolasin böyle şeyler duydukça rahatlıyorum şimdi birazdan bana malzeme. Gönderecek yemek yap. Diye ozamn Bn diyeceğimi bilirim
+2 oy
tarafından
Ben yapardım..ne olursa olsun dışarıya harcanan parada benden cikiyo evin rızkı o..
tarafından
Yaparım bu şekilde intikam almış oluyorum..o dışarıya harciyo diye çocuklarım.rizkini bide ben mi harcatayim..akşam yemeklerinden ayırım ona onu yer ayrı yemek yapmama gerek yok illa..ben yemekle terbiye etmem kimseyi başka yollarini bulurum..
(17 puan) tarafından
Bulamıyorum maalesef bulamıyorum ben  2tane erkek çocuk doğurdum Bi çiçek layık görüp almadı bir geçmiş olsun bile demedi ve arkadaşının  çocuğu  oldu bana danışmadan rızami almadan 3 milyarlik koluna isimli yaptırdı   buna rağmen mi yapayım doğum günlerim evlilik yildonumlerim geliyor Bi çöp bile alıp gelmiyo ama rkadaslarinin doğum günlerinde arkadaşlarına pahalı hediyeler aliyi şimdi Bn Bi yemek yapmamamla daha çok gidecek rizkimiz dışarı Bi yemek malzemesi 1 öğün altı üstü 50 TL bana ne geliyor ben niye kendimi bu şekil ezdireyimki
tarafından
Sen bilirsin canım ben olsaydım dedim zaten..sen niye yapmıyodum demedim..yaşayan gören sensin...ayrı yemek yapamam dediğin gibi çocukla zor ama.aksam.yemeklerden ayırırdim.
tarafından
Fazla pollyannaca olmus bu boylesine bır öküze bırak yemek su verılmez bu ne boyle
tarafından
Verilir verilmez ben verirdim..bu konularda çok vicdan yapıyorum..
+1 oy
(2,225 puan) tarafından
zorunda değilsin 
(17 puan) tarafından
Bu lafı duymayi çok. İstiyordum sagol
+1 oy
(10,691 puan) tarafından
Dinen hükmü var mı bilmiyorum ama maaş isterim ben olsam alsın versin malzeme.liste üstüne de işçi gibi maaşını işte madem cimri
(17 puan) tarafından
Ewt söyledim ve saçmaladığımi söylüyor benim gorevimmis bu
(7,950 puan) tarafından
Benim yengem öyle yapıyor valla dayimlarin konfeksiyonu var işçilere yemek yapıyor güzelde kazanıyor veriyor dayim hakkını . Öbür türlü yapmak zorunda değilsin .
0 oy
(14,950 puan) tarafından
Bunca şey yapıyorsun zaten yapmasan dışarıdan söylesinler 
(17 puan) tarafından
Oo söyledim kaç defa tartstik
0 oy
(1,300 puan) tarafından
Yapmak zorunda değilsin 
0 oy
tarafından
Zorunda değilsin. Dinen de böyle bir hükmün yok
0 oy
(986 puan) tarafından
Dinen eşine yemek yaparsın sanane çalışanından paranı versin o zaman 
(17 puan) tarafından
Ewt haklısın sgaol valla. Birazdan bana yemek yapmam. İçin malzeme gönderecek bnde soylecegimi bilirim
0 oy
(1,576 puan) tarafından
Zorundasın ne demek ya :) bana bunu dedikten sonra bir öğün yemek yiyemez elimden.
(17 puan) tarafından
Ah ah yufka yurekliyim birde suskunum cesaret edipde bisey yapıp veya söyleyemiyorum
(1,576 puan) tarafından
Fazla yufka yürekli olmayın ama bu iyi değil. :/
0 oy
(9,101 puan) tarafından
Yapmak zorunda değilsin tabi ki de. O ne saçmalıkmış.
0 oy
(1,860 puan) tarafından
Hayır yapmak zorunda değilsin tabiki ne demek zorundasın, madem görevin bu o zaman sigortalı çalıştırsın seni yemek görevlisi olarak:) 
(17 puan) tarafından
Ewt bunu söyledim ama. Ben sacmaliyormusum asıl
0 oy
tarafından
Eniştem inşaatta adamları çalıştırıyor ablam yemek yapıyordu ama parayla geçen sene o parayla bilezik aldı  2 tane 
0 oy
(7,788 puan) tarafından
Mesela, bir kadın yemek yapmak veya kendi çocuğuna bakmak zorunda değildir. Ama ailenin huzuru ve selameti için, aile fertleri arasında karşılıklı hürmetin tesisi için kadının meşru ve müspet olan (kendi hoşuna gitmese de) yapması elbette güzeldir. İslam'da aile, korunması gereken kutsalların başında yer alır.

Yani hic bi bahanen olmaaa dahi yapmak zorinda degilsin. Eger adam gibi dursa rica ederdi sen de iwtersen kabul edersin ki ev isleri fahi bizim zorunlulugunuz degil aslinda evimize olan sadakatimizden yuvayi huzurlu yapam cabamizdan kaynakli olan şeyler. Rabbim bizi buna mecbur kilmiyo kocalarımız kim ki? Yani kisaca zorunlu degilsin ama anlas istersen haftada 3 gün falan yap.yada yaparim ama parasini isterim de sakayla karisik bakalim ne dicek.

(17 puan) tarafından
Oo Bn söyledim böyle şakasına ve bana saçmaladımi söyledi senin görevin zorundasın dedi
(7,788 puan) tarafından
Ben esime evlendigimizden beri derim girevim diye degil seni sevdigim için yapiyorum bunu bil diyorum.
0 oy
(6,086 puan) tarafından
Dinen eşine yaptığın yemek ütü çamaşır yıkamak bile hediye sayılıyor yani zorunluluğun yok. Ahiretini hazırlıyorsun bunları yaparak.. Erkeğin eve ekmek getirmesi zorunlu iken kadının hizmet etmesi hediyedir.. 6 kişiye hergün yemek yapmak zor olabilir haklısın bişey diyemem 
0 oy
tarafından
Evine eşine yemek yapmakta sorumlusunda 

Elin adamına değilsin. 

Kendi evinde yesin elemanına dışarıdan alsin. 
0 oy
tarafından
Zorunda değilsin tabiki ama eğer iyi bir eş olsaydı seni kısıtlamasaydi emin ol kendin yapmak isterdin
(17 puan) tarafından
Aynen öylee öyle zor şartlar altında yaşıyorum ki bunun yanında inşallah şu univ okurum Bi iş bulurumda bnde yapacağımı bilirim
tarafından
İmkanın varsa oku tabi hersey gönlünce olsun
(17 puan) tarafından
Çok şükür var esm destek çıkmasa ailem arkamdaa
0 oy
(1,295 puan) tarafından
Hicde zorunda degilsin canim 6 kisi calistiriyosa yemeklerinide versin
0 oy
tarafından
Sigorta başlatsin ve asgari ucret versin yap. İşte o zaman yapmak zorunda olursun. Diğer türlü eşin güzel adam kullanuyor yani 
(17 puan) tarafından
:/ :/ maalesef öyle söyledim ama bana saçmalıyorsun dedi tartıştık
0 oy
(679 puan) tarafından
Egerki kocan  boyle olmasaydi yap disariya verecegini sen al derdum ama ya her ay para peşin  yap yada yapma bide yemek olayi girdimj isin asla bitmez 
(17 puan) tarafından
Maalesef bitmiyor daha bwzen kahvaltı bile. İstiyor 6 kişiye ben 10 ekmek tost yaptımi bilirim kaç defa
(679 puan) tarafından
O zaman hic girme ama sana yaptiracaksa illaki parasini onceden hesabina yatirsin oyle yap

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 308 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysenur5561 (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 722 göst.
30 Haziran 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sni ck iyi anliyorum (909 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 467 göst.
0 oy
42 cevap 2,044 göst.
19 Kasım 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,442,806 soru

23,711,948 cevap

312,312 kullanıcı

...